śledzie w słoiku - 862 przepisów (strona:5/58)

Jak zrobić śledzie w oleju 461

matias, jestem pewny że szybko poczujecie różnicę :) Jak zrobić śledzie w oleju – przepis: Filety śledziowe namaczamy w zimnej wodzie (ok. 2-3 godzin) w zależności od tego jak bardzo są słone. W międzyczasie zmieniamy 2-3 razy wodę. Cebulę drobno kroimy. W słoiku układamy warstwami – cebulę i pokrojone(...)romby śledzie. Każdą warstwę cebuli posypujemy pieprzem. Na 1 litrowy słoik dajemy także pomiędzy warstwy 2 liście laurowe, np. na dole i na górze. Ułożoną cebulę i śledzie w słoiku zalewamy olejem, tak aby przykrył wszystkie warstwy. Smacznego! Post Jak zrobić śledzie w oleju pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Opiekane śledzie w zalewie galaretkowej 569

śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać przynajmniej dwa dni, aż smaki się przegryzą, a w słoikach powstanie przepyszna galaretka dopełniająca smak rybki. Coś pysznego…!     Składniki: 1 kg śledzi 1 szklanka mąki – do panierowania sól, pieprz 2 cebule olej do smażenia Zalewa: 1,5 szklanki octu 10% 4,5 szklanki(...)solą i cukrem (zalewa powinna mieć słodkawo-kwaskowaty smak). Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy *** *** Gorącą zalewą zalewamy śledzie w słoikach *** *** Słoiki zakręcamy, studzimy i wkładamy do lodówki. Tak przygotowane śledzie muszą postać przynajmniej dwa dni, aby smaki się przegryzły. W słoikach w tym czasie powstanie pyszna galaretka *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: RYBA PO JAPOŃSKU

Blog z Apetytem
Śledzie po prowansalsku 6685

inspiracji i w ten sposób powstał przepis na śledzie po prowansalsku. Do ich przygotowania potrzebujemy (oprócz śledzi) ogórków kiszonych, kilku ząbków czosnku, oleju oraz ziół prowansalskich. Przepis na śledzie po prowansalsku jest prosty i robi się je bardzo szybko. Należy pamiętać, aby na drugi sprawdzić, czy olej zakrywa całe śledzie w słoiku i w razie potrzeby trzeba dolać oleju rzepakowego(...)ziół prowansalskich olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzi po prowansalsku: Śledzie przełożyć do miski i zalać wodą lub mlekiem. Miskę ze śledziami odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć z wody i odsączyć na ręczniku papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone wyjąć ze słoika i pokroić w niedużą kostkę. Czosnek obrać, pokroić

Danka Pichci
Sledzie z papryka i jablkiem w sosie majonezowym czyli Srodowe Rybki odc.61 162

Prosta i szybka wariacja na temat śledzi w słoiku.  Pyszne na co dzień ale i w Święta będą idealne. Śledzie z papryka, cebula i jabłkiem w sosie majonezowym tacka śledzi a'la matias 1 czerwona cebulka pół czerwonej papryki pół jabłka ze skórką, bez pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy Śledzie odsączamy i kroimy(...)dzwonka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, jabłko w niedużą kostkę. Mieszamy majonez z musztardą. W słoiku przekładamy: sos majonezowy, śledzie, po trochu cebuli, papryki i jabłka i tak do skończenia składników. Zakręcamy i chowamy do lodówki na kilka godzin

Dzieje kuchennej Wiewióry
Śledzie z Suszonymi Pomidorami 195

łyżki octu winnego (jabłkowego) 1 łyżeczka cukru duża szczypta imbiru mielonego 1 łyżka rodzynek 3 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 większy lub 2 mniejsze słoiki Link do filmu z przygotowania: Śledzie z suszonymi pomidorami Przygotowanie: Przed przygotowaniem śledzi, filety śledziowe płuczę w zimnej wodzie, zalewam zimną wodą i odstawiam na około 2-3 godziny do namoczenia w międzyczasie(...)przygotowany sos odstawiam do wystudzenia. Końcowe przygotowanie śledzi : Wymoczone śledzie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze kawałki. Teraz śledzie oraz sos nakładam do słoików. Warstwę śledzi, warstwę sosu i tak na przemian, następnie nakrywam wieczkami i wstawiam do lodówki na dwa dni. Po dwóch dniach śledzie są gotowe do podania. Śledzie z suszonymi pomidorami są gotowe

