kawy lub ręczny blender. Gotowa pasta jest gładka i nie ma zawiera widocznych ziaren sezamu. Jeśli wyjdzie za sucha, dodajemy łyżkę oleju i ponownie miksujemy. Pastę przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do 2 miesięcy. Pastę należy wymieszać z płynnym miodem i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPyszna i szybka opcja na kanapki. Alternatywa dla zwykłych pasztetów sklepowych. Zachęcamy do wypróbowania, zwłaszcza że nie zajmuje wiele czasu! Wegański paprykarz z marchewki Przepis na ok. 1 słoik 500 g Potrzebujemy: - 6 dużych marchewek - pół szklanki nieugotowanego ryżu (lub 1 torebka) - 1 papryka - pół dużej cebuli - pół łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka papryki słodkiej - odrobina lubczyku suszonego - sporo pieprzu ziołowego
Bananowe Polegruszka Początkowo miało być smoothie, ale wyszło tego tak dużo, że aby miało mieć płynniejszą konsystencję musiałabym chyba dolać jeszcze z 1/2 kartona mleka i pić to, z 5l słoika xd Miksowane ze składników "za długo już to mam zamrażalce, trzeba zrobić miejsce na truskawki", a wyszło coś naprawdę genialnego w smaku, zdecydowanie do powtórzenia
More food, love and dreamswiśni gotujemy z 0,5 szklanki cukru i 1 szklanki wody. Pod koniec zaciągamy 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Zagotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoików. Krem kukułkowy: Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami ubitej śmietany 36% oraz gotową masą kukułkową i łyżką wódki. Złożenie ciasta: W obręczy tortownicy 24 cm umieszczamy jeden blat ciemnego ciasta, wykładamy
VioletoweKucharzeniemetodą tradycyjną, czyli gotując aż do momentu zgęstnienia, można jednak dodać cukier żelujący lub fix, który podobna przyśpiesza ten proces. Polecam! Scroll down for recipe in English Dżem truskawkowy (słoik o pojemności 1 litra) Ingredients: 1 kg truskawek, bez szypułek pokrojonych na ćwiartki 600 g cukru sok z 1 cytryny Preparation: W większym rondlu wymieszaj truskawki z cukrem, wlej
karmelowyspory zapas. Zakręcony słój chowamy w zimne i ciemne miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie nalewkę filtrujemy. Ja do filtrowania używam popularnych filtrów do kawy. Mocuję je na słoiku przy pomocy gumki, dla lepszego filtrowania wyściełam środek jednym listkiem papierowego ręcznika i przelewam przez filtr nalewkę. Zwykle trwa to długo, czasami koszmarnie długo, bo i kilkanaście czy kilkadziesiąt godzin
Marder&Marder Manufacturekakaowy gotowany jogurt w słoiku po maśle orzechowym (na zimno)~ Wczoraj napisaliście, że chcecie zobaczyć zdjecia wiec oto są :) Rzadko staję po drugiej stronie obiektywu, bo czuję się wtedy już mniej pewnie, ale trzeba wychodzić ze strefy komfortu :) Te zdjęcia utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto! :) A na dodatek dzisiaj idę na kolejną sesją gdzie nie będę fotografować, a będę
breakfast of dreamstrzeba dopuścić myśl, że ktoś się uśmiecha, bo nie jest wariatem, tylko jest miły i przyjazny. Fakt, z moim szczęściem prędzej trafię na psychopatę z kolekcją odciętych głów w słoikach, ale nie należy się zrażać. Piszę o tym dlatego, że za każdym razem dziwie się w komunikacji miejskiej w Krakowie. Mówię „przepraszam” jak chce przejść do kasownika, czym powoduję
ladykitchenczyli na bogato :-) Wszystko pięknie podane, czyściutko, gwarno od ludzi.W rogu stoi fortepian, nie wiem jeszcze czy można pobrzdękolić ale przede wszystkim ta domowa atmosfera,której nam młodym słoikom tak brakuje w wielkim mieście. Obsługa młoda i przesympatyczna, ach chce się tam wracać. Bezwzględnie polecam!!! Ja już wiem, że będę tam stałym gościem i jest
pieprzny smaczekPotrzebujemy: - pół szklani nieugotowanej czerwonej soczewicy - 1/3 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 1-2 ząbki czosnku (w zależności od upodobań) - pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju (u mnie cały słoik ma 270 g) - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - ok. 1-2 łyżki oliwy (można wykorzystać olej z pomidorów) - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Czerwoną
Bananowe Polelekko miksujemy.Następnie dodajemy cukier,i zelfix 2:1.Wszystko dokladnie mieszamy i gotujemy w 100 ° C 15 minut. Gorący, gotujący się, lekko bulgocący dżem przekładamy do dobrze wyparzonych, sterylnych słoików. Dokładnie zakręcamy i odstawiamy do góry dnem,przykryte kocem, aby zupełnie ostygły.Ja robilam w speecooku. Smacznego! Jak oczyścić truskawki z pestycydów i chemikaliów ? Truskawki myjemy najpierw w zlewie
w mojej kuchnibiszkopty, mmmmusicie tej kombinacji spróbować w Waszych kuchniach :) W składnikach podlinkowałam Mus z malin, wpadniecie na przepis, taki robiłam w zeszłym roku, musicie w tym roku go przygotować w słoiki, potem jest niezwykle przydatny kiedy na krzakach malin już brak. A ten torcik to kawałek mojej fantazji, która przełożyłam na talerz :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który
Blondynka Gotujechlebem. Ja wiem, że może nie wygląda to jakoś bardzo apetycznie, ale co ja poradzę, że lubię takie duszone zielsko? Wiosną lub wczesnym latem trochę botwiny pakuję także do słoików . Zimą będę mogła ugotować sobie swoją ulubioną liściastą zupę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaszklanki wody lub soku - opcjonalnie 3 łyżki cukru ZMIEL HERBATNIKI lub rozdrobnij blenderem, chodzi o to, żeby powstała taka słodka "bułka tarta". Ogrzej nutellę, powinna być płynna, ja wstawiłam słoik do ciepłej wody. Tortownicę wyłóż folią śniadaniową, masą dokładnie pokryj dno. Wstaw do lodówki. ZALEJ ŻELATYNĘ MAŁĄ ILOŚCIĄ ZIMNEJ WODY , po kilku minutach napęcznieje. Laskę wanilii przekrój i nożem wyskrob
Kuchnia bezglutenowa Lolirazem z łososiem. Z dodatkiem fety i konserwowych buraczków, jak dla mnie mogłabym zjeść sama 2 porcje. Szczególnie mam słabość do takich buraczków, bo uwielbiam je wyjadać bezpośrednio ze słoika. Łosoś jest z puszki, jednak jeżeli ciężko jest Wam go znaleźć na sklepowej półce, tuńczyk również będzie pasował
Pink Envelope