Dobrze wymieszać. Olej rozgrzać do temperatury ok. 170 stopni, najlepiej w niskim szerokim naczyniu. Małą łyżką od lodów lub inną łyżką nabierać porcje i wrzucać do garnka. Łyżkę można co jakiś czas maczać w zimnym oleju, aby ciasto dobrze odchodziło. Smażyć na rumiano z obu stron, jeśli wyjdą okrągłe same się obracają. Wyjmować na ręcznik papierowy, aby osiąkły
talerz przyjemnościSkładniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Twarożek: 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku Podawać z twarożkiem i gałką lodów truskawkowych (u mnie domowy sorbet) . Smacznego
Chocolate Muffin BlogWielbiciele ryżu mają zapewne bardzo wiele sposobów na jego przygotowanie i wykorzystanie. Czy to będzie gotowany, smażony, w formie risotto, na słodko, na ostro… i nie tylko. Jedną z moich propozycji są kotlety z ryżu miksowanego. A przepis powstał, jak to zwykle bywa, przypadkiem. Składniki: - ok. 900g ugotowanego ryżu- 3 jajka- 100g sera żółtego cheddar- 3 łyżki startego parmezanu(...)pieprz i 3 łyżki drobno startego parmezanu. Masę ryżową dokładnie wyrabiamy. Formujemy nieduże kotlety (aby porcje były równe użyłam łyżki do lodów), panierujemy w mące, jej nadmiar otrzepujemy (panierując w bułce tartej kotlety chłoną więcej tłuszczu). Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, z obu stron na rumiano. Dosmażamy pod przykryciem.Kotlety z ryżu miksowanego mogą stanowić samodzielny posiłek. Wystarczy dodatek sosu
mojewypiekiinietylkołyżka POLEWA CZEKOLADOWA: * kakao – 1 czubata łyżka * masło – 2 łyżki * cukier – 1 łyżka DODATKOWO: * lody Carte D’or Chocolate Brownie – 2 porcje SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIESZKI KOKOSOWE: Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą miksujemy, smażymy 2 duże naleśniki. SOS WIŚNIOWY: Do garnka wkładamy wiśnie, zasypujemy cukrem i zalewamy sokiem wiśniowym, gotujemy na wolnym ogniu
Ostra na Słodkolubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura". Dzięki temu ryba nie rozleci Wam się podczas rozmrażania i smażenia... SKŁADNIKI Filet z dorsza (ze skórą) sól, pieprz olej do smażenia rozmaryn Rybę myjemy o dzielimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy
Czary - gary w kuchniosobę : ) Być w Hiszpanii i nie napić się sangrii to grzech. Pomimo tego, że byliśmy tam zimą, napój ten podawany jest z lodem. Skoro jesteśmy nad morzem to co jemy – owoce morza. Na pierwszy ogień poszły smażone nad żarem sardynki posypane grubą solą morską (ryby te można jeść w całości). Rybki te smaży się nad rozgrzanymi węgielkami drzewnymi na takich
Right Behind The Kitchenprzypomniało. Tempura jest to rodzaj ciasta pochodzącego tak naprawdę z Portugalii, ale spopularyzowanego przez Japonię w którym smaży się ryby, krewetki, warzywa na głębokim tłuszczu. Najważniejsze w przygotowaniu tempury jest aby woda była lodowata, można ją dodatkowo schłodzić kostkami lodu i aby nie mieszać jej zbyt długo, gdyż za sprawą zawartego w mące glutenu ciasto nie będzie już takie chrupiące
Delusional Trinepokroić w cienkie plastry. W garnku roztopić masło z sokiem i skórką z cytryny. Wrzucić obrane jabłka. Smażyć mieszając 2 minuty. Dodać cukier i smażyć jeszcze minutę. Jabłka powinny tylko lekko zmięknąć, nie pozwolić żeby zrobiła się papka. Każde jabłka smażą sie inaczej więc raczej czasem za bardzo się nie sugerujcie. Jak lubicie można dodać cynamon. Wyjąć jabłka z garnka(...)miksera na gładką masę. Thermimix -do naczynia miksującego dodać jajka, sól, mąkę, mleko, zmiksować 20 sek, obroty 4 Smażenie – na rozgrzaną patelnię i odrobiną oleju wlać porcję ciasta. Smażyć tak długo aż będzie można naleśnik przewrócić. Z drugiej strony smażyć już tylko kilka sekund. Zdjąć naleśnik z patelni. W ten sam sposób usmażyć pozostałe. Mi wyszło 6 naleśników, średniej
Kuchnia Pokoleńpuree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnymCONRAD: Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiemDESERY:JA : Tarta czekoladowa z węgierkamiCONRAD: Gorące wiśnie z chili i lodami waniliowymi______________________________________________________________________________________________________NASZA OFERTA :Obejmowała 3-daniową kolację wraz z winem o wartości 164 zł za 109,99 zł.Tutaj dostępna:http://www.groupon.pl
Ostra na Słodkowspólny znajomy Adam dołożył do niego budyń, a ja dziś dołożyłam żurawinę i banana. Ryż można jeść z dodatkiem śmietany czy lodów, jak kto lubi. SKŁADNIKI: 3 p. ryżu mus jabłkowy lub 1,5 kg. jabłek smażonych z cynamonem i sokiem z cytryny do smaku, 2 budynie śmietankowe 2 banany garść żurawiny 2-3 łyżki masła klarowanego
Kuchnia Beatymalin ( mogą być mrożone) 50 ml wytrawnego czerwonego wina 50 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g lodów śmietankowych 200 ml mleka sok z połowy cytryny garść świeżej mięty Przygotowanie: W garnuszku smażymy maliny z cukrem, jak zaczną wrzeć dodajemy wina i mąkę energicznie mieszając, gotujemy przez 1 minutę. Przelewamy do kieliszków. W robocie kuchennym miksujemy pozostałe
Niezły Młynekjajka, 1 saszetka herbaty TEEKANNE World of Fruits „Forest Fruits”, szczypta soli, olej do smażenia, świeże truskawki, 1/3 kubeczka jogurtu greckiego, 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: W szklance zaparzamy herbatę w 1/3 szklanki wrzącej wody, dodajemy 2-5 kostki lodu, aby ostygła. W miseczce roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli, dodajemy 1 łyżeczkę cukru, mąkę pszenną wymieszaną z mąką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętalerzy: Z obu połówek upieczonej dyni wydrążyć miąższ za pomocą łyżki stołowej lub nabieraka do lodów, uważając, żeby nie przebić skóry. Lepiej jest zostawić 0,5 cm miąższu na ściance, niż zrobić dziurę na wylot. Dołożyć dynię do reszty warzyw na patelni. Smażyć ok. 15 minut dobrze mieszając. Kiedy wszystkie warzywa będą jednakowo miękkie nakładać farsz do wydrążonych talerzy
Pij soki wyciskanełyżki cukru 2 łyżki golden syropu po 30 g laskowych orzechów i migdałów Dodatkowo lody Zetnij dno jabłka i wydrąż nasiona. Ustaw jabłka w żaroodpornym naczyniu. Przygotuj nadzienie tosca. W małym rondelku rozpuść masło z cukrem i golden syropem. Dodaj mąką i smaż przez minutę stale mieszając. Na koniec dodaj grubo pokrojone orzechy i migdały. Napełnij jabłka toscą
codojedzenia