śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:17/58)

Śledzie marynowane w occie 199

był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania

Kulinarne Przeboje
Śledzie marynowane w occie 1743

był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą wersją w porównaniu do opiekanych śledzi w zalewie octowej. Można je spożywać już po 24 godzinach od przygotowania, ale smaczniejsze są po dwóch dniach. Może je przechowywać w lodówce do ok. 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie marynowane w occie – Składniki: Składniki na śledzie: 460 g filetów śledziowych solonych(...)Zalać wrzątkiem. Pozostawić na 2 minuty. Odsączyć. Na dno dużego słoika wykładać kolejno: warstwę cebuli, na to warstwę śledzi i tak na przemian. Na wierzchu powinna być ostatnia warstwa wykonana z cebuli. Zalać śledzie marynatą (powinny być całe zakryte płynem). Słoik szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki. Można je jeść po 24 godzinach, a najlepsze są po 2 dniach marynowania

Kulinarne Przeboje
Śledzie w pomarańczach 177

śledziami to polecam przygotować sałatkę śledziową z kiwi lub z czerwoną fasolką .  Składniki: 250 g solonych śledzi 1 średnia cebula 1 pomarańcza 2 goździki pieprz kolorowy olej Śledzie kilkakrotnie wymoczyć w zimnej wodzie. Odsączyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w skośne kawałki na jeden kęs. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w piórka i zalać wrzącą wodą(...)minuty.  Następnie przecedzić i przelać zimną wodą.  Pomarańczę umyć, sparzyć, pozbawić skórki i pokroić na mniejsze części (najlepiej pousuwać nadmiar białej błonki). W słoiku układać warstwami śledzie, cebulę i pomarańcze. Całość delikatnie posypać kolorowym, zmielonym pieprzem. Na sam koniec włożyć goździki i wlać olej (musi przykryć śledzie, cebulę i pomarańczę). Odstawić na co najmniej 24 godziny w chłodne

Ugotować
Śledź po kaszubsku 130

Śledzie najlepiej smakują po dwóch dniach macerowania się w lodówce pod pomidorową pierzynką. Sos do śledzi z dzisiejszego przepisu można wykorzystać jako dodatek do smażonej ryby , należy tylko zmniejszyć ilość oleju do minimum. Smacznego! Print Śledź po kaszubsku .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny sos do śledzi. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword pomidory, śledzie Prep(...)mieszają od czasu do czasu, na koniec dodać resztę oleju. Doprawić przyprawami, zdjąć z ognia, całkowicie wystudzić.  Filety śledziowe dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Śledzie układać warstwami w słoiku lub zamykanym naczyniu przekładając przygotowanym sosem, zamknąć naczynie ze śledziamiŚledzie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni przed podaniem, powinny przejść smakami. Smacznego !   Artykuł Śledź

SprawdzonaKuchnia.pl
Śledzie w oleju lnianym 160

Śledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju lnianym. Ten duet idealnie do siebie pasuje. Składniki dla 4 osób: 500 g filetów śledziowych z solanki 1-2 cebule 10 rozgniecionych ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 świeże listki laurowe(...)suszonych 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu jabłkowego duża szczypta soli Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając kilkakrotnie wodę. Cebule obrać pokroić w piórka, wymieszać z solą. Odłożyć na sitko na 20 minut. Wymoczone śledzie osuszyć na ręczniku papierowym. Filety pokroić w dzwonka. W słoiku układać na przemian śledzie i cebule, dorzucając przyprawy. Całość zalać olejem wymieszanym

Pełny talerz
Korzenne śledzie ze śliwkami, chili i olejem rzepakowym 148

dlatego tak chętnie i często używam go w mojej kuchni. Mam nadzieję, że dacie się namówić na te pyszne, korzenne śledzie ze śliwkami bo naprawdę smakują wyjątkowo Korzenne śledzie ze śliwkami, chili i olejem rzepakowymSkładniki:10 płatów śledziowych (u mnie z oleju)1-2 cebuleok. 25 śliwek suszonych1 szklanka oleju rzepakowegopłatki chili1 łyżka przyprawy do piernikasok z cytrynypieprzŚledzie pokroić(...)skropić sokiem z cytryny. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Śliwki pokroić na połówki. Do oleju rzepakowego dodać przyprawę do piernika, płatki chili i pieprz i wymieszać. Do słoika/miski włożyć śledzie, pokrojoną cebulę i śliwki i zalać olejem rzepakowym z chili i przyprawą do piernika. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.Smacznego Post Korzenne śledzie ze śliwkami, chili

UgotujmyTo.pl
Sałatka leśna polana ze śledziami. Sałatka grzybowa polana. 2007

Sałatka leśna polana ze śledziami , czyli inaczej sałatka grzybowa polana z marynowanymi pieczarkami to nieco zmodyfikowana wersja sałatki, która już pojawiła się na blogu, aczkolwiek była ona z dodatkiem kurczaka (Zobacz przepis: Sałatka Leśna polana z kurczakiem ). Tym razem wersja świąteczno-karnawałowa ze śledzikiem ;) Chociaż jej wygląd tak mi się podoba, że śmiało polecam Wam ją na każdą imprezę(...)330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka leśna polana ze śledziami – Składniki: 1 słoik marynowanych pieczarek (420g po odsączeniu) lub 1,5 słoika (zależy, czy macie małe pieczarki czy dość duże (dno sałatki powinno całe być pokryte pieczarkami) 1 puszka kukurydzy

Kulinarne Przeboje
Śledzie z honey mango 121

Śledzie "zanurzone" w wielu smakach  Składniki:     6 filetów śledzia a'la matias   2 cebule   10 suszonych pomidorów z zalewą   2 łyżki kaparów z zalewy   2 szt. honey mango   20 szt. zielonych oliwek bez pestek   oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami   oliwa z oliwek   pieprz  Przygotowanie: Śledzie moczyłem kilka(...)Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem

R'n'G Kitchen
Śledzie z żurawiną i marynowaną cebulką 223

zimnej wodzie (lub mleku)  i pozostawić ok. 1 godzinę lub dłużej (jeśli lubicie mniej słone).  Wyłożyć śledzie na sito, aby ociekły z wody i osuszyć ręcznikami papierowymi. Śledzie  pokroić w plastry o szerokości 4 cm i oprószyć majerankiem .  Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić 15 min. Następnie wyłożyć na sito, aby odciekła z wody. Cebulę obrać, pokroić(...)woda odciekła. Składniki zalewy wymieszać w misce, dołożyć cebulę, dokładnie wymieszać, pozostawić 1 godzinę do zamarynowania cebuli. Cebulę wyłożyć na sito, aby odciekła z marynaty. W słoiku ułożyć warstwę śledzi, dodać małą szczyptę pieprzu . Następnie ułożyć warstwę cebulki i żurawinę. Kontynuować naprzemienne układanie do wyczerpania składników. Śledzie zalać olejem , tak aby je zakrył. Wstawić na dobę do lodówki, żeby

Codziennik Kuchenny
Śledź po "fińsku" 175

kilka godziń w wodzie. W międzyczasie zagotowujemy wodę z octem, cukrem, liściem laurowym i ziarnami gorczycy. Studzimy. Cebulę kroimy w krążki i sparzamy wrzątkiem. Całe filety wymoczonego śledzia układamy w słoiku, dodajemy przestudzona cebulę i zalewę.  Śledz po dobie takiego marynowania w lodówce jest gotowy na dodatki (może to być sos śmietanowy, majonezowy, musztardowy etc). Ja proponuję(...)cukier zmiękczył nieco cebulę. Odstawiamy na 15-20 minut. Następnie dodajemy śmietanę, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ewentualnie dodatkowo cukrem. Na koniec dodajemy groszek oraz śledzia przygotowanego wcześniej w zalewie i pokrojonego na małe kawałki. Całość powinna przynajmniej kilka godzin postać w lodówce, ale śledz jest najlepszy na drugi dzień.   Jeśli spodobał

Simple Dish
Śledzie po kaszubsku. 172

pomidorach to sama pychota. Śledzie po kaszubsku oferuje chyba każda firma która w swojej ofercie ma sledzie, ale czemu nie zrobić ich samemu? Składniki; 40dag śledzi solonych 0,5 kg cebuli 1 słoik koncentratu pomidorowego (200g) 4 łyżki octu 1 łyżka  ziela angielskiego 2 liście laurowe 0,5 szklanki wody sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka wg. smaku(...)paprykę i dusimy pod przykryciem, aż cebula i papryka zmięknie.Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, przyprawiamy do smaku i jeszcze chwilę dusimy. Układamy w słoiku lub w innym naczyniu ; warstwę śledzi, następnie sos cebulowo paprykowy i znów śledzi itd. do wyczerpania składników.. Wkładamy na noc do lodówki.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Słoikowa sałatka śledziowa w ketchupie 469

zeszkli. Dodajemy do cebuli marynowane pieczarki pokrojone w paski, mały ketchup i podsmażamy chwilkę aż składniki będą ciepłe. Nie zagotowujemy! Gotową zalewę z ketchupem wykładamy np. w słoiku na przemian. Zalewa + śledzie + zalewa + śledzie - aż do wyczerpania składników. Tak przygotowaną potrawę zrobiłam wczoraj. Na wigilię wyciągnę ze słoika i podam na wigilijnym stole