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce 225

naprawdę bardzo, bardzo, bardzo mocno słone, to wodę i mleko dobrze po 10-12 godzinach wymienić na nową. Pozwoli to w znacznym stopniu zniwelować słoność ryby. Na drugi dzień śledzie kroimy na mniejsze kawałki, takie na dwa kęsy. Do rondelka wlewamy olej, miód, musztardę, wiśniówkę i whisky. Mieszamy dokładnie trzepaczką balonową i najpierw wszystko lekko podgrzewamy. Nie przejmujcie się(...)aromatyczne. Wsypujemy mielony cynamon, gałkę i imbir. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy, mieszając żeby miód się nie przypalił – ważne, żeby w ciepłym płynie przyprawy uwolniły swój pełny aromat. W słoiku układamy śledzie i zalewamy je całkowicie ostudzoną zalewą. Mieszamy, żeby zalewa piernikowa dostała się wszędzie. Przyprawy i piernikowa zalewa opadną, olej uniesie się ku górze. Odstawiamy słoik do lodówki na minimum

Karo in the Kitchen
Śledzie w oleju 148

drobną kosteczkę i posyp łyżeczką soli.  Odstaw na 15 minut by puściła sok. Po tym czasie sparz wrzątkiem i dokładnie odcedź. Filet pokrój na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzia , cebulę na wierzch dajemy 4 ziarenka ziela ,1 listek laurowy na to pieprz i następną warstwę , aż do wykorzystania wszystkich składników pamiętając ,że ostatnia warstwa(...)cebula.  Wszystko zalewamy olejem tak żeby przykryć śledzie  . Zakręcamy słoik i odkładamy na 1-2 dni do lodówki

magiczna kuchnia Kasi
śledzie w oleju... 175

paseczki, cebulę pokroić w kosteczkę w słoiku litrowym układać porcję śledzi, cebuli, posypać mielonym pieprzem ciut cukrem, skropić octem winnym czerwonym, układać do wyczerpania składników wlać olej rzepakowy (śledzie w oleju są postnym również posiłkiem, dobrze działają na pracę jelit dzięki olejowi), łyżką po wierzchu śledzie ubić delikatnie, słoik zakręcić, schować do lodówki najlepiej na 48 godzin, przed podaniem wyłożyć(...)słoika do miseczki - w oleju śledzie są bardzo smaczne, my takie śledziki lubimy całorocznie zjeść, są bardzo zdrowe dla organizmu, smakują na Wigilię ale i też bez okazji.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
MARYNOWANE ŠLEDZIE Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 190

Wyszły naprawdę smaczne.Smak lekko słodko kwaśny ,takie jak nieraz kupuję gotowe śledzie w słoiku.O to kolejny ,fajny przepis na śledzie. 1 kg.filetów śledziowych  20 fag.czerwonej cebuli 20 dąb.papryki konserwowej  15 dąb.ogórków konserwowych Marchewka ze słoika z ogórkami konserwowych 500 ml.mleka do namoczenia śledzi  2 łyżki majeranku 500 ml.oleju Marynata: ******************** 250 ml.octu białego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledzie w oleju i musztardzie 73

słoika przekładając plastrami cytryny, zakręcić i odstawić do lodówki, po dobie lub dwóch śledzie nadają się do jedzenia. 📖 Przepis Print Śledzie w oleju i musztardzie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Śledź idealny na sylwestra. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword olej, śledzie Prep Time 30 minutes Total Time 30 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients(...)cebule zimną woda, pozostawić na sicie, aby ociekła. Ogórki pokroić w kostkę. Śledzie wypłukać w wodzie i osuszyć, pokroić na małe kawałki. W misce umieścić, śledzie, ogórki, cebulę, kurkumę, musztardę ziarna pieprzu i ziela angielskiego dodać liść laurowy i olej, wymieszać Śledzie przełożyć do słoika przekładając plastrami cytryny, zakręcić i odstawić do lodówki, po dobie lub dwóch śledzie

