Mus z Malin

Mus z Malin

Mus z Malin

U mnie to już tradycja, że jak owoce to hurtem i w najmniej odpowiedniej chwili. Nie narzekam. Cieszę się, że są. Przetwory i tak robię. Dlaczego? Moja mama robiła, ja robię i lubię wiedzieć co jem, a przede wszystkim co podaję dziecku. Dodatkowym atutem jest zapach zawartości słoika.  Dlaczego mus? Choćby dlatego, że pestek jest mało, do lodów, deserów i wielu innych słodkości. Wszystko będę Wam pokazywać na bieżąco :) Składniki: 2,5 kg malin 1 kg cukru Wykonanie: Maliny przebieramy. Wkładamy do n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.