1 cebula, 1 ząbek czosnku, 500 g piersi z kurczaka, szczypta szafranu, 200 ml białego półwytrawnego wina, 2 łyżki pokrojonych liści szałwii, 400 ml ryżu, bulion – około 800 ml, 100 g masła, 100 g startego parmezanu. Cebulę pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Oliwę wlać do garnka z grubym dnem, dodać cebulę, szczyptę soli i cukru i dusić do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać kurczaka i podsmażyć go na rumiano. Wsypać ryż i smażyć aż będzie szklisty. Wlać wino, g... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...