W Moim Magicznym Domu
Pikantne śledzie w migdałach z daktylami 152

czosnku... Wszystkie te elementy sprawiają, że zupełnie codzienny śledź jawi się w zupełnie nowej i zaskakująco pysznej odsłonie. Z pewnością zaskarbią sobie podniebienie niejednego poszukiwacza ciekawych smaków! :D Na codzień i szczególnie od Święta w słodko-ostrym, rozgrzewającym anturażu lekkiej słodkości ;) Pikantne śledzie w migdałach z daktylami Potrzebujesz: 5-6 filetów śledzia a'la matias 2 łyżki ostrego sosu Sriracha(...)praskę czosnek. 2. Daktyle pokrój w plasterki i dodaj do marynaty razem z płatkami migdałów. 3. Poszatkuj drobno cebulę. 4. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. 5. W słoiku układaj warstwami naprzemiennie: marynata, śledź, odrobina cebulki - i tak do wyczerpania produktów. 6. Schłodź w lodówce. Smacznego! Spicy herring in almonds with dates Ingredients: 5-6 fillets of herring a'la matias

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śledzie po szwedzku. 187

Śledzie po szwedzku, to bardzo przyjemna wersja marynowanych śledzi, ponieważ są bardzo aromatyczne i nie są zbyt kwaśne.  Delikatna w smaku cebulka i korzenne przyprawy nadają śledziom niezbyt intensywny smak.  Doskonale smakują podane z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach lub pasują jako zakąska do schłodzonej wódki. Pomysł na te śledzie pochodzi z bloga White Plate. Składniki: 500 g solonych(...)czasie wymienić wodę 1 lub 2 razy. Osuszyć śledzie na sicie i pokroić na prostokąty. Szalotki obrać i pokroić w cienkie krążki. Herbatę zalać wrzątkiem, parzyć 5 minut. Następnie do esencji herbacianej, dodać goździki, liście laurowe, jałowiec, pieprz i pozostawić do wystudzenia, następnie dodać ocet. Kawałki śledzi i szalotkę ułożyć w słoiku i zalać marynatą wraz z przyprawami. Śledzie powinny

Codziennik Kuchenny
Śledzie po azjatycku 244

Przepis na śledzie…Jedni piszą, że święta bez wielkanocnej babki to nie święta, a ja muszę koniecznie mieć śledzie. Zawsze przygotowuję kilka rodzajów śledzi. W tym roku zrobiłam śledzie po azjatycku. Są to śledzie w zalewie octowej doprawione chili, imbirem, czosnkiem i porem. Śledzie są pyszne! Już po dwóch dniach nadają się do jedzenia. Lubicie śledzie? Ja uwielbiam(...)blogu znajdziecie kilka przepisów na śledzie jak ten śledzie z jabłkiem czy śledzie ze śliwką . Zawsze wracam do klasycznych przepisów jak śledziowe rolmopsy . Śledzie w zalewie octowej są zdecydowanie ulubionymi. A wy jakie śledzie lubicie? Może przypadnie Wam do smaku dzisiejszy przepis na śledzie. Przepis na śledzie po azjatycku Składniki: 400 g śledzi solonych 10 cm pora 3 cm świeżego

codojedzenia
Fińska sałatka z buraków 149

dużej misce dla wszystkich to śledzia dodaj do środka i obok podaj miseczkę z sosem, a jeśli robisz indywidualne porcje to każdą porcję udekoruj sosem i śledziem.   Składniki: mały słoik tartych buraków (odsączonych, ale zostawiamy trochę soku do sosu) po 2 ugotowane i obrane ziemniaki, jajka i marchewki, pokrojone w kostkę 3 kiszone ogórki pokrojone w kostkę cebula pokrojona(...)smaku)   Jak przygotować sałatkę z buraków?   Wszystkie składniki sałatki mieszamy. W osobnej miseczce mieszamy składniki sosu. Każdą porcję sałatki dekorujemy łyżką sosu, odrobiną natki i kawałkiem śledzia. Artykuł Fińska sałatka z buraków pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane