Dobrze zrobiony śledź w oleju to pyszna i zdrowa przekąska czy też zakąska – jak kto lubi. Wychodzi najlepiej, gdy marynujemy go w zamkniętym słoiku. Wtedy zachowuje najwięcej aromatu. Przepis na śledzia w oleju z cebulką Składniki: 400 gramów ładnych filetów śledziowych alla matias, 2 cebule, kilka kulek ziela angielskiego, listek laurowy, świeżo mielony pieprz, olej rzepakowy, słonecznikowy lub lniany. Jak zrobić śledzie w oleju z cebulką? Śledzie przepłucz w świeżej wodzie, następnie mocz przez oko... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...