smażone lody - 657 przepisów (strona:10/44)

Delikatne lody śmietankowo-cytrynowe (bez maszyny) 152

szczęście) mają się ku końcowi. Ostatni dzwonek na lody, ale za to pierwszy w szkole :) Obiecałam córce pierwszy dziecięcy puchar w Sopelku z tej okazji. Zapowiedziała lody w kształcie spaghetti :) Druga klasa nie boli tak jak pierwsza (ani dziecka, ani mamy), ale za to odprowadzamy jutro Franka po raz pierwszy do przedszkola i liczymy(...)plastikowego kubka, wystarczy włożyć go na chwilę (do wysokości lodów) do ciepłej wody. - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/09/lody-z-kajmakiem-i-prazonymi-migdaami-w.html#sthash.fgx9jPyL.dpuf składniki: 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g śmietany kremówki (36 %) 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej ok. 50 g posiekanych migdałów smażonych solonych   Mleko skondensowane przelewamy do miski i ubijamy mikserem

bistro mama
Letnie gofry 177

cytryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: lody truskawkowe Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą.  Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania partiami dodając cukier.  Żółtka utrzeć z serkiem, następnie na zmianę dodawać mąkę i mleko. Wlać olej, połączyć. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Smażyć gofry w gofrownicy, aż będą chrupiące. Owoce umyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody wiśniowe 174

cukru 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE Wiśnie wraz z sokiem umieścić na patelni, dodać cukier i smażyć, aż wiśnie lekko zmiękną. Wyciągnąć i dobrze odcisnąć z soku owoce, zaś sok nadal smażyć, aż zacznie gęstnieć. Wiśnie i sok zostawić do ostudzenia.  Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Do śmietany wlać gęsty sok i zmiksować, następnie(...)dodawać wiśnie nadal miksując. Masę przełożyć do dużego pojemnika, nałożyć szczelnie pokrywkę i włożyć do zamrażalnika. Po dwóch godzinach przemieszać masę i ponownie wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Lody nakładać gałkownicą do miseczek lub wafelków do lodów

Passions hobbies life
Lody jeżynowe bez jajek 235

lubi całe owoce można ten proces pominąć, wtedy lody w przygotowaniu będą jeszcze prostsze :) Warto skorzystać, kiedy sezon na jeżyny w pełni. 400 g jeżyn 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki kremówki 1 szklanki mleka skondensowanego Jeżyny wsypać do garnka, podlewając sokiem z cytryny. Na małym ogniu smażyć, aż puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać. Zmiksować

https:KKuchniaMniam
Kakaowe naleśniki z mąki ryżowej 191

Dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie mogą jeść glutenu, pszenicy, żyta, itp. Zrobiłam je w wersji na słodko, dodałam kakao, by nabrały pięknego brązowego koloru, podałam je z lodami o smaku caffe latte i posypałam zmielonymi orzechami z dodatkiem nerkowców. Czyż to nie zdrowe słodkości? Polecam;) Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki wody 0,5 + ewentualnie(...)łyżki dobrego kakao, ciasto ma nabrać ładnego brązowego koloru szczypta soli olej do smażenia Wykonanie: Połącz za pomocą miksera lub drewnianą łopatką wszystkie składniki. Ciasto powinno być lekko lejące:   Dodajcie kakao, dobrze wymieszajcie. Na patelni rozgrzej małą ilość oleju, smaż naleśniki. Niektóre zrobiłam z mocno chrupiącymi brzegami, aż trudno było je zawijać bo się łamały, ale lubię

Zasmakuj Kuchni
Dorada z limonkowym puree z listkami brukselki 172

listków szałwii,pieprz cayenne i sól do smaku,oliwa do smażenia.   Przygotowanie:Brukselkę umyć, czubkiem noża wyciąć małe głąby, rozdzielić listki, zblanszować - wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cukru, gotować 3 minuty. Łyżką cedzakową wyłowić brukselkę, przełożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Wystudzić, odcedzić na sicie. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, ugotować(...)czasie usmażyć dorady. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem ryby ponacinać do kręgosłupa z obydwu stron, posypać kolendrą, solą i pieprzem cayenne. Do środka włożyć po 2 plasterki limonki. Smażyć na rozgrzanej oliwie prze 5 minut, przekręcić, dodać listki szałwii, smażyć kolejne 5 minut.Z pozostałej limonki wycisnąć sok, skropić ryby przed podaniem

SzczyptaSmaQ
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 210

oraz kolendra.  Po zrobieniu pasty gotujemy curry w woku ;)  A tu gotowy produkt :)   Kuleczki z mięsa kraba. Kurczak z czerwonym curry na pierwszym planie, mąż wsuwa smażony ryż :) Do wyboru, do koloru :) Tajska sałatka z papai- pyszna i pikantna! :) Kurczak z orzechowym sosem- jedno z łagodniejszych dań Ryż z warzywami i kurczakiem- w menu znajdziecie pełno takich(...)słonym smaku z dodatkiem świeżego mango.  Po lewej na dole obłędne lody kokosowe domowej roboty! <3 Tak wyglądała nasza uczta na koniec warsztatów w Kati Culinary Cooking school and Restaurant. Wszystkie zdjęcia, które przedstawiają przygotowanie potraw pochodzą z warsztatów. Od lewej pad thai, smażony ryż, na górze widoczna zupka ;)  Poniżej zupa w okazałości oraz przygotowane

Czerwona Porzeczka
Naleśniki makowo-pomarańczowe z syropem pomarańczowo-rumowym 133

całość aż do połączenia. Wlewamy sok z pomarańczy, rum, całość dokładnie mieszamy i jeszcze minutę, dwie smażymy razem. Naleśniki składamy w kopertę – na pół i znowu na pół, polewamy z rozmachem i od serca gorącym syropem, podajemy od razu – z lodami, ze świeżymi owocami. Ta porcja to raczej deser lub lunch dla dorosłej dwójki niż syty obiad. NALEŚNIKI

Karo in the Kitchen
Faszerowane Kieszonki 211

doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy odsączoną kukurydzę, stopniowo dolewamy śmietanę nafaszerowane filety spinamy wykałaczkami i smażymy na złoty kolor z obu stron, następnie wstawiamy do piekarnika podajemy z  purée  kukurydzianym lub penne:) SMACZNEGO! P.S z purée możemy łyżką do lodów uformować kuleczki i zapiec je w piekarniku razem z filetami!  PYCHA

Luźna Kuchnia
Figi, ach te figi... 140

stosunku do nich dość neutralna - chyba jeszcze nie znalazłam ideału - dania, w którym naprawdę by mnie oczarowały. Tym razem jednak było blisko.U Dusi znalazłam banalny przepis na smażone figi. Zmieniłam nieco proporcje, dodałam coś od siebie (pamiętając to i owo o figowych połączeniach smakowych), i wyszedł znakomity deser, a może przekąska...? Nie bardzo słodki, gdzie owoce grają zdecydowanie(...)osobę - ciężko się powstrzymać przed kilkoma dodatkowymi ćwiartkami... Najpyszniejsze z lodami waniliowymi.Smażone figi w miodzieSkładniki:(na 2 porcje)2 figi2 łyżki miodu1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka masła1 gałązka rozmarynuFigi pokroić na ćwiartki. Na gorącej patelni rozpuścić masło, dodać miód, ocet, rozmaryn i figi. Smażyć, aż sos stanie się gęsty, o głębokiej bursztynowej barwie.Podawać natychmiast.Smacznego!Macie jakieś

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczona frittata z brokułami (Frittata al forno con broccoli) 180

Frittata to nic innego niż omlet w wersji włoskiej, smażona lub pieczona, sycąca, pożywna, uwielbiana przez wszystkich. Osobiście przepadam za pieczon ą   frittat ą,  do której przygotowania wykorzystuj ę  warzywa, jakie akurat znajdę w lod ó wce. Z a każdym razem możemy wyczarować nowe smaki a przy okazji nic si ę  nie zmarnuje

La grande e la piccola cuoca
Truskawkowelove – naleśniki z lodami domowymi i truskawkami 133

porannym treningu w wersji de luxe Oficjalnie to tylko bezglutenowe śniadanie, które zapewni zdrową energię na cały dzień Aromatyczne, lekko kokosowe naleśniki w towarzystwie soczystych truskawek plus obłędnie delikatne lody z solonym karmelem – uwierzcie mi, można oszaleć z rozkoszy ;p *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie CIASTO Jajka ubij(...)chochli ciasta i smaż kilka minut, aż naleśnik stanie się złocisto-brązowy. Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru. Składniki CIASTO 50 g mąki kokosowej 250 ml chudego mleka lub wody gazowanej 4 jajka (205 g) odrobina soli 1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego Wykonanie DODATKI Przepis na studzące zmysły lody z solonym

Eat me! Fit me!
Zasmażana młoda kapustka na masełku 100

zielone pędy i pokroiłam drobniutko. Dodałam go do zasmażanej kapustki( ależ zapach),wymieszałam, jeszcze chwile smażyłam i gotowe. Krok 2 Ziemniaczki młode obrałam,umyłam,pokroiłam w ćwiartki i włożyłam do garnka z osoloną wodą. Ugotowałam,odcedziłam i tłuczkiem ugniotłam. Łyżką do lodów nakładałam po 3 kuleczki,udekorowałam koperkiem.Dodałam zasmażaną kapustkę oraz jaja usmażone na masełku ze szczypiorkiem

Różowa kuchnia
Ryż pomidorowy z prażoną gorczycą podany z łososiem i cykorią włoską 177

kawałki po 10 cm, włóż do wrzątku, gotuj 2 minuty, przełóż łyżką cedzakową do wody z lodem. Zimną odsącz na sicie. Podgrzej sok pomidorowy. W mniejszym rondlu rozpuść masło, wsyp gorczycę, przykryj pokrywką, kiedy gorczyca przestanie strzelać dodaj ryż, chili i pomidory, smaż na małym ogniu ok. 2 minuty ciągle mieszając (aż ryż zacznie się robić biały).  Zalej ryż

SzczyptaSmaQ
Smażony pstrąg 128

Wybaczcie długą nieobecność. To wszystko wina zębów mylnie nazywanych zębami mądrości. Ich poprawną nomenklaturą, powinno być: bólu i nienawiści. Żywię się kaszkami, kleikami i lodami. Większość dnia i tak przesypiam. Tęsknię za normalnym posiłkiem. Takim, jak ten poniżej na przykład. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SMAŻONY PSTRĄG Składniki: - 1 pstrąg - pieprz cytrynowy - sól - olej - mąka Przygotowanie: Pstrąga opłukujemy, czyścimy w środku i osuszamy. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania