Risotto z kurczakiem kukurydzianym

Risotto z kurczakiem kukurydzianym

Risotto z kurczakiem kukurydzianym

1 cebula, 1 ząbek czosnku, 500 g piersi z kurczaka, szczypta szafranu, 200 ml białego półwytrawnego wina, 2 łyżki pokrojonych liści szałwii, 400 ml ryżu, bulion – około 800 ml, 100 g masła, 100 g startego parmezanu. Cebulę pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Oliwę wlać do garnka z grubym dnem, dodać cebulę, szczyptę soli i cukru i dusić do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać kurczaka i podsmażyć go na rumiano. Wsypać ryż i smażyć aż będzie szklisty. Wlać wino, g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.