śledź w śmietanie - 1443 przepisów (strona:42/97)

Sałatka śledziowa z burakami. 182

charakteru. Składniki: 2 buraki 2 ziemniaki 2 marchewki 2 cebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Wykonanie: Buraki umyć i gotować ze skórką do miękkości. Marchew i ziemniaki

zadanie-gotowanie
Placuszki z kaszy gryczanej 158

oraz mąkę . Doprawić solą i pieprzem (dużo pieprzu), dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie porcje masy. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podałam z śledziem z prawdziwymi grzybami w śmietanie, ale również dobrze smakują z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym, SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaki nadziewane śledziem 52

Śledź to popularna przekąska - jadamy go ze śmietaną, w oleju czy w sałatkach. Dziś pokażę Wam jednak inny sposób na przygotowanie tej ryby - ziemniaki nadziewane śledziem. Ziemniaki nadziewane śledziem - przepis na 4 porcje Do przygotowania nadziewanych ziemniaków będą Ci potrzebne: 8 dużych ziemniaków, 6 filetów śledzia w oleju, czerwona papryka, 500g jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki

Z notatnika dietetyka
Śledzie w czosnkowym sosie 166

Śledzie z cebulką klasyczne Śledzie z żurawiną Rembertowskie śledzie majerankowe Śledzie korzenne z suszonymi śliwkami śledzie korzenne z pieprzem zielonym, kaparami i oliwkami składniki: ok 250 g filetów śledziowych (u mnie 2 filety) - użyłam filetów śledziowych a'la matias  sos: 1/4 szklanki śmietany 18% 1/4 szklanki dobrego majonezu 2 spore ząbki czosnku ( po jednym na filet) łyżka posiekanej zieleniny(...)pieprz do smaku przygotowanie: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek zetrzeć na tarce lub zmiażdżyć przy pomocy noża. W misce wymieszać śmietanę z majonezem i czosnkiem. Można doprawić do smaku pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę, wymieszać. Dodać kawałki śledzia, przemieszać delikatnie, tak aby były całe otoczone sosem. Przykryć i odstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą

Stare Gary
Sałatka śledziowa z buraczkami! 188

dużej ilości soli z solanki) - 1 średni burak ugotowany - 1 kwaskowate i jędrne jabłko (wybierzcie te o smaku gruszkowym) - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki śmietany 18% - 2 łyżki majonezu - pieprz świeżo zmielony Śledzie kroimy na równe kawałeczki, takie w sam raz na widelczyk. Buraka i jabłko kroimy w równą kosteczkę. Całość w raz z jogurtem, śmietaną i majonezem, mieszamy

SMYKWKUCHNI
Łososiowe śledzie w sosie jajecznym 53

Miały być śledzie łososiowe, ale kolorem bardziej przypominają tuńczyka. Jak zwał, tak zwał, śledzie są w doborowym towarzystwie. Sos jajeczny doskonale uzupełnia ich smak. Składniki: – 500 g filetów śledziowych w oleju – 2 szklanki barszczu czerwonego, może być gotowy z kartonu Sos jajeczny – 4 jajka – 1/2 szklanki śmietany kwaśnej 18% – 1 łyżka majonezu – 1 łyżeczka(...)kawałki, zalać w słoiku czerwonym barszczem i odstawić na noc. – Jajka ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. – Wymieszać jajka ze śmietaną, majonezem, chrzanem i przyprawami. – Odcedzić śledzie, osuszyć na ręczniku papierowym. – Ułożyć w salaterce śledzie na obwodzie, środek wypełnić sosem jajecznym

To co kocham
Łososiowe śledzie w sosie jajecznym 164

kolorem bardziej przypominają tuńczyka. Jak zwał, tak zwał, śledzie są w doborowym towarzystwie. Sos jajeczny doskonale uzupełnia ich smak. Składniki: – 500 g filetów śledziowych w oleju – 2 szklanki barszczu czerwonego, może być gotowy z kartonu Sos jajeczny – 4 jajka – 1/2 szklanki śmietany kwaśnej 18% – 1 łyżka majonezu – 1 łyżeczka chrzanu(...)odstawić na noc. – Jajka ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. – Wymieszać jajka ze śmietaną, majonezem, chrzanem i przyprawami. – Odcedzić śledzie, osuszyć na ręczniku papierowym. – Ułożyć w salaterce śledzie na obwodzie, środek wypełnić sosem jajecznym

To co kocham
Rolada buraczkowa ze śledziem 314

się fenomenalnie na Waszych stołach. Rolada buraczkowa ze śledziem Składniki: 450 g pure z buraków (u mnie firmy Hortex ) *** 1 łyżka świeżego tartego chrzanu 3 jajka 2 łyżki mąki pieprz sól Farsz: 150 g serka śmietankowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka świeżego tartego chrzanu (można zastąpić ze słoiczka) 1 opakowanie śledzi a’la Matias (250 g) 2 średnie ogórki(...)pieczenia i przykrywamy drugą wilgotną ściereczką. Pozostawiamy ją do wystudzenia. Serek śmietankowy łączymy ze śmietaną i chrzanem. Smarujemy nim dokładnie wystudzone ciasto. Na serek układamy pokrojone na paski śledzie (w kilku rzędach). Na śledziach układamy pokrojone na ćwiartki ogórki. Roladę od strony śledzi delikatnie, ale ciasno zwijamy. Owijamy ją w folię lub papier do pieczenia i odstawiamy w zimne

PatiGotuje
Świąteczny śledź w trzech odsłonach 85

wartości odżywczych i walorów smakowych. Wybierajmy te #naturalniebałtyckie. Dziś specjalnie dla projektu Naturalnie Bałtyckie przygotowałam przepis na wyjątkowego śledzia. Marynowany świąteczny śledź w trzech odsłonach, to ryba z trzema pysznymi domowymi sosami:  żurawinowym, chrzanowym i  tatarskim. Świąteczny śledź w trzech odsłonach Ryba na zdrowie Mięso ryb charakteryzuje się wyjątkowymi zaletami żywieniowymi, obok wysokiej wartości odżywczej(...)smak i formę, którą polubi. Warto spróbować! Wartości odżywcze śledzia Śledzie zaliczamy do ryb tłustych, nie są jednak bardzo kaloryczne – w 100 g są tylko 162 kcal. Mogą więc je jeść osoby, które dbają o linię, bo obecne w tych rybach składniki pomagają spalać tłuszcz i ułatwiają przemianę materii. Śledzie zawierają znaczne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, dzięki temu korzystnie wpływają

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie po tatarsku 102

Śledzie po tatarsku lub śledzie w sosie tatarskim to kolejna moja propozycja na podanie tych ryb. Pikantny i wyrazisty w smaku sos tatarski to świetny dodatek do jajek lub wędlin, ale ze śledziami też smakuje wyśmienicie. Śledzie po tatarsku to pokrojone w nieduże kawałki płaty śledziowe z dodatkiem chrupiących ogórków konserwowych, marynowanych grzybków leśnych i cebuli. Całość łączy sos majonezowo(...)jedynie świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nie dodawałam soli, ponieważ śledzie są dosyć słone. Robiąc śledzie po tatarsku wykorzystałam filety śledziowe a’la matias w oleju, których wcześniej nie moczyłam w wodzie. Natomiast jeśli do sałatki dodajemy solone płaty śledziowe to najpierw trzeba je wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli. Śledzie po tatarsku to rodzaj sałatki lub przekąski, która sprawdzi

Danka Pichci
Sałatka śledziowa - śledzie w sosie musztardowym 375

Dziś sałatka ze śledzi lub jak kto woli śledzie w sosie musztardowym. Tak czy siak są pyszne i nie może ich zabraknąć u Nas w  czasie Świąt. Nie są one w Naszym domu nowością, a bardziej stałym elementem i sprawdzonym przepisem, dlatego polecam je wszystkim. Sałatka śledziowa - śledzie w sosie musztardowym  SKŁADNIKI: 4 śledzie matiasy 1 cebula(...)zwykła 1 cebula czerwona 2 łyżki majonezu kieleckiego 3 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki ulubionej musztardy (ja dodałam sarepską) 180 ml śmietany 18% 1 łyżeczka curry 0,5 łyżeczki kurkumy gałązki koperku do dekoracji  PRZYGOTOWANIE: Śledzie moczymy w wodzie ok godzinki, aby nie były za słone. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku. Cebule obieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Śledzie w porach 2717

kilku krokach opisałam Wam jak przygotować pyszne śledzie w porach.  Dla miłośników śledzi polecam również:  Śledzie z grzybami leśnymi Śledzie po węgiersku Śledzie po kaszubsku Śledzie w sosie pomidorowym ŚLEDZIE W PORACH – PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 400 g śledzi a’la matjas 1 duży por 1 jabłko(...)czosnek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Śmietanę mieszamy z musztardą oraz miodem. Do miski przekładamy pokrojone śledzie, jabłko, pora oraz przygotowany sos. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, na całą noc. Artykuł Śledzie w porach pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
ROLMOPSY W ŚMIETANIE 131

dzisiaj pyszny śledzik.Polecam... Składniki:   6 filetów śledziowych  4 ogórki konserwowe kilka marynowanych grzybków 2 jajka cebula papryka marynowana 5 łyżek gęstej śmietany 4 łyżki majonezu sól,pieprz biały sok z cytryny szczypiorek Śledzie opłukać i zalać  na ok 1 godz zimną wodą.Skropić sokiem z cytyny.Odstawić na 15 min.Ugotować jajka na twardo. Cebulę obrać(...)drobno posiekać.Doprawić do smaku solą,pieprzem. Na każdym filecie rozłożyć warstwę sałatki,zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu,półmisku. Śmietanę połączyć z resztą majonezu,doprawić bardzo pikantnie zmielonym pieprzem.Polać nim śledzie lub rozlać na półmisku.Udekorować paseczkami papryki,posypać szczypiorkiem.  Szczypiorek możecie łatwo wyhodować sobie w domu,zresztą natkę pietruszki też.Wystarczy włożyć małą

Niespełnione zdolności kulinarne
Śledzie po fińsku 201

śmietany 18% łyżeczka ostrej musztardy łyżeczka curry (najlepiej pasty) pęczek posiekanej natki pietruszki sól cukier Wykonanie: Śmietanę lekko ubić i dodać do niej musztardę, curry i natkę pietruszki(jedną łyżkę natki odłożyć do dekoracji). Cebulę drobno pokroić posypać delikatnie solą i cukrem, wymieszać i pozostawić na pół godziny. Cebulę dodać do śmietany i wymieszać. Odstawić do lodówki. Śledzie pokroić według

Pysznie & Pięknie
Śledzie w sosie koperkowym 150

śledzi. Wiadomo, że w okresie świątecznym mamy wiele obowiązków i dużo potraw do wykonania, dlatego zaczynamy szukać przepisów jak najmniej pracochłonnych a zarazem smacznych, i sprawdzonych, które zadowolą gości przy stole. Jeżeli chcesz zrobić szybkie a przy tym pyszne, delikatne śledzie, koniecznie wypróbuj przepis poniżej. Śledzie w sosie koperkowym Składniki: 6 solonych filetów śledziowych matias – około 600g 200g śmietany(...)sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę i odstawiamy na ok. 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos koperkowo śmietanowy. Śmietanę łączymy z musztardą, majonezem i posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalewamy śledzie, mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w oleju z cebulą Dorsz pieczony

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania