Warzywno-owocowy koktajl, dzięki dodatkowi selera naciowego doskonale wpływa na układ nerwowy. • Czas przygotowania: 5 minut • Smak: z nutką miodu • Kiedy pić: z rana Składniki : • 2 łodygi selera naciowego • kiwi • jabłko • łyżka miodu • woda (według uznania) Przygotowanie : Opłucz łodygi selera i pokrój je na mniejsze części. Obierz ze skórki jabłko, dokładnie usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Pokrój
KUCHNIA POLSKASkładniki/ 2 porcje: – 150 g kurek – 1 mały por – 2 duże łodygi selera naciowego – 1 dynia piżmowa – 1/2 torebki kaszy burgul – sól i pieprz – 1/4 łyżeczki cynamonu – 50 ml bulionu warzywnego – 75 g parmezanu Przygotowanie: Kurki myjemy i kroimy na drobniej jeśli są duże. Pora i selera naciowego oczyszczamy, pora kroimy
I LOVE LIFEkoniecznie, bardzo polecam! SKŁADNIKI NA BULION WARZYWNY: 1-1,2 l wody 2 średnie marchewki 4 małe lub 2 średnie ziemniaki 10 cm-owy kawałek pora 2 cienkie gałązki selera naciowego lub 0,5 małego selera w korzeniu 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego SKŁADNIKI NA ZUPĘ: 4 średnie cukinie 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 serki(...)kosteczkę WYKONANIE: BULION WARZYWNY: Warzywa umyj i obierz. Do garnka wlej wodę, wrzuć por, pokrojoną w 3-4 cm kawałki marchewkę, pokrojone w kostkę ziemniaki, przekrojone na pół gałązki selera naciowego lub seler w korzeniu pokrojony w większą kostkę, liście laurowe i ziele angielskie. Przykryj garnek pokrywką i gotuj bulion na średnim ogniu przez około 25 min , aż warzywa zmiękną
Słodko-Słony Świat IlonyPyszny sok z selerem naciowym i nutą imbiru. Bomba witaminowa w sam raz na zimowy poranek :) Nawet jeśli nie przepadacie za selerem, warto wypróbować taką kompozycję. Bardzo dobrze smakuje w połączeniu z jabłkami i pomarańczami. Dodatek imbiru lekko rozgrzeje podniebienie :) Składniki na 2 porcje: 3 jabłka 2 łodygi selera naciowego 1 pomarańcza 1/2 pomelo mały kawałek imbiru (1 cm) Przygotowanie
Ze smakiem i z pasjąchrzanowo-śmietanowym sosem są rewelacyjne. Polecam spróbujcie! Składniki: 0,5 kg wołowych policzków kawałek wędzonej słoniny w papryce lub łyżka smalcu 1-2 szt.marchewki 2-3 łodygi selera naciowego kawałek selera w korzeniu 1 szt.większej cebuli 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 szt.ziela angielskiego świeży rozmaryn 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka suszonego lubczyku(...)mące. Słoninkę pokroiłam w kostkę. Gdy zesmażyła się, przełożyłam do garnka policzki. Obsmażyłam je z obu stron. Gdy nabierały złotego koloru - zajęłam się warzywami. Pokroiłam na plasterki marchewkę i seler naciowy. W kostkę cebulę i korzeń selera. Posiekałam czosnek. Wyjęłam z garnka policzki. Do tego samego garnka wsypałam pokrojone warzywa wraz ziołami, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Wsypałam
potrawyregionalneporcje: 1/2 szklanki wody mineralnej 2 łodygi selera naciowego 1 duże jabłko 2 mandawynki Jabłko i selera myjemy. Jabłko kroimy na ćwiartki (nie obierlamy) i usuwamy gniazdo nasienne. Łodygi selera oczyszczamy i razem z jabłkiem kroimy w kostkę. Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki. Wszystko razem blendujemy. Nalewamy w szklanki i podajemy. Smoothie z jabłkiem i selerem naciowym SMACZNEGO
peggiwkuchniJednak dobór przypraw jest dowolny i każdy może skomponować swój ulubiony zestaw :) Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 4 łodygi seler naciowego 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 szklanka zielonego groszku 60g startego żółtego sera Oliwa z oliwek Przyprawy: sól, pieprz, chili, oregano Makaron spaghetti dla 4 osób Nastawiamy duży garnek(...)przygotowujemy sos. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w plastry i smażymy na średnim ogniu. Marchewkę obieramy i trzemy na grubych oczkach, podobnie robimy z korzeniem pietruszki. Selera naciowego kroimy w paski. Do zarumienionej cebuli dorzucamy seler, marchewkę oraz pietruszkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem i chwilkę podsmażamy. Dorzucamy pomidory i groszek oraz oregano z chili. Mieszamy i dusimy
