Sałatka z cieciorki i selera naciowego 216dodać oliwę z oliwek ( pomidory powinny być zanurzone w niej). Pozostawić na co najmniej 20 minut. Po wyjęciu z oliwy pokroić w drobne paseczki. Jeśli mamy pomidory takie ze słoika to tylko je pokroić. Seler naciowy umyć, drobno pokroić i wymieszać z 1/2 łyżeczki soli. Odstawić na 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę w której leżały pomidorki i przyprawić
Kuchcik gotuje
Śledź po myśliwsku 259moje zapasy z lata (być może przepis na nie także kiedyś się tutaj pojawi ;) ). Dodajemy je do przestudzonego już sosu. Mieszamy. Śledzie kroimy na małe cząstki. Układamy w słoiku na przemian warstwami: śledź- sos - śledź - sos itd. Odstawiamy do lodówki na minimum jeden dzień
Taste Therapy
Recenzja SUPERŻYWNOŚCI Davida Wolfe’a, dietetyczna zapiekanka 234masła 1 szklanka drobnej kaszy jęczmiennej + 1 łyżka oleju lub masła olej do wysmarowania formy 1,5 puszki pokrojonych pomidorów 2-3 łyżki przecieru pomidorowego zioła prowansalskie 1 mały słoik czarnych oliwek 3-4 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 1 duży jogurt naturalny 2 jaja sól, pieprz rozmaryn Ugotuj kaszę gryczaną i jęczmienną osobno w wodzie, z dodatkiem oleju
Qlinarnie i Qlinarnie
Deser lodowy oraz Lodowy Shake czekoladowy 222dodatkiem jagód. Świetnie orzeźwi w upalne dni! Dzieci go uwielbiają! Deser lodowy z płatkami ryżowymi i wiśniami Składniki: 200g płatków ryżowych, szklanka mleka, szklanka śmietanki 30%, 2 łyżki cukru, słoik wypestkowanych wiśni, 1/2 opakowania lodów Carte d'Or Chocolate Brownie kilka łyżek likieru jajecznego. Wykonanie Na mleku z cukrem ugotować płatki ryżowe do miękkości. Gotować około 10 minut, często mieszając
Z miłości do słodkości
DOMOWY KAJMAK, MASA KARMELOWA, KRÓWKOWA Z CUKRU TRZCINOWEGO 287czas jeszcze przeciągniemy, gotowa masa będzie gęściejsza. Masę przelewamy do szklanego naczynia i odstawiamy do przestudzenia. Po całkowitym wystudzeniu przechowujemy w lodówce. W zamkniętym naczyniu (najlepiej w słoiku) może stać nawet kilka dni. Gdy chcemy użyć masę do polania ciasta, należy ją po wyjęciu z lodówki lekko podgrzać, wówczas stanie się płynna. Moja była po wystudzeniu bardzo gęsta
Smaczne Zdrowe
Jak szybko i tanio zyskać piękny i zdrowy uśmiech? Tani, skuteczny i naturalny sposób na pielęgnację i wybielanie zębów czyli ek 10826jamie ustnej środowiska zasadowego. Skład: olej kokosowy 2 łyżki ekologiczna soda oczyszczona (wodorowęglan sodu)1 łyżeczka łyżeczka ksylitolu olejek goździkowy lub miętowy kilka kropel W niskiej szklance lub słoiku wymieszać olej kokosowy z sodą i ksylitolem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Bez ksylitolu smak pasty był dla mnie zbyt "sodowy". Dodać kilka kropel olejku, wymieszać. Gotowe! Część
IzaGotuje
Lemon Curd z żółtek 212jest do końca warunek "gotowości" naszego sosu. Jak już napisałam - gdy uznamy, że już jest gotowy zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestygnięcia, przekładamy potem najlepiej w słoik i chowamy do lodówki. U mnie wytrzymał tydzień i jeszcze był dobry (więc bardzo możliwe, że można jeszcze dłużej przechowywać, jednak nie polecam trzymać ponad 2 tygodnie) Bardzo prosty i bardzo smaczny :) Serdecznie
Jedzeniomania
Woda limonkowa z nasionami chia - meksykański energy drink 192Opis nasion chia <klik> 1/2 litra wody Przygotowanie (3 minuty): - wyciskamy sok z limonki - wszystkie składniki mieszany w słoiku zamkniętym nakrętką trzęsąc mocno przez ok minutę w górę i w dół aby nasiona się nie posklejały - odkładamy an 10 minut NA ZDROWIE
Pora na pora i pomidora
SALATKA JARZYNOWA ( SMIECIUCHA) 276seler ( ja osobiscie nie za bardzo lubie jego smak, wiec nie daje) -4-5 jajek -okolo 5-6 sporych ogorkow kiszonych -puszka groszku konserwowego -cebula -jablko -maly sloik majonezu -2-3 lyzki jugurtu naturalnego lub smietany -sol, pieprz SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki, marchew, pietruszke gotujemy ( nie mozemy rozgotowac), studzimy. Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo
PychaDania
Pasta rybno jajeczna. Śledzie w pomidorach Łosoś Ustka. 250Budzicie się rano, idziecie do lodówki zrobić coś na śniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka 3 ugotowane jaka 1 kiszony ogórek pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu
MamaOskarka
Sałatka z selerem konserwowym 364przygotowaniu sałatkę. W razie niezapowiedzianej wizyty znajomych będzie jak znalazł:) Ta sałatka jest właśnie bardzo prosta i szybka w wykonaniu a do tego naprawdę smaczna! Składniki: słoik selera konserwowego, 200g żółtego sera w kostce, 200g szynki konserwowej, 5 ogórków konserwowych, 1 świeży ogórek, puszka kukurydzy, 3 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego Lekkiego , sól
Z miłości do słodkości
Mizeria według mirabelek 166tulipany z sosem, zostawiając kilka płatków i listków do dekoracji. Podajemy jako dodatek do obiadu- u nas to był kurczak z sosem Tikka (tym razem bardzo satysfakcjonujący, choć ze słoika- polecam firmę Patak) i razowy kuskus. A na zakończenie nie byłabym sobą gdybym nie umieściła czegoś z ogro du:-) Nasz ogród odwiedziła rzekotka drzewna. Nasz długosz jest już gotowy
les mirabelles
Kociołek mięsno warzywny w sosie słodko kwaśnym 214Zapraszam :) Składniki : 1 słoik SOSU SŁODKO KWAŚNEGO ORZECH 500 g karkówki 3 marchewki 10 pieczarek 2 średniej wielkości cukinie 2 cebulki Pieprz, sól do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy do mięsa Piątnica 5 łyżek oliwy około 2 szklanki bulionu mięsnego
Sama słodycz i szczypta chili
Surówka z buraków II, Česká Hospoda 259szybki obiad gotowy. P.S. Przepis na surówkę pochodzi od mojej mamy:). Składniki: 3-4 małe buraki 1 duże jabłko kilka łyżek jogurtu naturalnego chrzan (surowy, starty lub ze słoika) sok z 1 cytryny (lub więcej) sól, pieprz Obierz jabłko i buraki, a następnie posiekaj drobno w blenderze (możesz też zetrzeć je na tarce). Dodaj jogurt, chrzan, sok z cytryny
Qlinarnie i Qlinarnie
Karp w marynacie 191Włożyć do wody, dodać przyprawy i ugotować aż będą al dente. Wlać ocet, zagotować. Gotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Zimną rybę ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać zimną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni. Karp w marynacie może stać około tygodnia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
królestwo garów