śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:14/58)

Śledziki pod cebulową pierzynką 219

Doskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie po kaszubsku. 153

wyłączamy grzanie, dodajemy gorczycę, odsączone rodzynki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.       Śledzie kroimy w 4 centymetrowe kawałki. W misce (najlepiej przeźroczystej) lub w słoiku układamy warstwę śledzi, przykrywamy porcją letniego sosu, później znowu śledzie, sos i tak do zakończenia składników, pamiętając, że wierzch ma stanowić sos. Wkładamy na kilka godzin do lodówki i gotowe

Rozpustne gotowanie
Śledzie w oleju z dodatkiem curry 171

połówki śledzia marynowanego curry w proszku dobrej jakości  1 duża cebula  pieprz olej  Śledzia pokroić na kawałki, cebulę w paseczki lub kosteczkę. W salaterce lub słoiku układać warstwę śledzia, posypać pieprzem, pokrojoną cebulą i przyprawą curry. Układać tak, aż do wyczerpania składników (śledzia). Całość zalać olejem, żeby ostatnia warstwa była przykryta. Najlepsze na drugi dzień

Moje domowe kucharzenie
Bo idą już święta... Musztardowe śledzie na bogato. 204

Postanowiłam więc wprowadzic odrobinę wspomnień i nutki świątecznej,w kuchni rzecz jasna.Uwielbiam sałatki śledziowe. Przedstawiam Wam moją propozycjęśledzikowej. Może się ktoś skusi? MUSZTARDOWE ŚLEDZIE NA BOGATO.(przepis inspirowany pewną sałatką śledziową z gazety;)na 1 słoik pod gumę:4 płaty solonych śledzi1 duża cebula3 połówki marynowanej papryki3-4 korniszonów1 słoiczek musztardy delikatesowej4 łyżki miodu3 łyżki oleju lnianego4 goździki3 liście lauroweŚledzie(...)nieduże, średniej grubości paski. Warzywaw paseczki, cebulę w półtalarki, które rozdzieliłam na paseczki.Musztardę wymieszałam z miodem i olejem - gęsta konsystencja. Można jąrozrzedzic, dodając oliwy z oliwek. W słoiku układałam warstwami śledzie,cebulę, ogórki, paprykę, w między warstwy wkładającliście laurowe oraz goździki i smarując musztardowym sosem.Słoik zakryłam szklanym wiekiem i odstawiłam na 2 dni do lodówki,aby się "przegryzło

W kuchni Karmel-itki
ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE WINNYM NA SPOSÓB SKANDYNAWSKI 131

śledzie pokrójcie w wąskie paseczki. Przygotujcie zalewę- wszystkie składniki umieśćcie w rondlu, zagotujcie i pozwólcie tak gotować się na niewielkim ogniu przez kwadrans. Ostudźcie. W przygotowanych słoikach poukładajcie na przemian śledzie, cebulę i marchewkę. Zalejcie zimną zalewą, zakręćcie słoiki i odstawcie na kilka dni do lodówki. Sięgamy po nie, kiedy mamy ochotę, drogie mamy :) A mamy często

OliveandThyme
Różowe śledzie w zalewie octowej. 48

Dzisiaj przepis na śledzie w zalewie octowej. Do tej pory robiłam śledzie bez octu, ale te zachęciły mnie swoim kolorem. Piękny różowy kolor śledzi z pewnością zachwyci gości nie tylko wyglądem ale i smakiem. Są bardzo oryginalne i delikatne w smaku, spróbujcie, polecam. Z pewnością będą ozdobą na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Różowe śledzie w zalewie octowej Składniki(...)dodajemy pokrojoną marchewkę oraz cebulę, gotujemy 2 minuty. Studzimy i przecedzamy przez sitko. Śledzie układamy w słoiku na przemian z cebulką i marchewką, zalewamy zimną zalewą. Zakręcony słoik wstawiamy do lodówki i zostawiamy na 3-4 dni. Smacznego. Artykuł Różowe śledzie w zalewie octowej. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie korzenne ze słoika z czarnuszką 147

angielskie kilka goździków szczypta gałki muszkatołowej kilka ziarenek czarnuszki (rozgnieciona świetnie zastępuje pieprz) olej Przygotowanie: śledzie kroimy w większą kostkę, cebulkę i suszone pomidory drobno siekamy. układamy w słoiku warstwami, cebulka, śledź, suszone pomidory, cebulka, śledź, suszone pomidory, wrzućcie ziele, goździki, czarnuszkę, doprawcie świeżym pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, zalejcie wszystko olejem. Odstawcie do lodówki, aby składniki się przegryzły. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Śledzie w oleju z warzywami 174

Śledzie w oleju z warzywami Ciekawe połączenie smaków i kolorów. Prosty i szybki przepis na śledzie w oleju, z dodatkiem chrupiących warzyw. Polecam! Składniki: 3-4 płaty śledzi a’la Matjas 1 cebula 1 czerwona papryki 2 ogórki konserwowe 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 słoika marynowanych pieczarek około pół szklanki oleju   *** Śledzie płuczemy w zimnej wodzie i kroimy(...)kawałki, na jeden kęs *** *** Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka a pieczarki i ogórki w plasterki. Szczypiorek siekamy *** *** W słoiku lub szklanym naczyniu układamy warstwę śledzi a na niej porcję pokrojonych warzyw. Następnie ponownie śledzie i znowu warzywa, aż do wykończenia składników *** *** Całość zalewamy olejem i wstawiamy na minimum 8 godzin do lodówki *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Wigilijne śledzie Artykuł