Kolizje Smakówdzisiejsza propozycja na lekki obiad. Delikatny ,lekko słodkawy smak to zdecydowane atuty tego dania. Składniki 100 g kaszy pszennej 1,5 l bulionu warzywnego łyżeczka masła klarowanego 2 łodygi selera naciowego mały seler korzeniowy cebula por (biała część) liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,seler naciowy
R'n'G KitchenSkładniki : marchew seler naciowy cebula brokuł (świeży) ser topiony (najlepiej z szynką) kawałek szynki/polędwicy wędzonej śmietana przyprawy (sól, pieprz) Kroimy cebulę, marchewkę, szynkę i seler naciowy w bardzo małą kostkę. W pierwszej kolejności należy zeszklić na oliwie cebulę, po 2 minutach dodajemy warzywa i szynkę. Jak warzywa nieco zmiękną dodajemy śmietany i przelane wrzątkiem, małe różyczki brokuł. Całość mieszając
Ugotuj to sam ...też gotowałam zupy,ale nie tyle teraz i szukam nowych pomysłów, żeby nam się nie znudziły ciągle takie same..tym razem zrobiłam krupnik ale w wersji pomidorowej, z dodatkiem selera naciowego. 2-3 żeberka puszka pomidorów 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego kilka ziemniaków 3/4 szkl.kaszy jęczmiennej listek, ziele sól, domowa wegeta Żeberka umyć, przełożyć
Moje domowe kucharzeniemozzarellą, rzodkiewką i oliwkami na mix sałacie z marchewką. Polecam :) Składniki: mix sałat z marchewką 120 g mozzarelli 1 pęczek rzodkiewki 2 pomidory oliwki 3 łodygi selera naciowego olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia sól, pieprz Wykonanie: Sałatę wrzucić do miski. Rzodkiewkę i seler naciowy pokroić w plasterki, a pomidor i mozzarellę w kostkę. Oliwki osączyć z zalewy
magiczna kuchnia Kasiwarzywnych, zawsze dodaję do nich przyprawy lub ziarna, dzięki czemu zyskują na smaku ale i są zdrowsze. Dziś podrzucam Wam przepis na wiosenne smoothie z młodym szpinakiem, selerem naciowym i bananem. Do dzieła! Składniki: 500ml soku pomarańczowego 500g szpinaku 3 laski selera naciowego 2 banany łyżka nasion słonecznika Przygotowanie: Do blendera wlewamy sok, wkładamy umyty i oczyszczony szpinak, pokrojonego
Życie ze smakiemSkładniki: 2 piersi z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1/3 pora 5 łodyg selera naciowego 1 cebula 3 łyżki masła 500 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g ryżu długoziarnistego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru sol, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę, selera oraz pora wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (około pół(...)litra) i gotujemy z warzyw wywar. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę a selera naciowego w plasterki. W dużym garnku rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę z selerem. Następnie dodajemy do garnka pokrojone w kostkę (3-4cm kawałki) mięso kurczak i zalewamy całość warzywnym wywarem (bez włoszczyzny). Gotujemy przez 15 minut a po tym czasie dolewamy przecier pomidorowy oraz
Qchnia po prostuJeśli mają odwiedzić Was niezapowiadani goście, nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie przystawek to najszybszym daniem będzie sałatka z pora i groszku. Do przygotowania tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miksuje się warzywa i owoce, a zapomina się o rozpuszczalnikach, równie ważnych co główne składniki. U mnie znalazło się miejsce również na nie. Składniki (na 2 szklanki): 3 łodygi selera naciowego 5 gałązek pietruszki gruszka łyżka oleju lnianego łyżka octu jabłkowego łyżka miodu czarny sezam do posypania Seler naciowy obrać z włókien. Pokroić na kawałki i wrzucić do blendera. Natkę
Weekendy w domu i ogrodzie