dzięki wyraźnym dodatkom. Często jest to wędzony łosoś lub jesiotr, ale może być także posiekane jajko, śmietana, a nawet konfitury (tak najbardziej smakują mojemu starszemu Trollowi). Niewątpliwie blichtru nadaje blinom kawior. Ja jednak nie jestem koneserką tego przysmaku, więc zdecydowałam się na śledzia, a raczej sałatkę śledziową. Składniki na ok 30 blinów: 200 g mąki pszennej 200 g mąki gryczanej(...)gorącą wodą). Podawać z sałatką śledziową i kleksem śmietany. Udekorować koperkiem i plasterkiem pieczarki. Sałatka śledziowa 300-350g filetów śledziowych solonych lub w oleju 200 g marynowanych pieczarek + kilka do dekoracji 2 szalotki 2 łyżeczki oleju 2 łyżki posiekanego koperku + kilka gałązek do dekoracji świeżo tłuczony czerwony pieprz Śledzie (solone najpierw wymoczyć), pieczarki, cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać
Pełny talerzDawno nie było przepisu na śledzie, dlatego dzisiaj zapraszam na pyszną sałatkę śledziową. Jest naprawdę smaczna, spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa Składniki 6 filetów śledziowych 2 ugotowane marchewki 8 małych ogórków konserwowych 1 średnia cebula 1 średnie kwaśne jabłko 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz natka(...)kostkę, ugotowaną marchewkę i korniszony pokroić w paseczki. Jabłko i białka jajek pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z musztardą, dodać śmietanę i majonez. Jeśli są grudki można przetrzeć przez sitko. Warzywa delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć śledzie, na wierzch warzywa i całość polać sosem. Smacznego. Artykuł Sałatka śledziowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamwpisu czeka na Was konkurs:) Składniki (na 4 porcje): 8 średniej wielkości ziemniaków* 1 słoik śledzi SEKO Beczka śledzi z olejem wiejskim 1 czerwona cebula czarny pieprz świeżo mielony posiekany szczypiorek lub koperek twarożek: 200g półtłustego twarogu 100ml śmietany 12% sól pieprz 2-3 łyżki szczypiorku Ziemniaki dobrze wyszorować i ugotować z mundurkach. Twaróg, śmietanę, szczypiorek wymieszać, doprawić(...)odmiana Anuszka), ale oczywiście można użyć innej ulubionej odmiany. -------------------------------------------🐟--- KONKURS ----🐟--------------------------------------- Zbliża się Wielkanoc, więc razem z firmą SEKO przygotowałam dla Was konkurs na danie ze śledzi. Od dziś przez tydzień czekam na Wasze przepisy ze śledziem w roli głównej, szczególnie mile widziane są przepisy z użyciem produktu Beczka śledzi filety z olejem wiejskim albo Filety śledziowe
Obiad gotowywykorzystałam Ognistą zagrychę SEKO . Śledzie są idealnie kruche a chilli nadaje ostrości daniu. Składniki: SPÓD: 1 op. pieczywa chrupkiego NADZIENIE: 1 op. śledzia O gnista zagrycha SEKO 3 listki żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny 150 g śmietany creme fraiche 100 m śmietanki 6 łyżek pokrojonego pora 1 jabłko 1 ugotowana marchewka pokrojona w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku(...)Dodać creme fraiche, sól, pieprz, odrobinę chilli oraz sok z cytryny. Wymieszać. Dodać rozpuszczoną żelatynę oraz energicznie wymieszać masę. Dodać pokrojony por, jabłko, marchewkę szczypiorek, koperek i drobno pokrojone śledzie Ognista zagrycha SEKO . Formę (u mnie keksówka) wyłożyć na spodzie chrupkim pieczywem oraz zalać następnie masą serowo-śledziową. Zostawić na noc. Rano serniczki są gotowe
Kuchnia w oparachSkładniki: 4 filety śledziowe Sos: 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżeczki kaparów 2 ogórki konserwowe 5 sztuk pieczarek konserwowych 2 wiązki szczypiorku świeżo mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie około 1 godziny. Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy szczyptą
Qchnia po prostujapońsku”, ale nim zajmiemy się kiedy indziej. Staram się, żeby przy okazji imprez podać coś innego niż takowy śledź. Mało skomplikowanego, ale fajnego. Bliny znają chyba wszyscy – małe placuszki drożdżowe, smażone na patelni, podawane zazwyczaj z kwaśną śmietaną i kawiorem. W naszym kraju kawior dostać ciężko, nie oznacza to, że nie można, ale ceny zazwyczaj są zaporowe
ladykitchenŚledzie w occie, śledzie w sosie musztardowym, śledzie panierowane w zalewie – teraz napiszę o śledziach w sosie śmietanowym. Bardzo fajna odmiana podania śledzi. Takie właśnie najbardziej mi smakują. Zbliżają się święta i już postanowiłam, że zrobię trzy rodzaje śledzi, między innymi właśnie te. Składniki: * 4 płaty śledziowe a’la matias * 2 łyżki majonezu * 5 łyżek śmietany(...)godzin. Po tym czasie odlałam wodę i pokroiłam je na paski szerokości 2 cm. Zrobiłam sos śmietanowy. Majonez i śmietanę wymieszałam. Cebulę pokroiłam w piórka i sparzyłam gorącą wodą. Dodałam do majonezu i śmietany. Połówkę jabłka starłam na tarce o grubych oczkach. Połączyłam z sosem. Przyprawiłam do smaku solą, cukrem, świeżo zmielonym pieprzem, sokiem z cytryny i dodałam na koniec
Pieprzyć z Fantazjąfajna odmiana podania śledzi. Takie właśnie najbardziej mi smakują. Zbliżają się święta i już postanowiłam, że zrobię trzy rodzaje śledzi, między innymi właśnie te. Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 2 łyżki majonezu * 5 łyżek śmietany * 1/2 jabłka * 1 cebula * sok z cytryny * sól, cukier, pieprz * 1 łyżeczka octu jabłkowego * koperek do dekoracji Płaty śledziowe opłukałam(...)majonezu i śmietany. Połówkę jabłka starłam na tarce o grubych oczkach. Połączyłam z sosem. Przyprawiłam do smaku solą, cukrem, świeżo zmielonym pieprzem, sokiem z cytryny i dodałam na koniec ocet jabłkowy. Połączyłam sos śmietanowy z pokrojonymi płatami śledziowymi. Wstawiłam na kilka godzin do lodówki żeby smaki przegryzły się. Przed podaniem udekorowałam koperkiem. Kiedy chcemy zrobić większą ilość śledzi składniki
Pieprzyć z FantazjąCzasami aby uzyskać spektakularny efekt nie potrzeba kilku godzin spędzonych w kuchni. Świetnym przykładem jest tutaj terrina ze śledzi z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i cebulą w pysznym sosie na bazie śmietany z dodatkami, podana z kiełkami słonecznika. Potrawę można podać jako przekąskę lub na kolację jako samodzielną potrawę. Terrinę można pokroić na malutkie kwadraty
Passions hobbies lifePotrawy ze śledzi są pyszne przez cały rok, to tradycyjne polskie smaki na wielu stołach podczas spotkań towarzyskich, a także zawsze z okazji świąt i uroczystości. -- Do przygotowania potrzebujemy płaty śledziowe i różne ulubione dodatki, które po przygotowaniu połączymy wszystkie razem w misce ze śmietaną lub majonezem i dobrze schłodzone zaserwujemy. Płaty śledziowe jeżeli kupiliśmy w solance, to musimy(...)średnie jabłko, 6 ostrych korniszonów,5 plastrów ogórków słodko-kwaśnych, 1/2 pęczka koperku lub szczypiorku, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka majonezu, duża szczypta pieprzu czarnego do smaku. -- -- -- Pokrojone i przygotowane składniki łączymy ze sobą w dużej misce, dodajemy śmietanę, majonez, pieprz i powoli ale dokładnie mieszamy, potem przekładamy do właściwej miski i chowamy do lodówki na minimum
chleba naszegobądź w formie sałatki czy to z majonezem czy ze śmietaną. Ja dzisiaj jednak chciałabym Was zachęcić do odkrywania nowych i ciekawych połączeń smakowych. I tak o to przygotowałam sałatkę teksturą przypominającą troszkę karpachio, ze względu na cieniusieńkie plasterki buraczków i gruszki. Ale pierwsze skrzypce gra pięknie wyeksponowany śledź w zalewie z dodatkiem oliwek i kaparów, dzięki czemu
SMYKWKUCHNISałatka Naprzemienna ze śledziem i burakami składa się z dwóch warstw: tej śledziowej z ziemniakami i groszkiem, oraz buraczanej z cebulką. Ułożone na przemian warstwy ładnie się prezentują na stole, a całość smakuje wyśmienicie. Taka sałatka świetnie sprawdzi się na święta Bożego Narodzenia, Sylwestra czy imprezy karnawałowe czy andrzejkowe. Przyciąga wzrok i wszyscy chętnie po nią sięgają. Z podanych składników(...)miękkości. Odstaw do wystudzenia, obierz i pokrój w kostkę. Śledzie odsącz z zalewy, śledzie z beczki wymocz przez kilka godzin. Śledzie pokrój w dużą kostkę. Ogórki pokrój w kostkę, groszek odsącz z zalewy. Jabłko obierz, przekrój na ćwiartki, wykrój gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Majonez, śmietanę i musztardę wymieszaj ze sobą. Wszystkie składniki dodaj do jednej
e-PrzepisyKulinarnepłaty matjasa Seler konserwowy (wiórka w słoiku w zalewie) – 2 łyżki mała cebula łyżka czarnuszki (płaska) majonez – 2 łyżki śmietana 18% – 2 łyżki sól i pieprz do smaku łyżeczka suszonych pomidorów-przyprawa w proszku Robimy! Śledzia kroimy w paseczki i mieszamy z selerem Cebulę kroimy w wiórka, dorzucamy do śledzia Mieszamy z sosem śmietanowo -majonezowym, dodajemy odrobinę
Latosiowydom