domowy sos tatarski ma prawo pojawić się na wielkanocnym stole. Doskonały do pasztetu, wędlin, śledzi i całej reszty ryb i mięs na zimno. Z podanego przepisu wychodzi ok. 2 szklanek. Dokładnie nie wiem,bo podjadałam. Prosto ze słoiczka. ;) Składniki: 200 ml majonezu 100 ml śmietany lub jogurtu 4 łyżki posiekanych marynowanych grzybków (np. pieczarek) 4 łyżki posiekanych ogórków konserwowych
Pełny talerzmogę wam polecić na pewno rybę po grecku , albo też możecie przygotować śledzie w curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 500 g ryby (filet z mintaja, miruny, dorsza) 250 ml śmietany 30 proc. 200 g sera tartego 100 g mąki kukurydzianej (może być
Kuchennyviral.plwięcej majonezu lub mniej śmietany (wtedy sos będzie nieco bardziej gęsty) więcej pieczarek lub więcej ziół – wszystko w zależności od Waszych upodobań smakowych. Sos tatarski – z czym podawać? Sos tatarski idealnie pasuje do jajek, wędlin, ryby smażonej w panierce (i np. Fishburgerów – o mniam!), a także jako dodatek do wcześniej wspomnianych śledzi. Sos majonezowy znany(...)ryby z frytkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki potrzebne do sosu tatarskiego: 4 czubate łyżki majonezu (najlepiej o intensywnym smaku, nie słodki) – ok. 160 g 3 czubate łyżki gęstej śmietany kwaśnej 18% – ok. 120 g 2 czubate łyżeczki tartego chrzanu (dałam ze słoiczka) 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej 2 średnie ogórek konserwowe lub kiszone (wedle uznania – u mnie
Kulinarne PrzebojeŚledź w porach Jak Agnieszka przygotowała składniki, to myślałem, że będzie to kolejna sałatka. Tym czasem wyszedł śledź w porach, a nie sałatka ze śledziem... Por, w tym przypadku, ma nadać smak śledziom, a nie zdominować potrawę. Wprawdzie wygląda podobnie do sałatki jednak jest, to inna potrawa, czyli mamy urozmaicenie(...)zrobić śledzie w porach❓ Zrobienie to żaden problem, trzeba tylko pamiętać, by zrobić to poprzedniego dnia, by śledź mógł przejść smakami. Zapraszamy na przepis na śledzia w porach. Link do filmu z przepisem Przepis na śledzie w porach - przystawka, lub potrawa na kolację lub danie na święta- 374 Składniki: 350g filetów śledziowych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieTo jeden z najlepszych sosów jakie jadłam w życiu. Boski. Sos z borowików szlachetnych (około 5 porcji): borowik szlachetny około 1 kg cebula 2 łyżki masła
Karola gotujeprzepisu na jasny sos, trochę w śmietanie. Koniecznie w białym winie. Jak zobaczyłam, że w składnikach jest jeszcze musztarda i szalotki, wiedziałam, że to właśnie ten przepis wykorzystam. W dzisiejszym przepisie nie zmieniałam zupełnie nic, macie 100% oryginału (no dobra, dodałam świeżo zmielony pieprz, w oryginale go nie było i zmniejszyłam ilość śmietany). Królik wyszedł miękki, delikatnie aromatyczny, może nawet(...)przepis. Jak dla mnie jest taki jak trzeba. Od przyszłego tygodnia zacznę publikować już typowo świąteczne przepisy. Zaglądajcie do mnie, może się czymś zainspirujecie. Mam już gotowe śledzie, które zostaną zjedzone jutro, jest ryba po grecku, połowicznie zamrożona, są klopsiki rybne, które są zawekowane, więc spokojnie mogą stać w lodówce. Przede mną jeszcze masa innych przepisów do zrobienia, ale coś
KardamonovyWtedy zmniejszyć ogień przykryć uchyloną pokrywką i obgotowywać fenkuł jeszcze ok. 10 minut do czasu aż będzie miękki ale wciąż jędrny (nie rozgotowany). Ugotowany przecedzić na sicie usuwając przyprawy. Śledzie matjasy pokroić w kawałki wysokości metalowych obręczy Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie Śmietankę ubić na prawie sztywno Białko ubić na sztywną pianę wykonanie Rozgrzać lekko masło na najlepiej teflonowej(...)puree prawie na sztywno ubitą śmietanę i wymieszać a na koniec ubite na sztywno białka.Masę delikatnie ale dokładnie wymieszać. Metalowe obręcze ustawić na metalowych podstawkach a jeśli ich nie macie choćby na tacy tak by można było je przenieść po napełnieniu do lodówki. W każdej metalowej obręczy umieścić po środku podwójny kawałek śledzia a przestrzeń wokół wypełnić musem
Sztuka gotowania w/g Samirygrzej, aż sos zgęstnieje i fantastycznie oblepi makaron. Pamiętaj ❗ nie używaj żadnej śmietany, prawdziwy włoski sos to tłuszcz i woda z makaronu ❗tak powstają dania jak Fusilli alla Napoletana 🙂 Nałóż, posyp, w moim przypadku drożdżami i dopraw pieprzem, zajadaj. Smacznego. Zapraszam Cię również do śledzenia moich poczynań kulinarnych na moim Instagramie . Gdzie oczywście również znajdziesz przepisy pod każdym zdjęciami. Facet
RafalCookbabeczką, po którą z pewnością sięgną małe rączki i dorosłe dłonie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie babeczek Pokrojone na kawałki masło (200g) dodaj do mąki i siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i szybko zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i schowaj do lodówki
Eat me! Fit me!tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania rurek. Ciasto: 50 dkg mąki pszennej + 5 łyżek mąki do podsypania 25 dkg masła bez soli 250 ml kwaśnej śmietany (18%) cukier waniliowy lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 jajko 5 łyżek cukru
mecooksuroczystość zaskoczcie swoich gości oryginalną przystawką. Wypróbujcie też roladę pomidorową i buraczaną ze śledziem. Będą wyglądały fenomenalnie Rolada szpinakowa z łososiem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku* łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 jajka 2 łyżki mąki pieprz sól Farsz: 150 g serka śmietankowego 1 łyżka śmietany 150 g wędzonego na zimno łososia Mrożony szpinak dokładnie rozmrażamy na sitku. Na patelni
PatiGotujekolejny zapewniając nam "i przyjemność jedzenia i rozkosze stołu" * Przystawka zimna: siekany śledź z rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków i boczniaków z sosem
SzczyptaSmaQprzepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki Potrzebne do Przygotowania Makaronu z Boczkiem i Serem. 50 dkg makaronu typu łazanki 30 dkg surowego boczku 40 dkg pokruszonego sera białego 30 dkg kwaśnej śmietany 1 łyżka soli 1/6 łyżeczka pieprzu 3/4 łyżeczki soli Jak Ugotować Makaron
mecooksformie dżemu oraz czekoladę. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania kostki piernikowej. Ciasto piernikowe : 4 jajka 25 dkg mąki pszennej 10 dkg cukru pudru szczypta soli 10 dkg masła bez soli 5 łyżek płynnego miodu 5 dkg gorzkiej czekolady 10 dkg kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao
mecooks