schab gotowany - 2318 przepisów (strona:114/155)

Roladki w sosie żurawinowym 91

soczyste roladki w sosie z żurawiny, takie roladki mogą być podane na świąteczny obiedzie lub imprezie. 9 porcji 55 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 ząbki czosnku ·        420 g mozzarelli ·        230 g żurawiny do mięsa(...)kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową lub bulion, ketchup, przecier i żurawinę.   Łączymy z roladkami i gotujemy 10 minut aż sos nam zgęstnieje. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Zrazy w pysznym sosie musztardowym 93

Zrazy w pysznym sosie musztardowym Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Kilka plastrów boczku wędzonego(...)pokrojone pieczarki. 6.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.   Do naczynia przekładamy musztardy. 8.   Wlewamy sos sojowy oraz śmietanę, dokładnie mieszamy. 9.   Łączy z grzybami, chwilę gotujemy. 10.              Sosem wraz grzybami polewamy roladki

Kulinarna Chwila
Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 202

Dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Wyłączamy. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Na kotlecie posmarowanym również serkiem układamy liście szpinaku. Posypujemy serem żółtym oraz posiekaną wędlinką dojrzewającą (u mnie boski schab mojej Mamusi ). Zawijamy ścisło. W razie konieczności spinamy roladki wykałaczkami lub sznurujemy. Posypujemy z wierzchu przyprawą do indyka. Obsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do rękawa foliowego(...)zdejmujemy przykrywkę. Następnie usuwamy ewentualne wykałaczki. Roladę kroimy najlepiej lekko przestygniętą wtedy wyjdą piękne plastry. Ja niestety zbyt szybko pokroiłam gorące roladki i trochę się rozpadły. Roladki podałam z gotowanymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Mąż był poważnie zachwycony. Ja też uważam, że wyszło pysznie. Jemu bardziej podeszła roladki z pieczarką - mi ze szpinakiem. Dla każdego coś miłego. Mięska nie wysuszyłam mimo

Kuchnia po mojemu
Sznycle wieprzowe po cesarsku 160

bulionu -200 ml śmietanki kremówki -3 łyżki kwaśnej śmietany -2-3 łyżki marynowanych kaparów -skórka starta z 1 cytryny -sok z 1 cytryny -4 łyżki masła -sól, pieprz Przygotowanie Schab pokroić w cienkie plastry. Poprzyciskać młotkiem do tłuczenia kotletów lub ręką i nakłuwać delikatnie widelcem (nie rozbijać). Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło. Kotlety obtoczyć w mące(...)skórkę z cytryny. Wymieszać i zagotować. Dodać obie śmietany, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ciepłe sznycle podawać polane sosem i z ulubionymi dodatkami - np. kluseczkami, gotowanymi ziemniakami lub smażonymi talarkami. Smacznego

Zielona Kuchnia
Golonka z indyka 162

pieczoną, aromatyczną, kruchą. Danie podałam z ziemniakami i zielonymi warzywami. Choć do mięsa indyczego nigdy nie miałam zapału (w sumie nie wiem dlaczego) tak teraz mam cały zapas do gotowania :) Składniki: 2 golonki indycze płaska łyżeczka: soli, pieprzu, tymianku suszonego, czosnku w proszku 2 płaskie łyżeczki papryki słodkiej w proszku szczypta cayenne w proszku 3 listki laurowe 1 czerwona cebula(...)stopniach , termoobieg, 1h 45 minut do max 2 h. Upieczone golonki wyjąć a powstały sos zblendować z cebulką - polać danie. Smacznego! Polecam również: Pieczony udziec z indyka Schab duszony z cebulką

coolinarny
Schab z kością w czerwonej cebuli ze śliwkami 196

kardamon cynamon 4 czerwone cebule 300 g śliwek węgierek 1/2 szklanki octu jabłkowego 1 plasterek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego olej rzepakowy do smażenia Plastry schabu rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami, tj solą, pieprzem, kardamonem i cynamonem. Olej rzepakowy dobrze rozgrzać na patelni i obsmażyć na rumiano mięso. Smażyć krótko, około 1 minuty z każdej strony(...)dusić, aż wszystko będzie miękkie. W razie konieczności można dolewać wodę, ale w efekcie końcowym powinna całkowicie odparować, pozostawiając gęsty sos cebulowo – śliwkowy. Mięso można podawać z gotowanymi ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cebula , imbir , sos sojowy , wieprzowina , śliwki

https:KKuchniaMniam
Schab w sosie koperkowym 120

Składniki: ok. 0,5 kg schabu koperek 1 duża cebula 1 marchew liście laurowe ziele angielskie sól i pieprz mąka do zagęszczenia Wykonanie: Mięso pokroić w plasterki, natrzeć je solą i pieprzem, pokropić oliwą z oliwek i posypać posiekanym koperkiem. Następnie poprzekładać mięso posiekaną cebulką i odłożyć do lodówki na ok 0,5 h.  Podsmażyć mięso z obu stron(...)patelni na której smażyliśmy mięso należy teraz podsmażyć cebulkę, którą użyliśmy do przełożenia mięsa. Dodajemy do cebulki trochę wody i jeszcze chwilkę podsmażamy często mieszając. Zawartość patelni dodajemy do gotującego się w rondelku mięsa. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, ziele angielskie, liście laurowe oraz sporo posiekanego koperku. Dusimy pod przykryciem ok 20-30 minut na małym ogniu. Pod koniec doprawiamy

The Sweet Damsel
Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych 125

panierce z płatków kukurydzianych. Niby nic wielkiego, ale naprawdę smaczne i fajnie chrupiące. A do przygotowania tych kotletów będziemy potrzebować całe mnóstwo rzeczy. Bo nie samym mięsem człowiek żyje :) schab płatki kukurydziane małe młode ziemniaki rzodkiewka pomidor sałata lodowa cukinia koperek zsiadłe mleko zwykłe mleko sól, pieprz Zacząć robić obiad musimy już z samego rana. Mianowicie tłuczemy nieco kotlety(...)nadejdzie już pora obiadu to miażdżymy (ale też nie za bardzo) rękami do miseczki płatki kukurydziane i obtaczamy w nich kotlety. I ciach na patelnię :) W tym samy czasie gotujemy ziemniaki w mundurkach, a na patelni dusimy cukinię. Talerz przyozdabiamy sałatą, resztę warzywek ładnie kroimy, wszystko układamy na talerzu i podajemy Madzi :) A do popicia zsiadłe mleko - prosto z podlubelskiej

Marder&Marder Manufacture
Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście 75

mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście. 11 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu ·        2 kulki mozzarelli ·        Mąka do panierki ·        Olej do smażenia(...)obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą. 3.    Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą. 4.    Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Schab z varomy 181

Pyszne mięsko, nadaje się do jedzenia na ciepło np.jako danie obiadowe, a u mnie jest na zimno , na kanapki.  1 kg schabu , karkówki lub polędwicy 3 ząbki czosnku  40 g oleju rzepakowego  15 g miodu  2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej  1 ½ łyżeczki soli(...)odstawić do lodówki na 1-2 godz a nawet na noc. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć dolną część przystawki Varoma, ułożyć w niej zamarynowane mięso zawinięte w folię, gotować na parze 90 min/Varoma/obr

Moje domowe kucharzenie
Roladki nadziewane leczem 113

Roladki nadziewane leczem Robiłam leczo i nasunął mi się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka(...)Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut. 11.                     Na koniec dodajemy przecier pomidorowy

Kulinarna Chwila
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 143

niej mięso i sparzony  jarmuż (pozbawiony łodyg, i pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć-  również dodać do masy. Doprawić ziołami do smaku i wymieszać.  Formować kulki. Większe gotowałam na parze, a mniejsze upiekłam w  piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy i sos czosnkowy: Składniki: 1 szt. mango, 3 szt. małych gruszek, główka czosnku(...)cytryny, miód, szczyptę ziół i natkę pietruszki. Zalecam  ostrożność przy stosowaniu - ostry ! II miejsce – Blender (pałka) MBL-04   Magdalena Skrzypek wygrywa, bo jej przepiękny i smakowity schab moje serce zdobywa. Schab z morelami suszonymi i włoskimi orzechami. Składniki: około 1,2 kg schabu, 3/4 szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów, 100 g suszonych moreli, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Moniki Smakołyki
Roladki ze szpinakiem 155

mrożonego szpinaku, 1 feta, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, 2 woreczki ryżu ze szpinakiem SyS. Przygotowanie:    Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikami papierowymi i kroimy na ok. 1,5 cm kotlety. Następnie każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawą do drobiu z obu stron. Na patelni rozpuszczamy łyżkę(...)minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, pieczemy jeszcze ok. 30 minut. Ryż ze szpinakiem wsypujemy do zimnej wody, dodajemy szczyptę soli czosnkowej i gotujemy ok. 12 minut. Polecam z całego serca ten ryż, jest przepyszny

Aga w kuchni
Jak długo piec udka ? 40

Gotowanie Pieczenie Przechowywanie Przygotowanie Smażenie X jak długo piec udka ? Jak długo piec udka ? Poznaj najlepsze czasy pieczenia i ciesz się soczystym i smacznym mięsem. CZYTAJ WIĘCEJ Jak Długo Piec Udka - Podstawowe Wskazówki Pieczenie udka to popularna metoda przygotowywania soczystego i smacznego mięsa. W tym rozdziale przedstawimy podstawowe wskazówki dotyczące czasu i temperatury pieczenia udka, aby uzyskać idealne rezultaty. Wybór(...)udka oraz pierśi. Kluczowym elementem jest marynowanie mięsa przed pieczeniem, co pozwala na wniesienie dodatkowych smaków i aromatów. Następnie przenieśliśmy się do mięsa wieprzowego, prezentując sposób na pieczenie schabu oraz mięsa mielonego. Dla miłośników kaczki i indyka, dostarczyliśmy szczegółowe przewodniki dotyczące pieczenia udka kaczki i udka z indyka. Odpowiednie temperatury, przyprawy i techniki sprawiają, że te mięsa stają się prawdziwą

Podstawy Gotowania
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 204

17 czerwca miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych "30 minut z jakością QAFP" organizowanych przez System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP (Quality Assurance for Food Products) Pod

upichcona

Proponowane wyszukiwania