śledź w śmietanie - 1443 przepisów (strona:45/97)

Śledzie po królewsku 3525

muszę takie śledzie po królewsku przyrządzić sama w domu. Przepis na śledzie po królewsku jest nieskomplikowany i szybki do zrobienia, a dodatkowo nie wymaga wielu składników. Przyznam, że mi oraz mojej rodzince tak przyrządzone śledzie po królewsku bardzo zasmakowały, więc podczas nadchodzącej Wigilii oraz Sylwestra na pewno się pojawią! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Śledzie po królewsku: 4 nieduże filety(...)której będziemy robić śledzie po królewsku. Filety śledziowe wyjąć z oleju, wysuszyć, pokroić na ukośne kawałki o szerokości około 1,5 cm. Kolejno przełożyć do miseczki z jajkami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do śledzi i jajek. Groszek odsączyć z zalewy. Wsypać do miseczki z pozostałymi składnikami. Do osobnej miseczki przełożyć majonez, śmietanę, musztardę, opłukany i drobno pokrojony

Danka Pichci
ŚLEDZIE CURRY (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 437

sosie curry, które jemy na co dzień i od święta, ponieważ świetnie się prezentują i doskonale smakują. Połączenie słonego śledzia, ze słodkawą przyprawą curry i pikantną cebulką daje niesamowity efekt Składniki: 600 g płatów filetów śledziowych 200 g śmietany 120 g majonezu 150 g cebuli 20 ml (ok 2 łyżek) soku z cytryny 5-7 g (ok 1 łyżeczki) curry(...)przez 30 minut a następnie wypłukać i ponownie zalać woda na godzinę. Cebulę posiekać w drobna kostkę a następnie sparzyć wrzątkiem i wystudzić. Wymieszać majonez, śmietanę,curry, sok z cytryny i przestudzoną cebulę. Śledzie pokroić w drobne kawałki i wymieszać z sosem. Opcjonalnie można dodać pokrojonego ogórka kiszonego. Całość wstawić do lodówki minimum na noc. Polecam przed podaniem oprószyć posiekanym

Ola la LCHF
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 193

obowiązkowo nie może zabraknąć śledzia . Z cebulką, w pomidorach, z grzybkami, w śmietanie - wariantów do wyboru jest wiele, a każda gospodyni domowa ma tu jeszcze swoje własne triki do zaprezentowania.  Tradycyjnego śledzia oczywiście na Wigilię również przygotuję, ale chciałbym wypróbować też jego alternatywna odmianę - a mianowicie śledzia w sałatce ziemniaczanej .  Jak dla mnie jest to połączenie idealne(...)plasterki. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie półtalarki.  W oddzielnym naczynku przygotować sos do sałatki. Majonez kremowy FOLWARK wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić pieprzem do smaku - nie solić! śledź doda tu wystarczająco dużo soli . Do dużej miski wrzucić pokrojonego śledzia i warzywa. Zalać całość sosem jogurtowo-majonezowym i wymieszać. Odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki - a najlepiej

Grunt to przepis!
Sałaka śledziowa z buraczkami 120

sałatki były  warsztaty z Seko . Smacznych Świąt ! Sałatka śledziowa z buraczkami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 duże ugotowane buraki 2 filety   marynowanych śledzi 1 mała szalotka 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz  Wykonanie: Buraki obieramy i kroimy w kostkę. Szalotkę obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w sosie tatarskim z groszkiem i marynowaną cebulką 118

dodatkami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Obowiązkowo powinny znaleźć się na wigilijnym stole. SKŁADNIKI: 1/2 kg  śledzi  matiasów, sok z 1/2  cytryny , 1/2 puszki groszku konserwowego, 1/2 słoiczka cebulki marynowanej, 2,5 łyżki  śmietany  18%, 1/2 szklanki majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 2  ogórki  konserwowe, 1/2 słoiczka marynowanych  pieczarek , sól , pieprz(...)PRZYGOTOWANIE: 1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny.  2. Ogórki konserwowe oraz marynowane pieczarki kroję w bardzo drobną kosteczkę. Majonez mieszam ze śmietaną, musztardą oraz odrobiną soli i pieprzu. Dodaję pokrojone pieczarki i ogórki. Dokładnie mieszam. Sos odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.  3. Cebulkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placki ze śledziem i chili (na ostro) 119

wszystkie! Jeśli lubicie śledzie, koniecznie skorzystajcie z przepisu! Placki są rewelacyjne!  Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY . (około 18 sztuk) 90g mąki pszennej (nie co więcej niż 1/2 szklanki o pojemności 200g) 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% (czubate) 3 łyżki mleka  papryka słodka sól, pieprz cytrynowy Dodatkowo: 200g śledzi w oleju(...)papryczką chili ( Mr Śledź sweet chili - SEKO ) Ponadto: olej do smażenia Śledzie odsączyć z oleju i wraz z papryczką pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić do puszystości, a następnie zmiksować z mlekiem i śmietaną. Dodać mąkę.  Całość dokładnie wymieszać - uzyskując puszystą, jednolitą konsystencję i doprawić do smaku. (Należy pamiętać, aby nie przesadzić z solą oraz pieprzem, ponieważ sama

Di gotuje
Kanapka z matiasem i krewetkami 218

niebieski znaczek MSC -  dający nam pewność, że ryb i śledzi nam nigdy nie zabraknie. Składniki: na 4 porcje 5 filetów śledzia matias, 8 kromek chleba, 1/2 kopru włoskiego, 160 g selera w słoiku, 12 gotowanych krewetek, 1 jabłko, 2-3 łyżki majonezu,  2-3 łyżki śmietana, cytryna, koperek, sól, pieprz Ewentualnie: musztarda ziarnista Koper włoski kroimy cieniutko(...)odrobiną cytryny. Śledzie kroimy po skosie na niewielkie kawałki, seler odsączamy z zalewy na sitku. W miseczce mięszamy majonez ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem - możemy dodać musztardę ziarnistą. Kromki chleba smarujemy masłem, układamy seler, następnie kawałki śledzia, pokrojone w słupki jabłko,  cieniutkie plasterki kopru włoskiego i krewetki.  Całość polewamy sosem majonezowym i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

Plate of Joy
Śledzik na raz, czyli tatar ze śledzia na krakersach 318

krakersów 5-6 filetów śledziowych w oleju z cebulą kilka kawałków papryki konserwowej 2-3 korniszony kilka marynowanych grzybków 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kilka liści sałaty lodowej świeżo mielony pieprz kolorowy PRZYGOTOWANIE Śledzie i cebulkę odsączamy na papierowym ręczniku. Filety kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, paprykę i korniszony. Mieszamy i dodajemy majonez i śmietanę

Moje Kuchenne Rewelacje
Śledzie z cebulką w sosie śmietanowo-majonezowym. Pycha. 109

puści sok i zmięknie ( zwykle trwa to ok.1 godziny.) Wymoczone śledzie osuszam papierowym ręczniczkiem i kroję w średniej wielkości kawałki, przekładam do miseczki, do śledzi przekładam odciśniętą z soku cebulę. Dodaję ocet, olej śmietanę i majonez, deikatnie i dokładnie mieszam. Odstawiam do lodówki na kilka godzin ( zwykle na cała noc ) po tym czasie śledziki są gotowe do spożycia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie w oleju z cebulą i pieczoną papryką 135

Śledzie na pewno każdy lubi, jedni w oleju, inni w jogurcie, w śmietanie czy w różnych sosach. My mamy dla Was nietypową propozycję śledzi w oleju z cebulą i pieczoną papryką. Śledzie mają smak słony a jednocześnie słodkawy za sprawą pieczonej papryki. Mamy nadzieję że i Wam posmakują tak jak nam :)   Składniki

Kuchenne Wariacje
Śledzie pod pierzynką 53

składników i w ten sposób powstała moja pierwsza “pierzynkowa” sałatka śledziowa . Moim zdaniem najlepsza. Składniki na śledzie pod pierzynką 4 filety śledziowe a’la Matjas 3 ziemniaki 2 jajka 2 średnie buraczki 1 jabłko 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Filety śledziowe opłukać, a w razie potrzeby moczyć(...)ugotować na twardo, pozostawić do wystygnięcia, obrać. Jabłko umyć, obrać skórkę, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w wąskie paski lub małą kostkę. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę oraz musztardę. W salaterce ułożyć warstwę ziemniaków, śledzi, buraczków oraz jabłka. Polać przygotowanym sosem, a na wierzch zetrzeć jajka na drobnej tarce. Śledzie pod pierzynką wstawić na kilka godzin do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Śledzie w cydrze z żurawiną 131

Wigilia bez śledzi to nie Wigilia, a ja jak co roku staram się przygotować na nią przynajmniej jeden nowy rodzaj. Oprócz tradycyjnych w śmietanie i w oleju w tym roku będą śledzie w cydrze. Z dodatkiem bakalii od Bakallandu i ostatnio mojej ulubionej żurawiny w soku z granatu. Polecam taką kombinację. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka warzywna ze śledziem . 164

Witajcie :) Przy piąteczku zapraszam na sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :)   Składniki : 3 ugotowane w mundurkach   ziemniaki  1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od     Bonduelle 1 jabłko(...)cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe  sól , pieprz do smaku pieprz zielony od Eco Blik 1 łyżka majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany Wykonanie : Ziemniaki , cebulę , marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubszą kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Do miski przekładamy wszystkie składniki  , majonez i śmietanę ze sobą mieszamy dodajemy do reszty

Sama słodycz i szczypta chili
Śledzie korzenne Seko z sosem musztardowo-cytrynowym 151

opakowanie śledzi korzennych Seko 2 łyżeczki musztardy (obojętnie jakiego rodzaju, byle była ostra ;) ) 1 czubata łyżeczka majonezu 3 czubate łyżeczki kwaśnej śmietany 18% grubo mielony czarny pieprz sok z połowy cytryny otarta skórka cytrynowa do dekoracji Śledzie dokładnie odcedzamy z oleju i kroimy w równe dzwonka. Do miseczki wlewamy wyciśnięty sok z połowy cytryny. Dodajemy do niego 2 łyżeczki(...)majonezu oraz 3 czubate łyżeczki kwaśnej śmietany. Wszystko dokładnie mieszamy, by powstała jednolita masa. Sos doprawiamy grubo mielonym czarnym pieprzem (dzięki temu będzie wyglądał efektowniej) i ponownie mieszamy dla połączenia smaków. Pokrojoną rybę wykładamy na talerz, jak  na zdjęciu i polewamy sosem. Na koniec ścieramy na świeżo skórkę cytrynową, prosto na śledzie. Podajemy z chrupkim pieczywem lub solo

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasta jajeczno-śledziowa 58

Boże Narodzenie. Idealnie sprawdzi się szczególnie u tych osób, które jakoś mocno za śledziami nie przepadają. Tutaj, obok dużej ilości jajek, smak śledzi nie jest mocno dominujący. Powiedziałabym że pasta choć wyrazista, jednocześnie jest też dość łagodna w smaku. Zresztą, sprawdźcie sami. 5 jajek śledzie a’la matias, klasyczne (3-4 sztuki) mleko 1 mała czerwona cebula(...)łyżka octu winnego 1 łyżka cukru 1-2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 kopiasta łyżeczka musztardy sól, pieprz Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka godzin do wymoczenia. Opłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania