mięsa wieprzowego 1 jajko, lekko roztrzepane 1/3 szklanki tartej bułki 1/2 - 1 łyżeczka czosnku suszonego lub świeżego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta soli do smaku świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju lub oliwa z oliwek 11 - 12 kawałków sera cheddar - kostka ok 1x1 cm Na sos 500 g opakowanie przecieru
Stare Garydokładnie płuczemy jogurt, rozduszony ząbek czosnku oraz jajko dokładnie mieszamy do szynki dodajemy na patelnię makaron, smażymy co jakiś czas mieszając przez około 5 minut ściągamy patelnię na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy pomału miks jogurtowy wstawiamy patelnię z powrotem na mały ogień i cały czas mieszając (żeby sos się nie zważył) smażymy makaron, aż sos zgęstnieje
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćst.C. Masło i cukier oraz cynamon, banany, jajka, mąkę i proszek miksujemy na średniej prędkości. Masę przekładamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem keksówki. Pieczemy ok 1 godziny. Sprawdzamy patyczkiem stopień upieczenia. Przygotowujemy polewę. Do garnuszka wlewamy śmietankę i wsypujemy cukier. Gotujemy ok 10 minut by masa zgęstniała. Ciasto podajemy polane ciepłym sosem
Dzieje kuchennej Wiewióryduże opakowania maku, ulubione bakalie(migdały, rodzynki sułtańskie, mieszanka keksowa ,żurawina), 6 jajek, 400g śmietany, szklanka mleka, łyżka cukru, cukier(...)zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na noc. Ubite na puszystą pianę białka połącz z masą makową i bakaliami. Zmiksuj śmietanę, mleko, żółtka, cukier kryształ i wanilinowy na gładki sos. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian płaty makaronu, sos, masę makową sos itd. Na wierzchu polej resztą sosu. Zapiekaj ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Dodam tylko
Wielki apetytkrojonego) 200ml śmietany ser topiony czarne oliwki jajko masło, sól, pieprz, oregano, bazylia, gałka muszkatołowa 2 cukinie pomidor ser feta przyprawa do potraw włoskich Cukinię kropimy na cieniutkie plastry. Osolone zostawiamy na 10 min. Boczek kroimy w kostkę, przysmażamy na masełku. Wyłączamy gaz, dodajemy trochę wody, śmietanę i ser topiony. Podgrzewamy sos na małym ogniu, by się nie zwarzył. Doprawiamy
MarciochaKucharzywystygnięcia. 2. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko, ryż. Doprawić. 3. Z gotowego farszu uformować kotlety, lekko obsmażyć. 4. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ok. 3 szklankami wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat. Doprawić. Zaciągnąć mąką. 5. Na dno garnka wlać część sosu. Ułożyć kotlety. Zalać kolejną porcją sosu. Gotować
A Ty Smakuj Mniemasy ziemniaczanej (z tłuszczem).Rozbijamy 2 jajka. Żółtka dodajemy do masy ziemniaczanej. A białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy do masy z ziemniaków i powoli mieszamy. Całość wlewamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia ,spryskujemy wierz olejem i do pieca w temp 180 do zarumienienia :)--na okolo 1-1,5 godz. SOS do babki
w mojej kuchninastępnie nabierać porcje wielkości dużego jajka, formować kulki, i lekko spłaszczać. Uformowane klopsiki obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni i przełożyć do garnka. Do klopsików dodać resztę startej marchewki, startą pietruszkę, wlać wrzącej wody tak aby zakrywała klopsiki lub nieco więcej w zależności ile chcemy mieć sosu. Dodać kostkę bulionową, po 1 łyżeczce natki pietruszki
Mix smakuużyłam do formowania kluseczek zwykłej krajalnicy do jajek. Odwróciłam ją i wykorzystałam część, która się do tego idealnie nadaje. Małe kawałki ciasta turlałam po spodniej-wypukłej powierzchni krajalnicy. Uformowane gnocchi wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy. Wyjmujemy łyżką cedzakową, jak wypłyną. Podajemy jako alternatywę dla ziemniaków, do mięs. Albo z sosem (pomidorowym, pieczarkowym…). Ja podałam gnocchi z sosem pieczarkowym
mojewypiekiinietylkododać ugotowane jajka na twardo i jedno jajko surowe i wszystko zmiksować masę przełożyć do miski, dodać kucharka, pieprz i tartej bułki tyle aby masa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym mocno oleju, usmażone odkładać na ręcznik papierowy smaczne kotlety można zjeść z surówkami lub sosem pieczarkowym............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępesto Szybki sos pomidorowy do makaronu Najprostszy sos serowy do makaronu Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Zielone gnocchi Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g ugotowanych starych ziemniaków ok. 200 g mąki pszennej 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki szczypta
Kulinarne przygody Gatitykrótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy. Myślę, że można byłoby dodać
Proste Potrawyzacznie się już gotować wlewamy do niej jajko zataczając koła i trzymamy na małym ogniu 3minuty. Kromki chleba nasączamy oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C. Kanapki możemy polać ulubionymi sosami
Emcia Pichciktórym będziemy zalewać podszedł pod jajko. Po jajku, mięso, marchewkę z kukurydzą i groszkiem. Całość zalewamy schłodzonym wywarem i odstawiamy do lodówki na minimum 2h. Gotowe galaretki układamy na paterze z przystrojenie wedle uznania - na sałacie lub z ogórkiem, ... Niektórzy do galaretki używają do skropienia octu, niektórzy co mi również zasmakowało sosu sojowego jeśli podajecie ocet to nie zapomnijcie
Mechanik w kuchni