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 101

pieczonymi burakami to idealna przekąska nie tylko na święta. Smak marynowanych śledzi w musztardzie świetnie łączą się ze smakiem pieczonych buraków. Śledzie bardzo lubię, ale nie mogą one być zbyt octowe i ostre, odpada również śmietana i przesadna słodycz suszonych owoców. Do tej pory najczęściej robiłam śledzie z majerankiem , gdyż były delikatne w smaku i bez octu. Obecnie moje serce/podniebienie(...)burakami? Śledzie spróbować, jeśli są bardzo słone opłukać i namoczyć na około godzinę w zimnej wodzie. Śledzi bardzo długo nie moczyć, gdyż stracą smak, powinny być umiarkowanie słone. Śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić  na kawałki o szerokości 2 cm. Pokrojone śledzie wymieszać z musztardą i ziarnami gorczycy. Cebulę obrać i pokroić w cienkie pióra. W słoiku układać

Kuchcik gotuje
Najlepsze przepisy na śledzie 110

śledziu. Jedzie Zapust na koniu- wywija po moście, Frasują się komornice – co będą jeść w poście. Stoi beczka śledzi, Niech każdy je, w domu siedzi. Stoi beczka piwa, Niech każdy pije, póki żywa. I dobrze, bo śledź zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe i zwiększa poziom serotoniny. Ale jak odświeżyć przepisy na śledzia, żeby nawet osoby sceptyczne go pokochały? Śledzie(...)glonami, cebulą i śledziem. Odstawiamy na noc, żeby smaki się przegryzły w lodówce. Śledź z chrzanem i chałwą Składniki: 200 g filetów śledziowych w oleju 200 g śmietany 18% 5 łyżeczek chałwy 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki ziaren sezamu podprażonych na patelni Przepis na śledzia z chrzanem i chałwą Śledzie kroimy w centymetrowe paski. W dużym słoiku mieszamy śmietaną

Ugotowane pozamiatane
Śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze ze słoika. PRZEPIS 100

marynujemy go w zamkniętym słoiku. Wtedy zachowuje najwięcej aromatu. Przepis na śledzia w oleju z cebulką Składniki: 400 gramów ładnych filetów śledziowych alla matias, 2 cebule, kilka kulek ziela angielskiego, listek laurowy, świeżo mielony pieprz, olej rzepakowy, słonecznikowy lub lniany. Jak zrobić śledzie w oleju z cebulką? Śledzie przepłucz w świeżej wodzie, następnie mocz przez około 12 godzin – najlepiej(...)słoika włóż też listek laurowy. Teraz śledzie zalej olejem – tak, aby były przykryte. Odstaw do lodówki na minimum 24 godziny. Rada: tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce nawet kilkanaście dni. Najlepsze są jednak po około trzech. Najlepiej smakują ze zwykłym chlebem. Artykuł Śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze ze słoika. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Śledzie świąteczne w oleju 539

Śledzie moczymy w wodzie - do momentu w którym nie będzie przeważać sól. Czasami wystarczy godzinę by je wymoczyć, a czasami i zmieniając wodę dłużej.  Śledzie kroimy na " kęsy" , cebulę szatkujemy bardzo drobno.Do słoika  układamy pierwszą warstwę(...)śledzi- lekko kropimy octem lub sokiem z cytryny. Nakładamy warstwę cebulki, i zalewamy oliwą. I od początku- śledzie, ocet , cebula i oliwa. Powtarzamy czynność aż do braku śledzi :)Zamykamy szczelnie słoik i przechowujemy w lodówce. Tak przygotowane śledzie długo trzymają smak i " świeżość ".Smacznego :)*http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/sledzie-sa-zdrowe-i-maja-malo-kalorii-wartosc-odzywcza-sledzi_34794.html

Smaki Edyty
Śledzie z marynowanym imbirem / Herring with pickled ginger 121

się, bo wyszły pyszne! Generalnie jestem też fanką marynowanego imbiru więc jak dla mnie to połączenie jest idealne. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Śledzie z marynowanym imbirem (słoik 1 l) Składniki: 500 g śledzi, odmoczonych i pokrojonych w 1 cm paski 2 cebule, obrane i pokrojone w piórka sok z 1 cytryny 100 g marynowanego imbiru(...)ziarenek ziela angielskiego Składniki na zalewę: 250 ml oleju roślinnego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki zalewy. Układaj w słoiku naprzemiennie warstwy: śledzie, cebulę skropioną sokiem z cytryny i imbir aż do wyczerpania składników wkładając gdzieniegdzie liście laurowe i ziele angielskie. Zalej przygotowaną zalewą i odstaw minimum na noc do lodówki. Smacznego! *taką

karmelowy