żółta papryka świeża 1 pomidor 100 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki Sól i pieprz Wykonanie: Schab delikatnie rozbijamy oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy schab z dwóch stron. Odkładamy mięso na podgrzany talerz. Boczek kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zeszklenia się cebulki. Pokrojone w plastry pieczarki dodajemy do cebulki(...)przykryła mięso. Dusimy pod przykryciem około 20 min. aż mięso będzie miękkie. Dorzucamy do mięsa pokrojoną paprykę i obranego ze skóry pomidora. Śmietanę rozrabiamy z mąką i zalewamy mięso. Gotujemy chwilę. Całość gotowa do spożycia. Smacznego. źródło przepisu: książka "Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku
O kuchni z uczuciemZaczynamy jeść świadomie. No właśnie, zaczęliśmy jeść a nie najadać się. Jakość stała się ważniejsza od ilości. Po woli zaczynamy smakować, delektowac się smakiem potrawy, a
Sztuka gotowania w/g Samirydomowymi, chrupiącymi frytkami . Składniki na domowe frytki 4-5 ziemniaków woda 3-4 łyżki cukru olej do smażenia sól zioła prowansalskie Składniki na sznycel wiedeński cienko rozbite plastry schabu 2 jajka mąka bułka tarta smalec ewentualnie olej do smażenia Przepis na domowe frytki Ziemniaki obieramy i kroimy w ok. 0,5 cm grubości paseczki. Wkładamy je na ok. 15 minut(...)Sznycel zgodnie z przepisem podajemy z kawałkiem cytryny. Do frytek możemy podać ketchup albo majonez. Smacznego! Artykuł Sznycel wiedeński z domowymi frytkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chcecie przepis na szybki obiad, który robi się dosłownie w 25 minut? Nie chcecie? No to macie ;) Soczysty schab, do tego podsmażone ziemniaki i moje ulubione szparagi <3 Wiem, że nie mogę, ale sezon tra tak krótko, a one są tak pyszne, więc biorę dwa tabsy :P i jest git! Danie poleca się na szybki obiad Arek Gie Składniki(...)szparagów oliwa sól Ziemniaki: 500 g ziemniaków 1 płaska łyżeczka soli 100 g boczku wędzonego 1 łyżka smalcu Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, tak na aldente. Odcedzamy i smażymy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojonym boczkiem. Ze szparagów obłamujemy "dół", tam, gdzie same pękną. Układamy na blaszce, skrapiamy oliwą
R'n'G Kitchenparzone w naparze z herbaty. Robiłam już kilka razy. Za każdym razem wychodzi pysznie! Zapraszam po przepis. Taka domowa wędlina będzie świetnym dodatkiem na stół świąteczny. Składniki: 2 kg schabu lub karkówki 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli kuchennej Zalewa: 2 litry wody 5 torebek czarnej herbaty - najlepiej Lipton 2 łyżki domowej lub kupnej vegety 6 ziaren pieprzu(...)można ją owinąć nicią kuchenną lub włożyć w siatkę wędliniarską. Włożyć do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso opłukać dokładnie. 2. Składniki zalewy zagotować, włożyć mięso i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Mięso pozostawić w zalewie do całkowitego wystudzenia. Wyjąć, osuszyć, przechowywać w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa AniCebula · 200 g boczniaków · 5 ogórków kiszonych · Fix schab Ala stroganoff · ½ szklanki śmietany 18% · ½ szklanki wody · Przyprawa do kurczaka(...)solą oraz pieprzem 4. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami 5. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy 6. Danie gotowe 7. Smacznego
Kulinarna Chwilazegnij je na pół i zlep brzegi. Następnie połącz ze sobą oba końce pierożka. Powtarzaj do momentu skończenia farszu lub ciasta. Gotowe uszka włóż do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze przez około 2-3 minuty. Podawaj z barszczem czerwonym. Jak mrozić uszka? Uszka wigilijne możesz zamrozić zarówno przed, jak i po ugotowaniu. Ważnym jest, aby ułożyć je równo(...)Boże Narodzenie : Piernik żydowski Paszteciki z grzybami Makowa fantazja Ryba po grecku Kapusta z grzybami Śledzie z żurawiną Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Uszka wigilijne pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plSkładniki: 0,5kg fasolki szparagowej, 2 kostki od schabu, 2 marchewki, 1 duży korzeń pietruszki, kawałek selera, por, 1kg ziemniaków, śmietana 30%, łyżka pokrojonej natki pietruszki, sól, pieprz, magii, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego. Przygotowanie: Ugotować wywar z kości i warzyw (oprócz natki pietruszki i ziemniaków), od razu dodając fasolkę - fasolkę pokroić na 3 części(...)sól, pieprz i można dodać ciut magii. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę lub na mniejsze części i dodać do wywaru po 30minutach. Łącznie gotować ok.1h, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec dodać śmietanę i zieloną pietruszkę. Przepis nadesłany przez moją mamę, która ciągle mnie kusi swoją kuchnią :) Smacznego
W kuchni u MonikiKto odwiedzi stolicę, ten nie będzie narzekać na brak zajęć. Atrakcji w Warszawie jest sporo – nie tylko na terenie Starego Miasta. Można tu wędrować śladami warszawskiego
Kuchcik gotujeForszmak,to zupa,którą miałam ochotę zrobić od jakiegoś czasu, podobna w składnikach do zupy węgierskiej, jednak dzieki kwaśności kiszonych ogórków- zupełnie inna. Dodałam do niej
Kuchnia BeatyKlopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki
Ala piecze i gotujeKarkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam surówki. Nie wyobrażam sobie wręcz drugiego dania, bez kolorowego, warzywnego
Słodkie okruszki