matiasy wymoczyć raz 30 minut w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę majonez wymieszać z jogurtem greckim lub gęstą śmietaną w szklanej misce układać po kolei: ziemniaki, posypać pieprzem i solą, sos majonezowy, ogóreki kiszone, śledzie, cebula, jabłka, pieprz mielony, buraki, groszek, jajka, sos majonezowy, dekoracja, pieprz mielony schować do lodówki na 3 godziny - sałatka jest bardzo smaczna
W Mojej Kuchni Lubięśmietaną, gulaszem, wszelakimi sałatkami. A ostatnio wpadłam na pomysł połączenie placków ze śledziem. Wyszło bardzo smakowicie i do tego taka przekąska ładnie prezentuje się na talerzu. Placki ziemniaczane ze śledziem Składniki (na 4 porcje): placki: 4 ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi
Obiad gotowycebula 5-6 ogórków konserwowych 1 jabłko 1 pęczek koperku 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach, najlepiej dnia poprzedniego. Śledzie przepłukujemy wodą, a następnie zalewamy mlekiem i odkładamy na kilka godzin. Por kroimy na półplasterki, przelewamy(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę.W podobną kostkę kroimy również jabłko, jajka, wystudzone i obrane ze skórki ziemniaki oraz ogórki. Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w niedużą kostkę i łączymy z resztą składników. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą, sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i mieszamy. Łączymy z resztą składników. Całość posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Źródło
Smaki Na Talerzumożecie zastąpić go pieczonym, ale polecam ukisić własne buraczki co trwa zaledwie tydzień. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g płatów śledzi, 1 czerwona cebula, 1 kiszony burak w plastrach, 200 ml gęstego jogurtu lub śmietany 18%, 1-2 łyżeczki chrzanu, 1/2 łyżeczki cukru, 1/4 łyżeczki majeranku lub tymianku, sól, pieprz i ocet winny do smaku, 2 małe
SzczyptaSmaQsosie śmietanowo-musztardowym z dodatkiem cebuli to bez wątpienia najlepsza odmiana wśród śledzi. Nawet jeśli ktoś o kuchni i gotowaniu nie ma zielonego pojęcia, takimi śledziami może zaskoczyć rodzinę. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Nie potrzebujemy nawet zbyt wielu składników. Mimo że śledzie zalicza się do tłustych ryb morskich, są niskokaloryczne. Są idealne dla osób, które(...)miski. Skrapiamy je sokiem z cytryny (żeby nie zrobiło się sine). Następnie dodajemy do tego majonez, śmietanę oraz musztardę. Całość delikatnie mieszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Natomiast koperek siekamy. Następnie filety śledziowe wyjmujemy z oleju i kroimy w paki lub większą kostkę. Śledzia przekładamy również do miski. Dodajemy do tego pokrojoną cebulę i całość ponownie mieszamy. Śledzie z sosem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezalewie. Całość przekładamy do słoika typu weck. Zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć do 2 tygodni. 3) Śledzie w musztardzie z białą truflą. Składniki: - 500 g matijasów - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 3 łyżki majonezu - 5 łyżeczek musztardy Dijon - 3 łyżeczki łagodnej musztardy ziarnistej - 3 łyżeczki musztardy z białą truflą* - 1/2 łyżeczki tymianku * Jest
DominikaDolcikroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Filety pozbywamy skóry i kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa i owoce mieszamy z sosem (śmietana, cukier, łyżeczka soku z cytryny i sos do sałatek knorr). Śledzie układamy w misce na dnie i na to układamy sałatkę. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
CoolinarniePLwodzie, tak aby były odpowiednio słone. Następnie kroimy je w paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu. Śledzie polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła
Qchnia po prostupomidory (ewent koncentrat pomidorowy) mieszamy aż płyn odparuje doprawiamy solą pieprzem, majerankiem i oregano, studzimy i kładziemy na dno salaterki. Śledzie kroimy w kostkę, układamy na cebulce, następnie ogórki pokrojone w kostkę. Fasolę odcedzamy z wody, dodajemy majonez, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wykładamy na wierzch sałatki. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy
Gotowanie jest łatwestole, jako #JEDNAZDWUNASTU ? U nas na pewno ;) Składniki 400 g filetów śledziowych Seko 700 ml mleka do namoczenia śledzi 500 g skorzonery 1 mała puszka soczewicy 1 mała puszka kukurydzy 3 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 l wody 1 łyżka mąki 1 łyżka octu sól, pieprz Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzie moczymy w mleku, przez 2-3 godziny. Osączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na 2 cm kawałki. W tym czasie skorzonerę obieramy, wrzucamy do zimnej wody wymieszanej z octem (1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżka octu). Następnie gotujemy w osolonym wrzątku, tak by były al dente. Studzimy, kroimy
R'n'G Kitchenugotowane buraki 2 jajka na twardo Porcja dla 4-5 osób. Śledzie wymoczyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać pokrojone ziemniaki, jabłko, cebule, buraki i jajka. Mieszamy i zalewamy sosem z majonezu, śmietany, jogurtu i pieprzu. Można dodać odrobinę cukru
Smaczne mojeziemniaki 1 marchewka 1 jabłko 1 puszka białej fasoli 1 cebula 300 g śledzia marynowanego 1 łyżka kaparów 2 łyżki majonezu 1 łyżki śmietany kwaśnej 2 łyżeczki musztardy sól pieprz Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać. Wszystkie produkty pokroić w drobniutką kostkę, Fasolę odcedzić na sicie. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. Wymieszać i doprawić sałatkę do smaku
Gotowanie jest łatweśledziowych 4 średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum godzinę, raz zmieniamy wodę. Buraki gotujemy w skórce do miękkości, studzimy, obieramy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy
To co lubię - gotuję i polecam