Nadziewane jajka to potrawa, która kojarzy mi się z Wielkanocą . Jajek w takiej formie na pewno nie może zabraknąć na wielkanocnym stole . Jajka nadziewane szynką, chrzanem i jabłkiem Nadziewane jajka są świetną propozycją na jedną z wielkanocnych przekąsek . Tego rodzaju jajka oczywiście możemy przygotować nie tylko w tym okresie. W każdym innym czasie podane na śniadanie czy na kolację sprawdzą się fantastycznie. W okresie wielkanocnym na stole gości szynka wędzona . Taką to właśnie szynkę dodałam do nadzieni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...