śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:19/58)

Śledzie w zalewie octowej 1132

poprzek na 3 części. Cebulę kroimy w krążki i wkładamy do rondelka. Dodajemy wszystkie składniki zalewy.  Gotujemy około 2 minut od zagotowania a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie układamy w słoiku warstwami na przemian z cebulą. Zalewamy całość zimną zalewą. Odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny

Qchnia po prostu
Śledzie szwedzkie, po szwedzku, Inlagd sill 162

wody Śledzie pokroić w 5cm kawałki. Czerwoną cebulkę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w słupki. Wszystkie składniki (oprócz śledzi) umieścić w garnuszku i zagotować. Wystudzić całkowicie. Śledzie umieścić w słoiku i zalać marynatą (razem z cebulą i marchewką - można warstwami poukładać). Wstawić do lodówki na min 24h i można konsumować. Przechowywać do miesiąca w lodówce. Smacznego! * przepis pochodzi

CookYourself
Śledzie z suszonymi śliwkami 280

równe dzwonki, a cebulę – w drobną kostkę. Śliwki pokrój w paseczki. W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę i suszone śliwki. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą

Moja pasja smaku
Śledzie w oleju 212

dodaję jeszcze łyżkę octu, liście laurowe, kolorowy pieprz i oczywiście cebulę. Nie będę ukrywać, że to mój ulubiony przepis. Kiedy jeszcze mogłam jeść chleb kładłam sobie takie kawałki śledzia prosto ze słoika na ciemny razowy chleb lub pumpernikiel i zajadałam ze smakiem. Teraz najczęściej ląduje u nas w sałatkach.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Różowe śledzie w słodkiej zalewie octowej 160

krążki, marchewkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Do rondla wlewamy wodę, ocet, wsypujemy cukier, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listki laurowe oraz pokrojoną cebulę i marchewkę, zagotowujemy. Śledzie układamy w słoiku, przekładamy cebulę i marchewką, zalewamy zimną zalewą octową, odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce lub do lodówki

Bajeczna Kuchnia
Śledzie korzenne z suszonymi śliwkami 217

średniej cebule 1 gałązka tymianku olej kujawski 3 ziarna przygotowanie Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, śliwki w paski. Cebulę, śliwki, śledzie,  układać  w słoiku  warstwami  zaczynając od cebuli. Dodać gałązkę tymianku. Zalać olejem tak aby wszystko było przykryte. Zamknąć słoik, wstrząsnąć i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny. Smacznego

Stare Gary
Śledzie z suszonymi pomidorami 145

dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę, suszone pomidory, łyżkę z zalewy z suszonych pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem  Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by  były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc. przepis stąd

Proste Potrawy
Śledzie z suszonymi pomidorami 200

pokrój w paseczki. W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę, suszone pomidory, łyżkę z zalewy z suszonych pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą

Moja pasja smaku
Śledzie opiekane w zalewie octowej 198

usmażyć (na rozgrzanym oleju) na złoty kolor (z obu stron).  Przygotować zalewę Cebule, czosnek i marchew pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zlewy połączyć i doprowadzić do wrzenia. Śledzie umieścić w słoikach lub innym naczyniu, zalać gorącą zalewą i zakręcić/przykryć. Po ostygnięciu wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. (Lepiej, aby postały dłużej i "się przegryzły

Di gotuje
Filety śledziowe na wigilię i nie tylko. 168

najlepiej zmiksować ), dodać do cebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Tak przygotowane śledzie skutecznie pobudzają zmysły. Wspaniałe danie

Przepisy i porady kulinarne
Śledzie po kaszubsku 1256

smaku. Pokroić na kawałki, u mnie kawałki na jeden kęs. Pokrojone śledzie wymieszać z wystudzonym sosem. Gdyby sos zrobił się za gęsty dodać odrobinę oleju. Wszystko dokładnie wymieszać. Śledzie przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 1-2 doby aby się przegryzły

Monia miesza i gotuje
Śledzik w oleju 271

śledziowe wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Następnie pokroić na małe kawałki, ja kroję takie na jeden kęs. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku ułożyć kawałki śledzia na przemian z pokrojoną cebulką. Dodać listki laurowe i ziarenka angielskiego ziela. Wszystko zalać olejem. Odstawić na 1-2 dni do lodówki aby wszystko się przegryzło

Monia miesza i gotuje
Śledzie z cebulką - klasyczne 519

filetów  śledzi korzennych2 średnie cebule10 ziarenek pieprzu6 ziarenek ziela angielskiegolistek laurowyolej o neutralnym smakuprzygotowanieŚledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cieniutkie plasterki. Cebulę, i śledzie, układać w słoiku warstwami zaczynając od cebuli, dodać przyprawy. Zalać olejem Zamknąć słoik, odstawić na co najmniej 24 godziny. Smacznego

Stare Gary
Opiekany śledź w pomidorowym słodko - kwaśnym sosie 270

śledzie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem, i obtoczyć lekko w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Usmażone, gorące śledzie, ułożyć w słoiku lub naczyniu, które możemy zamknąć. Zalać gorącym sosem, przykryć i odstawić do wystygnięcia.Przechowywać w lodówce przynajmniej przez kilka dni. Drobne ości pod wpływem kwaśnego sosy zmiękną

Codzienna kuchnia niecodzienna
śledzie po kaszubsku 195

moim domu tradycyjny przepis na śledzie po kaszubsku to niekwestionowany lider wśród wszystkich przepisów na śledzie . Połączenie słonego smaku śledzi ze słodyczą rodzynek i lekko kwaśnym smakiem pomidorów bardzo nam odpowiada. Polecam Wam ten przepis nie tylko na święta :-) składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 1/4 szklanki oleju 3 duże cebule 100 g rodzynek 1 liść laurowy(...)bardzo suche - zaparzam je wcześniej wrzątkiem, odcedzam po około 15 minutach). Dokładam przyprawy, cukier, ocet i koncentrat, mieszam i duszę jeszcze kilka minut. Odstawiam do ostygnięcia. W słoiku układam warstwami kawałki śledzi oraz przesmażoną cebulę z pomidorami i rodzynkami. Czynność tę powtarzam aż do wyczerpania składników. Zakręcam słoik i odstawiam do lodówki na co najmniej 24 godziny

babka w formie