Blog z Apetytem
Śledzie z suszonymi pomidorami 72

Śledzie z suszonymi pomidorami  prosty przepis na aromatyczne śledzie Śledzie z suszonymi pomidorami  i cebulą, przyprawione szczyptą chili i ziołami smakują obłędnie. Od kilku lat są hitem naszej wigilijnej kolacji. Proste do przygotowania, ze składników, które kupicie w najbliższym spożywczaku będą doskonałym pomysłem nie tylko na święta, ale też na każdą domową imprezę. Śledzie z pomidorami trzeba przygotować(...)mielonego chili lub do smaku świeżo mielony czarny pieprz  Uwaga: Mielone chili można zastąpić świeżą, drobniutko posiekaną papryczką chili. Do tej wersji śledzi można też dodać 1 łyżkę stołową kaparów. Śledzie z suszonymi pomidorami przepis Śledzie zalewam zimną wodą lub mlekiem i pozostawiam na około godzinę, aby pozbyć się nadmiaru soli. Po godzinie próbuję czy są już odpowiednio słone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ROLMOPSY ŚLEDZIOWE 114

Cebulę obieram i drobno siekam, następnie przelewam wrzątkiem cytrynę i kroje w plastry. Każdy płat śledzia smaruję musztardą, posypuję gorczycą, cebulką, zwijam w trąbkę i spinam wykałaczką.  Śledzie wkładam do słoika,przekładam plastrami cytryny, wsypuję ziarna pieprzu, liść laurowy i zalewam olejem tak aby śledzie były zakryte. Rolmopsy wkładam do lodówki, najlepiej na 12 godzin

Kukuleczki
Śledzie po wiejsku. 133

zostawić do wystudzenia. Śledzie namoczyć w mleku, przez około godzinę. Następnie pokroić na kawałki,  Cebulę pokroić w pióra, a marchewkę i ogórka w cienkie plastry. W słoiku układać warstwami ,warzywa, śledzie, warzywa itd. Na końcu muszą być warzywa.Tak przygotowane słoiki zalać zimną zalewą. Na wierzch wlać łyżkę oleju.Zakręcić słoiki i wstawić do lodówki.Po kilku dniach są gotowe

Agusiowe smakołyki
Śledzik w oleju z cebulką 95

słoika ( 600-700ml) układamy warstwowo - śledzika, zalewamy odrobiną oleju, posypujemy delikatnie cebulką i ew. pieprzem i znów układamy śledzie i tak aż do końca produktów. Słoik zamykamy i zostawiamy w lodówce. Śledzie nadają się od razu do konsumpcji jednak po paru godzinach są jeszcze lepsze . Mogą w takim stanie postać kilka dni w lodówce

Kuchnia Pełna Emocji
Śledzie z marynowanymi opieńkami 125

przyrządzenia, obowiązkowo gości na wigilijnym stole.  Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 1 mały słoik opieniek marynowanych 2 czerwone cebule 5 ogórków konserwowych 1/4 szklanki oleju lnianego 1/3 szklanki zalewy z grzybów 1 łyżka ziaren czerwonego pieprzu Pół pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 3 godziny, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy(...)ogórki kroimy w pół plasterki, grzyby odcedzamy z zalewy, natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej oraz zalewę z grzybów, dodajemy ziarna pieprzu i mieszamy. Śledzie przekładamy w słoiki i wstawiamy do lodówki żeby składniki się połączyły

Bajeczna Kuchnia
śledzie w jałowcu 65

Śledzie lekko podwędzane w jałowcu. 2 płaty śledzi z zalewy, garść suchych igieł jałowca, 6 jagód jałowca, 1 liść laurowy, 1 cebula, 6 ziaren pieprzu czarnego, 1 cytryna, 50 ml ginu, 150 ml oleju (rzepakowy tłoczony na zimno), 1 łyżeczka do kawy cukru, Płaty śledzi wymoczyć w zimnej wodzie, następnie osuszyć. Długość moczenia zależy od ich słoności. Czasem zalewa jest(...)spróbować kawałek śledzia. Do naczynia włożyć igły jałowca, nad nimi ułożyć ruszt, na którym położyć śledzie. Zapalić jałowiec, gdy zacznie się ładnie palić, przykryć szczelnie naczynie i odstawić na 20 minut. W tym czasie śledzie będą się wędziły w wytworzonym dymie. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Płaty śledzi pokroić w dzwonka. W słoiku układać

królestwo garów
śledzie w jałowcu 117

naczynie i odstawić na 20 minut. W tym czasie śledzie będą się wędziły w wytworzonym dymie. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Płaty śledzi pokroić w dzwonka. W słoiku układać na przemian dzwonka śledzia, plasterki cytryny, krążki cebuli, rozgnieciony jałowiec, pokruszony liść laurowy. Na wierzchu powinny leżeć plasterki cytryny. Wrzucić pieprz. Wymieszać dokładnie gin z olejem

królestwo garów
Śledzie z wódką i kiszoną cytryną 98

Polecam też mojego tatara ze śledziem . Nie sposób było wszystkiego spróbować, więc wzięłam sobie na wynos 2 rodzaje śledzi z przepisów Samar – koreczki w marynacie z wódki i śledzie z cytryną. Miks, który powstał w ten sposób nie był może planowany, ale za to był pyszny. Postarałam się odtworzyć ten spontaniczny przepis, ale użyłam bardziej kolorowej cebuli i już(...)piórka 4 filety śledziowe typu matjas pokrojone ukośnie na 4 kawałki świeżo mielony pieprz szczypta cynamonu sok z całej cytryny kieliszek wódki olej lub oliwa   Przygotowanie: W słoiku układamy warstwami śledzia, cebulę, cytryny tak by uzyskać 3 warstwy. Każdą warstwę obficie posypujemy pieprzem i dodajemy odrobinę cynamonu. Kiedy słoik będzie pełny wlewamy sok z cytryny, wódkę i uzupełniamy olejem

Ugotowane pozamiatane