ucieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, wegetę i spora ilość czosnku. Mieszam aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju. Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia. Jakieś
Kuchnia z widokiem na ogróduznania dodając do środka mozzarellę, ser żółty, suszone pomidory lub inne ulubione dodatki. Składniki: 800g mięsa mielonego 2 czerstwe kajzerki 3 jajka 2 cebula (z tego 1 do sosu) sól pieprz 20 dag boczku wędzonego 1 czerwona papryka 50 dkg pieczarek łyżeczka musztardy śmietana 18% (ilość wg uznania) koperek olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielone wyrabiamy wraz z wcześniej namoczoną
Walijskie Pichceniemakaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy
W Mojej Kuchni Lubiępieczone ziemniaki. Nie muszą być jednak smażone na ooogroooomnej ilości niedobrego tłuszczu. Zapraszam Was na całkiem dietetyczne pyrki 2 przyprawach, które są idealne do wszelkich sałatek, ryb czy mięs. Składniki: 0,5kg ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, papryka, bazylia, oregano, czosnek *opcjonalnie: cebula pokrojona w prążki, boczek i ser do posypania (ja z tej opcji
Kitchens Alphabetsól,pieprz Kamis oliwa do smażenia Przygotować farsz do pierogów. Liście szpinaku i botwiny posiekać w miarę drobno. Następnie rozgrzać patelnię z oliwą i przesmażyć pokrojone liście, aby zmiękły a przede wszystkim odparowały wodę i znacznie zmniejszyły swoją objętość. Potem dodać rozkruszoną fetę, doprawić do smaku, soli nie za dużo bo ser już jest słony. Gotowy farsz odstawić
Monia miesza i gotujeoczyszczone pieczarki, cebulkę, czosnek i ser. Dodajemy sól i pieprz i mieszamy wszystko. Następnie dodajemy dwa jajka, mąkę i mleko. Mieszamy wszystko aż powstanie nam masa przypominająca ciasto na placki ziemniaczane. Rozgrzewamy na patelni dwie- trzy łyżki oleju, na rozgrzany olej nakładamy i formujemy łyżką placki o średnicy 5-6 cm. Smażymy po dwie, trzy minuty z każdej strony
Mango Papajapojedyncze piersi z kurczaka jeden, nie za duży brokuł 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% dwie łyżki masła cztery ząbki czosnku ser Grana Padano zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy dwa garnki z wodą: jeden na makaron, drugi na brokuła. W międzyczasie, gdy czekamy aż woda(...)podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi z kurczaka kroimy w drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym ogniu. Tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się
Taste Therapypół pęczka zielonych szparagów - 5 kawałków suszonych pomidorów z zalewy - 300 gram ryżu arborio - kieliszek białego wina - 1 litr bulionu (ja użyłam wody z gotowania szparagów) - 80 gram startego sera długodojrzewającego - łyżka masła - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - łyżka posiekanej natki pietruszki - oliwa z oliwek - sól, pieprz Zaczynamy od przygotowania krewetek. Jeżeli używacie tych świeżych, należy odciąć główkę, oderwać(...)bulionem warzywnym. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie z oliwek z dodatkiem szczypty soli. Do cebuli dodać krewetki oraz posiekany czosnek. Dodać jeszcze trochę soli i pieprzu. Smażyć kilka minut. Odstawić. Na oddzielną patelnię (bądź tę samą, ale po zdjęciu krewetek) wlać odrobinę oliwy z oliwek. Gdy będzie już rozgrzana wsypać ryż. Smażyć około 1 minuty cały czas
Zgrabne Gotowaniepatelnię, delikatnie ją natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron. FARSZ DO TORTILLI: Składniki (4 duże porcje, 8 małych): 400 g mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórki + 1 świeży 2 cebule średnie sól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie 4 łyżki sera Corregio sałata olej Przygotowanie: Skrój
Gotowanie to kochanierękoma mieszamy. Jarmuż posypujemy startym serem i przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy na ok. 6-8 min do piekarnika rozgrzanego do 140°C. Filet z kurczaka myjemy, kroimy na bardzo cienkie plastry i doprawiamy solą i pieprzem (pieprzu dajemy dużo). Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy kurczaka na złoty kolor. Marchewkę ścieramy
Moniki Smakołykipęczka. Jedną cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Myjemy szpinak i kroimy same liście na kawałki. Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki czosnku drobno pokrojonego. Solimy i pieprzymy . Mieszamy chwilę. Dodajemy gałkę muszkatułową , ok.pół łyżeczki. Znowu mieszamy i dusimy ok. 5 min. Posypujemy parmezanem lub innym serem długo dojrzewającym, mieszamy. Zjadamy jako dodatek
Pasje Jolkinożem. Przełożyć do miski. Cebulę, żółty ser, papryczkę posiekać bardzo drobno i dodać do mięsa. Dodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i 1 jajko (pozostałe dwa będą do panierki). Całość dobrze wymieszać. Obtoczyć w jajku, bułce tartej. Smażyć z jednej i drugiej strony
cooklifeczasie pokroiić cebulę w krążki i smażyć ją na odrobinie oliwy, aż zmięknie. Pomidory pokroić w krążki posolić, skropić oliwą i grillować na patelni grillowej przez około 15 min. Na upieczony kruchy spód ułożyć cebulkę i pomidory a miedzy pomidorami grube plastry mozzarelli. Posypać solą pieprzem i ziołami. Zapiekać w 180 stopniach aż ser lekko się roztopi
Anioły w kuchniwiele sposobów- gotować, smażyć, piec... faszerować. Przygotowując farsz można dać ponieść się fantazji, wszystko zależy od naszego gustu i podniebienia. Ja pozostając w kręgu szpinakowo- ziemniaczanych fascynacji ( 1. z nich tutaj ) na dzisiejszy obiad zdecydowałam się na... Zapiekane Ziemniaki Faszerowane Szpinakiem Składniki: duże ziemniaki szpinak mrożony lub świeży starty żółty ser czosnek łyżka śmietany oliwa z oliwek sól
bastalenaśrednie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy dodatkowo bułki rukola pomidor ser pleśniowy ogórek sos pomidorowy 4 duże pomidory 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przygotowania Marchewkę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka(...)ostrą paprykę, pieprz, sól i wymieszać. Wsypać bułkę tartą i wbić jajko. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Zmoczyć dłonie w zimnej wodzie i uformować burgery. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć burgery z obu stron na złoty kolor. Sos pomidorowy - pomidory umyć, wykroić część ze środka i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić pokrojoną w kostkę
pink envelope