pokrój w paseczki. W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę, suszone pomidory, łyżkę z zalewy z suszonych pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą
Moja pasja smakuusmażyć (na rozgrzanym oleju) na złoty kolor (z obu stron). Przygotować zalewę Cebule, czosnek i marchew pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zlewy połączyć i doprowadzić do wrzenia. Śledzie umieścić w słoikach lub innym naczyniu, zalać gorącą zalewą i zakręcić/przykryć. Po ostygnięciu wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. (Lepiej, aby postały dłużej i "się przegryzły
Di gotujenajlepiej zmiksować ), dodać do cebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Tak przygotowane śledzie skutecznie pobudzają zmysły. Wspaniałe danie
Przepisy i porady kulinarnesmaku. Pokroić na kawałki, u mnie kawałki na jeden kęs. Pokrojone śledzie wymieszać z wystudzonym sosem. Gdyby sos zrobił się za gęsty dodać odrobinę oleju. Wszystko dokładnie wymieszać. Śledzie przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 1-2 doby aby się przegryzły
Monia miesza i gotujeśledziowe wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Następnie pokroić na małe kawałki, ja kroję takie na jeden kęs. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku ułożyć kawałki śledzia na przemian z pokrojoną cebulką. Dodać listki laurowe i ziarenka angielskiego ziela. Wszystko zalać olejem. Odstawić na 1-2 dni do lodówki aby wszystko się przegryzło
Monia miesza i gotujefiletów śledzi korzennych2 średnie cebule10 ziarenek pieprzu6 ziarenek ziela angielskiegolistek laurowyolej o neutralnym smakuprzygotowanieŚledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę, i śledzie, układać w słoiku warstwami zaczynając od cebuli, dodać przyprawy. Zalać olejem Zamknąć słoik, odstawić na co najmniej 24 godziny. Smacznego
Stare Garyśledzie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem, i obtoczyć lekko w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Usmażone, gorące śledzie, ułożyć w słoiku lub naczyniu, które możemy zamknąć. Zalać gorącym sosem, przykryć i odstawić do wystygnięcia.Przechowywać w lodówce przynajmniej przez kilka dni. Drobne ości pod wpływem kwaśnego sosy zmiękną
Codzienna kuchnia niecodziennamoim domu tradycyjny przepis na śledzie po kaszubsku to niekwestionowany lider wśród wszystkich przepisów na śledzie . Połączenie słonego smaku śledzi ze słodyczą rodzynek i lekko kwaśnym smakiem pomidorów bardzo nam odpowiada. Polecam Wam ten przepis nie tylko na święta :-) składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 1/4 szklanki oleju 3 duże cebule 100 g rodzynek 1 liść laurowy(...)bardzo suche - zaparzam je wcześniej wrzątkiem, odcedzam po około 15 minutach). Dokładam przyprawy, cukier, ocet i koncentrat, mieszam i duszę jeszcze kilka minut. Odstawiam do ostygnięcia. W słoiku układam warstwami kawałki śledzi oraz przesmażoną cebulę z pomidorami i rodzynkami. Czynność tę powtarzam aż do wyczerpania składników. Zakręcam słoik i odstawiam do lodówki na co najmniej 24 godziny
babka w formieduże ząbki czosnku olej rzepakowy Filety śledziowe wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku układać na przemian śledzie i cebulę posypując majerankiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec można delikatnie wstrząsnąć aby składniki się lepiej wymieszały. Całość zalać olejem i odstawić na minimum dobę
Monia miesza i gotujełączyłam śledzia z surimi a mówię sobie spróbuje i okazało się że to był strzał w dziesiątkę ,widać było po pustym słoiku . Składniki 6 płatów śledzi matiasów 3 cebule 1 paczka surimi(...)paski 2 centymetrowe i wkładam do miski ,następnie do śledzia dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i surimi pokrojone w paski i wszystko razem mieszam . Następnie dodaje pieprz ziołowy i pieprz czarny i olej ,wszystkie te składniki można dodać według upodobań i wszystko razem mieszam i przekładam do słoika i odstawiam do lodówki na całą noc ,na następny dzień śledzik jest
Mój Smakśledzie z solanki należy dokładnie odmoczyć w wodzie czy mleku, najlepiej przez całą noc. Moim zdaniem jednak nie do końca jest to dobry sposób na zrobienie naprawdę pysznych śledzi. Tak długo moczone stają się miękkie i tracą swoją naturalną sprężystość i twardość, dodatkowo tracą również swoje walory smakowe i są mdłe. Jeśli zgadzasz się z moją opinią i masz podobny(...)przepisie podaną jedną łyżeczkę soli. Przygotuj w miseczce wszystkie przyprawy. W garnuszku zagotuj wodę z octem i cukrem – tylko do rozpuszczenia się cukru. W słoiku układaj warstwami: cebulę i koper, śledzie, przyprawy itd. Zalej marynatą, zamknij szczelnie słoik i wstaw do lodówki na minimum 4 dni (jeśli wytrwasz tyle). Smacznego
Garniec Magalieprzecisnęłam przez praskę. Do miski przełożyłam śledzie, ogórki, cebulę i pieczarki. Do drugiej miseczki przełożyłam składniki sosu. Wymieszałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Połączyłam ze śledziami, ogórkami... Przełożyłam do słoika i wstawiłam na kilka godzin do lodówki, żeby składniki się dobrze połączyły a śledzie nabrały niepowtarzalnego smaku. Są pyszne, aromatyczne, lekko pikantne a zarazem słodkie. Po prostu takie
Kuchnia u KrysiMATERIAŁY POMOCNICZE -dobrej jakości śledź małosolny 5 płatów -po połowie cebuli białej i czerwonej -czosnek 4 ząbki -olej ja użyłem rzepakowego może być inny -ocet 20 ml -słoik 900 ml WYKONANIE Kupione śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godz. zmieniając wodę(...)lubię śledzie dość słone więc moczę 2-3 godz. Kto lubi mniej słone musi zmienić czas moczenia na dłuższy. Cebulę kroimy w kostkę lub pióra jak kto lubi natomiast czosnek w cienkie plasterki . Gdy uznamy że śledź jest już dość wymoczony kroimy go w mniejsze kawałki i wkładamy do słoika przekładając cebulką, i czosnkiem. Każdą warstwę delikatnie skrapiamy octem
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.skosztować śledzi z zielonym ogórkiem. Przyznam, że byłam ciekawa smaku i od razu mi posmakowały. Dlatego też stały się naszą obowiązkową potrawą na stole wigilijnym. Składniki 1/2 kg. śledzi ala matjas 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 4-5 łyżek octu Pieprz Odrobina soli 1 łyżeczka cukru 1 szklarniowy ogórek 2 średniej wielkości cebule Krok po Kroku 1 Śledzie moczymy(...)osuszamy ręcznikiem i kroimy w 2 cm kawałki. 2 Cebulę i nieobrane ogórki kroimy w cienkie plasterki. 3 Olej łączymy z octem, cukrem i pieprzem. 4 W słoiku dość ciasno układamy naprzemiennie śledzie, cebulę oraz ogórka aż do wyczerpania ryby pamiętając, aby na wierzchu był ogórek i cebula. Zawartość słoika zalewamy przygotowanym wcześniej olejem i pozostawiamy w lodówce na kilka
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy