śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:22/58)

Śledzie z kiszoną kapustą 101

Czas Przygotowania : 2.5 h Gotowe w : 3 dni   Przepis ten trafił do mnie jakiś czas temu. Zaintrygowało mnie w nim połączenie śledzia i kapusty kiszonej. Zrobiłam i mogę potwierdzić, że warto jest czasem spróbować czegoś nowego. Składniki 6 filetów śledziowych 1 szkl. mleka 15 dkg. kiszonej kapusty 2 cebule 1 czerwona papryka 1 słodkie jabłko Składniki na zalewę(...)ziaren ziela angielskiego Krok po Kroku 1 Śledzie myjemy, zalewamy mlekiem i pozostawiamy na 2 godziny. 2 Kapustę rozdrabniamy, paprykę i jabłko kroimy w słupki a cebulę w pióra . 3 Śledzie napełniamy warzywami i zawijamy rolmopsy. 4 Wszystkie składniki na zalewę doprowadzamy do wrzenia i następnie studzimy. Śledzie układamy ciasno w słoiku, zalewamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
ŚLEDZIE KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 153

przygotowaniu śledzie korzenne świetnie sprawdzą się na Wigilię, ale i na inne uroczystości. Śledzie korzenne pachnące cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami stają co roku na naszym wigilijnym stole obok tych z cebulą, po kaszubsku, curry czy pod tłustą pierzynką, które znajdziecie na blogu. Polecam spróbować nowej odsłony wszystkim miłośnikom śledzi! Składniki – śledzie korzenne: 250 g śledzi matiasów(...)użyć gotowej przyprawy korzennej. Na dno słoiczka wyłożyć warstwę cebuli a następnie posypać odrobiną przyprawy i wyłożyć część śledzi, odrobinę posiekanych orzechów i znów posypać przyprawą. Na to wędruje kolejna warstwa cebuli, przyprawy i śledzi. Powtarzać kolejne warstwy układając składniki w słoiku. Całość zalać oliwą lub/i olejem lnianym. Śledzie korzenne należy przechowywać 2-3 dni szczelnie zamknięte w lodówce

Ola la LCHF
Najszybszy Sposób Na Domowy Majonez 180

szkl, jeśli gęstszy to zwiększamy ilość do otrzymania przez nas żądanej konsystencji) 1. Jajko wyjmujemy wcześniej aby się ogrzało i nie pękło podczas wyparzania. 2. Szykujemy sobie słoik ( mój jest po śledziach o poj. 400 gr) i końcówkę od miksera blendującą, jeśli tak jak ja nie posiadacie blendera  ;) lub blender, ważne aby szerokość końcówki mniej więcej odpowiadała szerokości

Gotowanie...to proste !
Tatar ze śledzia 183

Świetna, pikantna przystawka jak i przekąska. Składniki: 1 opakowanie solonych śledzi w oleju ½ małego słoika marynowanych pieczarek 3 ogórki korniszony 1 papryka marynowana 1 duża cebula 1 puszka filetów anchois Sok z ½ cytryny + otarta skórka Pieprz czarny ¼ łyżeczki pieprzy cayen Posiekany szczypiorek Wykonanie: Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1 godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę

Smaki Ewy
Buraczkowa sałatka śledziowa 174

ładnie się prezentuje dzięki swojemu różowemu kolorowi. W przepisie łączę dwa rodzaje śledzi, bo sałatka jest wtedy smaczniejsza. Słone śledzie smakują delikatnie, a z zalewy octowej są bardziej wyraziste. Sałatka jest dzięki temu bardziej bogata. Można oczywiście zdecydować się jedynie na jeden rodzaj śledzi. SKŁADNIKI 1 duży słoik ogórków konserwowych 2 słoiki buraczków wiórki 1 duża czerwona cebula 6 filetów

Passions hobbies life
Śledzie w oleju lnianym 498

wedle uznania. 3. Cebulę pokroić w półplasterki. Lekko nasolić, odstawić na kwadrans, po czym przelać wrzątkiem. Można pominąć tę czynność, jeśli ktoś lubi ostrość cebuli. 4. W słoiku na przemian układać śledzie i cebulę, dodatkowo śledzie oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Dorzucić ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalać olejem lnianym. Odstawić na kilka dni do lodówki. Po tygodniu są już

Kuchnia domowa Ani
Śledzie w oleju z cebulką 218

moczymy kilka godzin. Co jakiś czas zmieniamy wodę. Kiedy śledzie stracą już swoją słoność (możemy spróbować). Ocieramy je na ręczniku papierowym. Do słoika wlewamy olej, wrzucamy liście , pieprz i ziele.. Śledzie kroimy na kawałki , z jednego płata trzy. Układamy warstwami w słoiku, Każdą warstwę posypujemy skrojoną w kostkę cebulką. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Baza

