smażone lody - 657 przepisów (strona:4/44)

Naleśniki z lodami 124

szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Dodatki ulubione lody bita śmietana czekolada Naleśniki z lodami Wykonanie Zaczynamy od przygotowania patelni, będzie nam potrzebna taka niezbyt duża. Roztapiamy na niej łyżkę masła, margaryny lub oliwy. Następnie zabieramy się za suche składniki, do miski trafia(...)Suche składniki włączymy ze sobą mieszając. Teraz kolej na pozostałe składniki naszych naleśników , wybijamy jaja, dodajemy mleko, wodę i całość dokładnie mieszamy, najlepiej zrobić to mikserem. Smażymy na patelni na złoto, podajemy z lodami, udekorowane bitą śmietaną i czekoladą. Pysze naleśniki z lodami gotowe, smacznego! Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii

Naleśniki
Naleśniki z lodami 178

naleśniki 1,5 szklankimąki 1 szklankamleka 1 szklankawody 2 jaja 1 szczyptasoli 1 łyżeczkacukru waniliowego 1 łyżeczkaoliwy ewentualnie oleju Dodatki ulubione lody bita śmietana czekolada Naleśniki z lodami   Wykonanie Zaczynamy od przygotowania patelni, będzie nam potrzebna taka niezbyt duża. Roztapiamy na niej łyżkę masła, margaryny lub oliwy. Następnie zabieramy się za suche składniki, do miski(...)Suche składniki włączymy ze sobą mieszając. Teraz kolej na pozostałe składniki naszych naleśników , wybijamy jaja, dodajemy mleko, wodę i całość dokładnie mieszamy, najlepiej zrobić to mikserem. Smażymy na patelni na złoto, podajemy z lodami, udekorowane bitą śmietaną i czekoladą. Pysze naleśniki z lodami gotowe, smacznego! Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji

Naleśniki
Domowy burger 138

Przygotowanie: składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano Frytki: umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż frytki przez ok 20 minut podgrzej olej do 180 stopni i smaż frytki do żądanego stopnia wysmażenia tak przygotowane frytki będą chrupiące Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
RACUSZKI ZE ŚMIETANĄ I BANANEM 157

SKŁADNIKI : szklanka mąki pszennej 1 mały kubek gęstej śmietany 22%  ( ok. 250g) 3 jajka 3 łyżki cukru szczypta soli tłuszcz do smażenia 1 banan, obrany, pokrojony w kostkę dodatkowo: cukier puder, dżem banany, lody lub inne sezonowe owoce do podania PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Oddzielam żółtka od białek. Krok 2. Do miseczki wlewam śmietanę, dodaję żółtka, mąkę, cukier(...)Ubijam pianę z białek - dodaję do ciasta i delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, nakładam łyżką porcje ciasta i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Racuszki podaję posypane cukrem pudrem, z dżemem, bananami, lodami lub  sezonowymi owocami. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Orkiszowe naleśniki z duszonymi owocami i lodami 124

mięta Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy 8 sztuk na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Pokrojone i umyte owoce przekładamy na nieprzywieralną patelnię i zasypujemy cukrem. Dusimy na małym ogniu, aż zmiękną. Ciepłymi lub przestudzonymi napełniamy naleśniki. Podajemy z gałką lodów i listkami mięty. Smacznego :) Artykuł Orkiszowe naleśniki z duszonymi owocami i lodami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
„pączki” z oliwkami 136

wyrobić i znowu odstawić na 30 minut. Odrywać kawałki ciasta, rozgniatać na dłoni, kłaść oliwkę i zawijać ją w ciasto. Odkładać na deskę oprószoną mąką na kilka minut. „ Pączki” smażyć partiami w gorącym tłuszczu, aż uzyskają złoty kolor. Takie „pączki” robiliśmy podczas warsztatów z Jarosławem Uścińskim w restauracji Moonsfera . Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów(...)niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę

królestwo garów
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 162

jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady. Do nacierania grubych steków wieprzowych i wołowych przed smażeniem lub posypania po usmażeniu. Sól mieszamy z dobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy dowolna. • SÓL Z LIŚĆMI LIMONKI(...)truskawek, ananasa, lodów na bazie mleka i śmietany, kremów jajecznych jak creme brulee i budyń. Sól mielimy w moździerzu lub młynku razem z całą laską wanilii, i nasiona, i skórka, na bardzo drobno. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. • SÓL TRUFLOWA – z dodatkiem suszonej czarnej trufli – do jajek w każdej postaci, makaronów, smażonych i gotowanych ziemniaków, czerwonego

