smażony ser - 3789 przepisów (strona:166/253)

Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym 341

opcjonalnie) ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie 7-8 czarnych oliwek (opcjonalnie) Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy.  Ser żółty ścieramy na tarce. Rozpoczynamy od przygotowania sosu pomidorowego. Cebulę, papryczkę chili, marchewkę i czosnek siekamy w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulkę, marchewkę, chili i czosnek. Podsmażyć(...)należy uważać, gdyż sos sojowy jest słony. Ja osobiści soli już nie dodaję. Cebulę i 1 ząbek czosnku kroimy w kosteczkę i podsmażamy chwile na oliwie. Dodajemy mięso mielone. Smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy. Na końcu mięso mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym. Pozostały ząbek czosnku siekamy. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy szpinak, podsmażamy około 5 minut

Mania Gotowania
Pełnoziarnista pizza z kurczakiem i dużą ilością warzyw, bez tłuszczu :) 119

przypraw (jak to u mnie zazwyczaj bywa :D). Farsz to w głównej mierze same warzywa + trochę kurczaka, tak więc nawet na diecie można sobie pozwolić na kawałek, tylko bez sera! (no może troszkę :D). Składniki - ciasto: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki mleka 30 g drożdży 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Podgrzej mleko(...)Pieczarki pokrój, umyj, paprykę również pokrój i dodaj wszystko do cebuli. Przykryj i duś ok. 25 minut. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę pierś, a także pomidory z puszki, przypraw. Smaż be przykrycia (zredukuje to ilość powstałej wody) ok. 15-20 minut.  Dodatkowo: 3 łyżki koncentratu pomidorowego ser/mozzarella Kiedy farsz się gotuje dokończ ciasto, które powinno już podwoić swoją objętość

Zdrowie na języku :P
Naleśniki z mięsem mielonym pod pomidorowym beszamelem 638

mąkę, dokładnie połączyć. Smażyć ok 2 min, nie dopuszczając, aby mąka się zrumieniła. Cały czas mieszając wlewać powoli mleko. Najlepiej użyć trzepaczki, bo będą robiły się grudki. Wlać przecier pomidorowy, przyprawić i zagotować. Wlać na wierzch zawiniętych naleśników i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 30 min. Wierzch dodatkowo można posypać żółtym serem. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
RISOTTO Z POREM I PIECZARKAMI 145

szklanki startego sera np. grana padano cebulka dymka 1,5 łyżki masła sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ugotuj bulion warzywny, może być nawet dzień wcześniej. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Por przetnij wzdłuż na połowę, a następnie w plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i wrzuć pokrojony por i pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż co chwilę mieszając na średnim

Calzonella.com
Papryka Mocno Nadziana, choć wegetariańsko 206

mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz miód połówki papryk nadziewamy farszem, wymieszanym z fetą oraz rozgniecioną widelcem ( lub drewnianą łyżką) soczewicą i parmezanem Owijamy folią aluminiową, układamy na patelni, podlewamy wodą, dusimy około 20 minut Podajemy gorące oprószone serem na kleksie z sosu:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Serowe oponki 182

regionach nazywane całuskami :) Ser zmielić (fot.1) . Następnie wszystkie składniki umieścić w naczyniu (fot.2) i zagnieść na miękkie, nie klejące ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm i wycinać okrągłe ciastka (fot.3) , np. przy pomocy szklanki i np. kieliszka. Rozgrzać głęboki tłuszcz do temp. 180ºC (w moim przypadku był to olej). Oponki wrzucać pojedynczo i smażyć z obu stron (fot.4

Świat Ciasta
Roladki nadziewane pomidorami i mozzarellą 359

serem mozzarellą i suszonymi pomidorkami . Mięsko jest przepyszne i soczyste , połączenie mozzarelli z suszonymi pomidorkami zalewanymi oliwą z ziołami daje niesamowity smak i aromat :) Składniki ; 2, 3 piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju  sól selerowa Skworcu    Bazylia suszona Skworcu Pieprz zielony Skworcu  Czosnek granulowany Mozzarella  bułka tarta jajka do smażenia masło

Sama słodycz i szczypta chili
Makaronove love! Test makaronu z komosą ryżową. 177

oliwą i smażymy aż do przyrumienienia. W miseczce parzymy pomidory (polewamy wrzątkiem) i chłodzimy. Obieramy ze skórek, wydrążamy środek i resztę kroimy na drobną kostkę. Dorzucamy do pieczarek i cebuli i mieszamy dolewając odrobinę wody. Doprawiamy do smaku. Do całości możemy dodać przecier pomidorowy. Po przyrządzeniu sosu polewamy nim spaghetti i posypujemy startym żółtym serem :) Gotowe! Podsumowanie: makaron był łatwy

Emcia Pichci
Nadziewane koperty z fetą 160

oleju kokosowego * domowy ser feta  * ulubione przyprawy * bułka tarta * jajko * olej rzepakowy Przygotowanie : Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor

Magiczne Życie Marty
Drożdżowe placuszki z jabłkiem 139

Takie placuszki na śniadanie albo na deser to idealny pomysł. Puszyste, pachnące jesiennym słońcem, bo jak jesień to jabłka a jak jabłka to placuszki będą idealne

Moje Małe Czarowanie
Risotto ai funghi secchi / Risotto z suszonymi grzybami 142

pryciał i był gorący podczas dodawania go do ryżu, chodzi o utrzymanie stałej temperatury gotowania. Ilość bulionu może się wahać w zależności od innych składników i ich wilgotności. Soffrito - smażenie, drobno posiekaną lub zmieloną cebulę należy zeszklić na maśle z odrobiną oliwy. Czasami eliminuje się cebule, lub zwiększa jej smak poprzed dodatkowe składniki takie jak marchew, seler, pietruszka, czosnek(...)Arborio. Ważne jest aby nigdy nie płukać ryżu! Każda odrobina skrobi z tego rodzaju ryżu sprawia, że risotto jest takie kremowe.  Condimenti - przyprawy, dodatki - mięso, warzywa, owoce morza, ser, lub jakikolwiek inny dodatek, który nadaje risotto indywidualny charakter. W zależności od przepisu dodawane są na początku, w trakcie lub pod koniec gotowania.  Dodatkowe porady: Do mieszania risotto należy

Codzienne Gotowanie
Pora na pizzę razową 111

pokrojone w kostkę, 8-10 oliwek pokrojonych w plastry, 1ząbek czosnku, oliwa z oliwek lub olej, sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek. Dodatki: ugotowane na parze brokuły, papryka żółta, zielona, ser żółty, parmezan. Przygotowanie ciasta: Do dużego kubka (takiego na 0,5l) wlewamy ciepłe mleko i kruszymy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i mieszamy do rozpuszczenia się drożdży. Następnie odstawiamy w ciepłe(...)pewno nie wyrośnie nam tak bardzo. Farsz: Oliwę wlewamy na patelnię i na  zimną wrzucamy pokrojony w drobne plasterki czosnek pilnując, żeby się nie przypalił, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie podlewamy wodą i dusimy do zmięknięcia. Kolejno dodajemy pomidory, solimy i pieprzymy do smaku. Całość należy zredukować, tak aby powstał gęsty farsz, bez soku, który mógłby wylewać

Pełna Lodówka
Grillowany kurczak nadziany serem kozim z sałatką z dodatkiem oleju rzepakowego 115

kapary, 2 łyżki sera koziego do smarowania, ponadto: pomidorki koktajlowe, świeża bazylia mozzarella, kiełki słonecznika, kiełki rzodkiewki, olej rzepakowy. Przygotowanie: Serek kozi mieszamy z pietruszką i kaparami. Filety z kurczaka, myjemy suszymy, nacinamy po długości, wypełniamy serkiem kozim i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Tak przygotowane filety wkładamy do woreczków papierowych do smażenia mięs

Moniki Smakołyki
Placki z topinambura 116

wyczuwalna. Wspaniałe z serem lub z cukrem tak jak tradycyjne ziemiaczane. Z podanych proporcji wychodzi koło 7 placków więc lepiej podwoić przepis. Ja robiłam akurat obiad tylko dla siebie i dziecka więc było aż nadto. Składniki (7 placków) szklanka startego na tarce topinambura 1 jajko 2 czubate łyżki mąki szczypta soli Wykonanie: Składniki łączymy ze sobą. Smażymy na patelni

Lubczyk i Wanilia
Spaghetti z mięsem i selerem naciowym 98

łyżka sera Ricotta opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola Przygotowanie:   Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim mięso, przyprawić i dodać drobno pokroj oną cebulę i zmiażd ż ony czosnek . Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min . Seler umyć i pokroić , oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystk o do mięsa i chwilę smażyć. Śmie tanę wymieszać

Gaździnka warzy
Grillowany camembert z truskawkami i octem balsamicznym 140

porcję: 1 ser camembert 10 truskawek 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka octu balsamicznego listki świeżej mięty świeżo mielony pieprz. Camemberta grillujemy z obu stron an patelni grillowej. ok. 1 min z każdej strony. Truskawki kroimy w kostkę. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i czekamy aż się skarmelizuje. Następnie dodajemy pokrojone truskawki. Smażymy aż truskawki puszczą

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki z kurczaka i sera 3781

pszennej 15 dag sera żółtego (starty na dużych oczkach) sól, pieprz inne przyprawy, np. papryka ostra mielona, curry, vegeta można dodać zieloną pietruszkę 3 łyżki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki prócz piersi z kurczaka połączyć w misce łyżką. Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę, dorzucić do pozostałych składników i zmieszać. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron

Anielska Kuchnia Ani
Tort naleśnikowy z wątróbką 178

czas mieszając smażymy do momentu aż wątróbka rozpadnie się i zrobi się masa. Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , majerankiem i papryką – dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na talerzu układamy naleśnik , smarujemy farszem , przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Powtarzamy do wykończenia składników , dociskamy , odstawiamy na chwilę. Przed podaniem śmiało możemy posypać np. żółtym serem i delikatnie zapiec

Ostra na Słodko
A NA ŚNIADANIE - OMLET! 163

kukurydzę, groszek, ziemniaki, ser, szpinak - czyli praktycznie wszystko co mamy pod ręką albo w lodówce Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone pieczarki i pokrojone w drobną kostkę papryki. Podsmażamy chwilkę, lekko solimy i pieprzymy. W miseczce rozkłócamy jajka z mlekiem. Masę lekko solimy i pieprzymy, po czym wylewamy na podsmażone warzywka. Smażymy na małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Naleśniki na każdą okazję 197

drugą stronę i smażymy jeszcze kilkanaście sekund, po czym zdejmujemy go z patelni. I w tym miejscu, np. moja mama, ale zapewne nie jest w tym odosobniona, nie robiłaby nic więciej, bo najbardziej smakują jej such placki, ew posypane cukrem. Możemy je również posmarować dżemem, duszonymi jabłkami, nutellą, miodem. Mój tata bardzo lubi naleśniki z białym serem, na który

Taste Of My Day
Zielone placuszki z brokułem i pietruszką w roli głównej 140

tarce ser, dajemy do jednego naczynia, dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem.  Zanim brokuł wystygnie możemy zrobić sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych. Ostatecznie doprawiamy i smażymy

Kuchnia moimi oczami