W kuchennym oknie Ewy
MUSZTARDOWE ŚLEDZIE- JEDNA Z DWUNASTU 165

musztardowy. Nowość na moim stole. Gwarantuję, że na pewno zasmakuje śledziożercom. Jest to jedna z dwunastu tegorocznych wigilijnych potraw, które zagoszczą na moim stole.  Składniki: 1 słoik płatów śledziowych Beczka Śledzi z olejem wiejskim  SEKO 1 czerwona cebulka 1 czerwona papryka 12 oliwek zielonych musztarda francuska pieprz Wykonanie: Śledzie wyjmujemy z oleju. Kroimy na mniejsze kawałeczki, Układamy

Z Majeczką w kuchni
Śledzie w pomidorach 499

pomidory z puszki, bazylię i przyprawy. Doprowadzić do zagotowania i odstawić do ostudzenia.  Śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju i pokroić w kawałki. W litrowym słoiku układać na przemian warstwę śledzi i warstwę pomidorów. Wstawić do lodówki na min. 2 godz

Pasja Smaku
Śledzie po kaszubsku 3866

śledziem zyska charakterystyczny smak.Gdy całość się zagotuje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Namoczone śledzie kroimy w paseczki lub kostkę. Mieszamy z dwoma łyżkami oleju z czosnkiem. Do słoika układamy na zmianę warstwami śledzie i cebulę w sosie. Zamykamy, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej całą noc. Post Śledzie po kaszubsku pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sałatka ziemniaczana ze śledziem w śmietanie 200

śledziem w śmietanie: 500g śledzi solonych lub w oleju 1 cebula 1,5 szkl śmietany 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 kg ziemniaków 3 ogórki kiszone 3 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz pół łyżeczki ulubionej mieszanki ziołowej Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną ze śledziem w śmietanie: Zaczynamy od przygotowania śledzi. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy(...)kostkę – można użyć surowej cebuli, można jak ja to zwykle robię przelać ją wrzątkiem na sicie – staje się wtedy delikatniejsza w smaku i bardziej lekkostrawna. Finalnie w słoiku układamy warstwowo cebulę, śledzie, sos śmietanowy i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 1-2 dni lub co najmniej na 3-4 godziny by smaki przegryzły się. Teraz czas

Dorota Smakuje
Wrapy ze śledziem 117

Wrapy ze śledziem to pomysł na szybki, zdrowy, dość lekki a jednocześnie sycący posiłek. Taki zdrowy fast food w domu. Sprawdzi się na obiad, ale tez na lunch czy kolację. Do tego przepisu możemy wykorzystać swój ulubiony sposób na przygotowanie śledzia, ale w przepisie znajdziecie sposób na śledzia w śmietanie. Do przygotowania wrapów możecie użyć tortilli pszennej lub pełnoziarnistej(...)PRZEPIS NA WRAPY ZE ŚLEDZIEM Składniki na wrapy ze śledziem: 500g śledzi solonych lub w oleju 1 cebula 1 szkl śmietany 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 8 tortilli lub naleśników 2 garście drobniutko poszatkowanej kapusty białej lub pekińskiej sól himalajska ogórki korniszony Jak zrobić wrapy ze śledziem: Zaczynamy od przygotowania śledzi. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną

Dorota Smakuje
Śledzie po wiejsku 305

Pyszne śledzie słodko-kwaśne odpowiednie na każdą imprezę i święta. Można przygotować je znacznie wcześniej i będą jeszcze lepsze. Składniki: 400 g solonych filetów śledziowych 2 marchewki 1 średnia cebula 200 ml wody 100 ml octu 10% 3-4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 6-7 ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki mielonego(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić na ćwierć talarki. Posiekaną marchewkę i pokrojoną cebule, olej i pieprz mielony dodać do pokrojonych śledzi. Delikatnie wymieszać i przełożyć do litrowego słoika dodając ziele angielskie i liście laurowe. Zalać śledzie ostudzoną zalewą, zakręcić i wstawić do lodówki. Śledzie muszą się przegryzać minimum 24 godziny, a stać w lodówce mogą

talerz przyjemności
Śledzie korzenne z pomidorami 245

Śledzie korzenne z pomidorami W świątecznych przygotowaniach zaplątał się śledź. A dokładniej przepis na śledzie z przyprawami korzennymi. Polecam! Składniki na 2 słoiki po ok. 350 ml: 400 g śledzi solonych 3 cebule 6-7 suszonych śliwek garść drobnych rodzynek 3 łyżki oleju 4 łyżeczki brązowego cukru ½ szklanki przecieru pomidorowego ½ szklanki wody 2-3 łyżki białego octu winnego 1 listek

Pełny talerz
Śledź w pomidorach 202

ziele angielskie i zagotować. Pomidory zmiksować na gładko. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, a następnie odcedzić. Dodać wszystkie pozostałe składniki, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Śledzia pokroić w skośne kawałki włożyć do słoika i zalać lekko przestudzoną zalewą. Zakryć słoik i odstawić na całą noc do lodówki. śledź w pomidorach

O kuchni z uczuciem