Karo in the Kitchen
Bambino-deser z lodami w tle 153

pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 laska wanilii szczypta soli 1 łyżeczka cukru 3 jajka 3 szklanki mleka 1 łyżka oliwy olej do smażenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 150 g płatków migdałowych 1/2 litra ulubionych lodów owoce:truskawki,kiwi,winogrona sos czekoladowy do deserów Sposób przygotowania Ciasto:  Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany(...)czym smażyć cienkie placki na niewielkiej ilości oleju na patelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu. Nadzienie:  Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry. Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami polać sosem czekoladowym

Wanilia i Kardamon
Cała Polska smaży naleśniki kakaowe z malinami i miętą 184

Dziś biorę udział w akcji: Cała Polska smaży naleśniki U nas: Kakaowe naleśniki z serkiem straciatella z malinami i miętą SKŁADNIKI: 200g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki kakao cukier mleko, woda łyżeczka oleju 2 serki Danio, maliny, mięta, bita śmietana, lody czekoladowe ( tak na dodatek(...)mleka wbić jajka i cukier, wymieszać ze szczyptą soli. Dodać mąkę, kakao, mleko, olej. Dokładnie wymieszać do uzyskania dobrej konsystencji dodać gazowanej wody. Smażyć małe naleśniczki. Przełożyć naleśniki serkiem homogenizowanym i malinami. Udekorować miętą i lodami czekoladowymi. I tak można świętować :D Pychotka

MarciochaKucharzy
Hiszpańskie Oliwki 110

niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę

królestwo garów
Awaryjne pączki z serka homogenizowanego 132

/desery/ciastka/awaryjne-paczki-z-serka-homogenizowanego/ BosowKuchni Pierwszy raz te pączki jadłam w liceum. Były pyszne, nie tak ciężkie jak te tradycyjne. W dodatku pączki robi się z serków homogenizowanych i ich zrobienie ze smażeniem zajmie Wam jakieś 15-20 min. Pączki są leciutkie i błyskawicznie znikają w głodnych buziach. Jeśli nie kupiliście jeszcze pączków a sami chcecie je zrobić, to te pączki Was uratują(...)użyć tylko cukru pudru. Pączuszki można nadziać po usmażeniu. Jeśli jesteście purystami i chcecie mieć śliczne w kształcie pączki, użyjcie do ich wykonania gałkownicy do lodów, umaczanej w wodzie. Pączki jak to każdy smażony wyrób z ciasta, warto odsączyć na ręczniczku papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Warto uważać na temperaturę oleju. Nie może być za wysoka, gdyż pączki

Mieszam w Garnku
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 153

miodzie i musztardzie, żeberka po szanghajsku, dorsz lub flądra smażona, sery angielskie i francuskie, smażony ser, pajda ze smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym, jagnięcina, smażone jajka, kiełbaski

Kuchnia PROzdrowotna
Amarantusowe placuszki z lodami malinowo-jogurtowymi 106

sztuk): ½ szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej  ¾ szklanki roślinnego mleka (150 ml) 2 łyżki syropu klonowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli morskiej 1 ½ szklanki (30g) amarantusu ekspandowanego Lody: 150g mrożonych malin 2 łyżki syropu klonowego 80g jogurtu sojowego Dodatkowo: odrobina oleju kokosowego 1 banan 125g malin syrop klonowy do podania Wszystkie składniki na ciasto, poza amarantusem(...)patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i za pomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj kolejno porcje ciasta (1-2 łyżki)i smaż po 4 minuty z każdej strony.  Aby przygotować lody, do kielicha blendera lub miksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Banana obierz i pokrój w plasterki. Placuszki przełóż świeżymi owocami- bananem i malinami, podawaj

Roślinna - blog wegański
Strączki Maria Banach 150

zbiorze banalnej grochówki, czy fasolki po bretońsku. Jest za to falafel z soczewicy z sosem jogurtowo miętowym, zielona fasolka w ananasowym sosie chili, orientalne smażone kuleczki z czerwonej fasoli, czy intrygujące bardzo lody z soczewicy i karmelizowanych orzechów laskowych. Ja z pewnością wypróbuję kilka przepisów, bo są bardzo ciekawe, a poza tym Mąż po przejrzeniu książki zażyczył sobie

Cynamonowe szczęście
Pierogi z podgrzybkami 153

łyżki oleju Farsz: 1,5 talerza pokrojonych dość drobno podgrzybków (talerz taki jak do zupy) tj. taki  czubaty pojemnik podgrzybków jak po lodach litrowych 1 cebula Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Ciasto na pierogi zagnieść z podanych powyżej składników. Cebulę pokroić w kostkę, dodać grzyby. Posolić i popieprzyć. Usmażyć na odrobię oleju do  wyparowania wody

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania