śledź w śmietanie - 1443 przepisów (strona:41/97)

Śledzie z jabłkiem i skórką pomarańczową 129

Zapraszam na śledzie z dodatkiem czerwonej cebuli, zielonego jabłka i kandyzowanej skórki pomarańczowej od Helio. Takie niecodzienne połączenie smaków świetnie do siebie pasuje. Polecam Składniki: 4 płaty fileta śledziowego marynowanego typu bismark 2 małe czerwone cebule pół zielonego jabłka (golden delicious) 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 200 g kwaśnej śmietany 18 % sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Płaty śledziowe wyjmujemy(...)kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki (rozdzielamy je na pojedyncze kółka). Jabłko myjemy, kroimy w ćwiartki a następnie w plasterki. Do sporej miski przekładamy śledzie, czerwoną cebulę, jabłko, skórkę pomarańczową oraz dodajemy śmietanę, delikatnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku . Przekładamy do szczelnego pojemnika i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień śledzie z dodatkami będą idealne

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Śledzie w sosie musztardowym 103

Cześć! Nie przypuszczałam kiedyś, że będę zachwycać się smakiem śledzi w sosie musztardowym.  Do tej pory moimi ulubionymi były w śmietanie i w occie.  Przypadek jednak sprawił, że skosztowałam tego przysmaku. Takie właśnie śledzie zrobię na święta i będę robić jak tylko będzie ku temu okazja. Składniki: * 6 płatów matiasów * 3 łyżki musztardy francuskiej * 2 łyżki musztardy(...)dijon * 2 łyżki majonezu * 2 łyżki śmietany 18% * 1 łyżeczka miodu * 1 łyżeczka octu jabłkowego  * 1 cebula * 1 łyżeczka curry * 1/2 łyżeczki kurkumy * pieprz czarny - opcjonalnie Płaty kilkakrotnie opłukałam i zostawiłam namoczone w wodzie przez ok. 6 godzin.  Po tym czasie odsączyłam je i pokroiłam w paseczki 2 cm.  Połączyłam wszystkie składniki sosu ze sobą i cienko

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka śledziowa z pomidorowym serkiem wiejskim na krakersach 231

Śledzie z ziarenkami serka wiejskiego w śmietanie z dodatkiem ketchupu. Bardzo smaczna sałatka śledziowa w nieco innym towarzystwie niż zwykle. Podana na słonych krakersach jest propozycją na świetną przekąskę imprezową. 2 filety śledziowe marynowane w oleju 200 g serka wiejskiego 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki ketchupu łagodnego Kotlin 1/2 cebuli białej 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz czarny(...)mielony 1 opakowanie krakersów Serek wiejski wymieszać z gęstą śmietaną i ketchupem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do serka razem z pokrojonymi filetami śledziowymi. Można też wykorzystać śledzie solone, ale najpierw muszą być wymoczone w wodzie i osuszone. Sałatkę wymieszać doprawiając solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły. Przed

https:KKuchniaMniam
Śledzie w sosie musztardowo - śmietanowym po szwedzku 136

dostała go od czytelniczki która mieszka w Szwecji i tam śledzie te są przysmakiem. Okazało się że u mnie też będą gościły zawsze. Do zrobienia śledzi potrzebny jest creme fraiche czyli śmietana 30% ale nie taka do ubijania tylko kwaśna. Wiem że jest z nią kłopot natomiast ja mieszkając w okolicach Łodzi mam dostęp do kwaśnej śmietany

Moje Małe Czarowanie
Wędzona śmietana 950

Wędzona śmietana doskonale będzie się komponować ze śledziem i świeżymi sałatami. Jej intensywny dymny aromat zaskakująco kontrastuje z jej naturalną świeżą kwasowością. Podobnie możemy przygotować wędzony jogurt Wędzona śmietana Składniki: - 400 ml śmietany 18% - 500g lodu Przygotowanie : Lód przesypujemy do pojemnika. Śmietanę wykładamy na płaską blaszkę. Wkładamy do wędzarni

Kulinarne pyszności Molki
Śledź po cygańsku 264

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Śledź po cygańsku, śledziki w śmietanie, w oleju, smażone…, sposobów podania jest tak wiele, że nie wiadomo na jakie się skusić. Ja preferuję w sosie pomidorowym :) Chociaż jestem jedynym amatorem śledzików w mojej rodzinie(...)smakują nawet wybrednemu podniebieniu mojego męża. Składniki: 60 dag filetów śledziowych solonych 35 dag cebuli 1,5 szklanki oleju 4 łyżeczki cukru 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 50 g rodzynek Śledzie należy odmoczyć, a następnie pokroić w kostkę 2x2 cm. Do rondla wlać olej, dodać pokrojoną w większą kostkę cebulę, podgrzewać na średniej mocy palnika, a gdy cebula zacznie się gotować

Delicious Titbits
Sałatka śledziowa z buraczkami czerwonymi 77

miseczce wymieszać pokrojone ziemniaki i ogórki kiszone, wmieszać 3 łyżki majonezu ze śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W następnej miseczce wymieszać pokrojone jajka z grzybami marynowanymi i musztardą, wmieszać 2 łyżki majonezu i śmietany. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do reszty majonezu i śmietany wmieszać starte buraczki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na dno półmiska(...)którym będzie podawana sałatka, wyłożyć warstwę ziemniaków z ogórkami kiszonymi, na niej rozłożyć kawałki śledzi, przykryć je warstwą jajek z marynowanymi grzybami. Całość otoczyć sosem z majonezu, śmietany i buraczków. Sałatka śledziowa z buraczkami czerwonymi jest gotowa do jedzenia od razu po przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka śledziowa z buraczkami czerwonymi pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Śledzie w sosie chrzanowym z rodzynkami. 247

śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane imprezy ale nie tylko. Mocno wyraziste w smaku, łatwe w wykonaniu, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy smaki dobrze się połączą :) Składniki - 0.5 kg płatów śledziowych typu matjas - 2 jajka - 3 łyżki rodzynek sułtańskich HELIO - 0,5 szklanki śmietany(...)kroję w większą kostkę, przekładam do miski. Do śledzi dodaję rodzynki, poszatkowaną cebulkę i drobniutko pokrojone ugotowane na twardo jajka. W małej miseczce mieszam śmietanę z sosem chrzanowym i majonezem. Powstałym sosem zalewam śledzie. Delikatnie mieszam i w razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Trzeba uważać, bo śledzie są już słone a sos pikantny. Gotowe śledzie odstawiam

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie po królewsku 118

średnie jajka 1 mała cebulka – ok. 60 g 2 łyżki majonezu 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy delikatesowej pieprz do smaku szczypta soli – opcjonalnie (o ile śledzie nie są dość słone) garść koperku lub szczypiorku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie po królewsku: Filety śledziowe wymoczyć w wodzie lub płukać je pod zimną wodą(...)twardo? ). Po ugotowaniu zalać jajka zimną wodą i delikatnie potłuc skorupki, a następnie obrać. Po obraniu pokroić w kosteczkę. Majonez wymieszać wraz ze śmietaną i musztardą. Powinien powstać jednolity sos. Wszystkie składniki na śledzie po królewsku wrzucić do jednej miseczki, dodać sos, a następnie całość doprawić do smaku solą (opcjonalnie) i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodać drobno posiekany koperek

Kulinarne Przeboje
Śledzie po cygańsku 244

niezwykle smaczne. Lubię śledzie i robię je na różne sposoby. Każde smakują inaczej. Na ten dzień, na „śledzika” robię kilka rodzajów:  śledzie po wiejsku , po kaszubsku ,  z jajkiem w   śmietanie , z jabłkiem ... Te i inne przepisy możecie znaleźć w Menu: Ryby, śledzie ...   A tymczasem zapraszam na... śledzie po cygańsku Składniki: 8 płatów śledziowych

Kuchnia u Krysi
Zamów ryby na Święta i przygotuj coś pysznego – zbiór rybnych przepisów 55

śledzika? Śledzie w sosie koperkowym Lubicie śledzie ? Ja uwielbiam. Z cebulką, po kaszubsku, z suszonymi pomidorami. Dziś pomysł na pyszne śledzie w sosie koperkowym. Przygotowanie takiego śledzika zajmuje dosłownie kilka chwil. Później musimy tylko poczekać aż smaki się przegryzą i… możemy podawać. Składniki: 4-5 sztuk śledzi a’l matias 0,5 szklanki majonezu 50 ml kwaśnej śmietany(...)świeżo mielony pieprz i sól do smaku 1 cebula sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Śledzie moczymy w wodzie przez około 2 godziny. Następie suszymy je na papierowym ręczniku i kroimy na kawałki. Cebulę drobno kroimy i szklimy na niewielkiej ilości oleju. Majonez, śmietanę, drobno posiekany koperek (można też użyć suszonego) i cebulę, mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym

Słodkie okruszki
Śledzik w sosie koperkowym 85

Rada: Ja moje śledzie przed zalaniem sosem kroję w mniejsze kawałki, ale można je również podać w formie koreczków. Składniki: 4-5 sztuk śledzi a’l matias 0,5 szklanki majonezu 50 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy pęczek koperku posiekanego świeżo mielony pieprz i sól do smaku 1 cebula sok z cytryny do smaku Przygotowanie: Śledzie moczymy(...)ręczniku i kroimy na kawałki. Cebulę drobno kroimy i szklimy na niewielkiej ilości oleju. Majonez, śmietanę, drobno posiekany koperek (można też użyć suszonego) i cebulę, mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym  pieprzem, solą i niewielką ilością cytryny, próbujemy. Tak przygotowanym sosem zalewamy nasze śledzie (możemy je włożyć do słoiczka) i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc (minimum

Słodkie okruszki
Sałatka śledziowa z papryką. 72

Śledziki bardzo lubię. Lubię też wymyślać nowe smaki.  Połączyłam śledzie z kilkoma składnikami i wyszła pyszna sałatka.  Sprawdzi się na co dzień, ale też jako przekąska dla gości.  Ciekawe czy Wam posmakuje. Sprawdźcie i dajcie znać w komentarzach.  Składniki: 5 filetów śledziowych a'la matjas  1/2 papryki czerwonej (jeśli mała, to cała) 1 nieduża cebula(...)Jeśli macie filety z beczki to trzeba je moczyć nawet 8-9 godzin wymieniając wodę.  Wymoczone śledzie pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski.  Resztę warzyw również pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Na koniec dodać koperek, majonez, śmietanę i przyprawić pieprzem.  Wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki

Agusiowe smakołyki
Śledziki w dipie z powideł śliwkowych 160

śledzie (marynowane) 5-6 filetów 4 łyżki śmietany 2 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz do dekoracji papryczka powidła Śmietanę wymieszać z powidłami, doprawić do smaku octem, oliwą, solą i pieprzem. Rozłożyć dip w miseczce. Śledzie zwinąć w rolmopsy , można w nie włożyć cebulkę, spiąć wykałaczką. Ustawić rolmopsy w dipie, udekorować powidłami i papryczką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania