Kolorowy i pyszny dodatek do obiadu. Składniki (na 2 -4 porcje): - 1 brokuł (świeży lub mrożony) - papryka czerwona - pomidorki koktajlowe - jogurt naturalny - nasiona słonecznika - sól, pieprz
Kuchnia Elliezamówić kilka smaków Sera Korycińskiego. Całą listę smaków znajdziecie tu Ser Koryciński Czesławy Zarzyckiej- oferta smaków. Ja wybrałam Ser Koryciński-naturalny. Wykorzystałam go do zrobienia przystawki oraz sałatki. Z pomidorami i zielonym ogórkiem również smakuje wybornie. Składniki: 1 gruszka ser koryciński - naturalny Czesławy Zarzyckiej orzechy włoskie syrop trzcinowy złocisty Przygotowanie: Gruszkę obrać z skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić
Ala piecze i gotujemasy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z sałatką z pomidora i ogórka.Pyszne
Lawendowe Niebomieć podręczną ściągawkę proporcji składników sosie takich jakie najbardziej lubię.Składniki (dla 2 osób):makaron2 żółtka4 łyżki śmietany 18%30g sera gran padano5 plastrów wędzonego boczkusól i pieprz sałatka z pomidorów i brokuła10 pomidorków koktajlowych1 niewielki brokuł (ok. 250g)pół małej cebuli czerwonejgarść liści bazylii1 ząbek czosnku3-4 łyżki oliwy z oliwekSposób przegotowania.SałatkaBrokuła gotujemy aż lekko zmięknie w osolonej
W kuchni wieczoremgórnej półce w temperaturze 190 stopni. Wnętrze tarty powinno ok. 20 - 25 minuty zacząć rosnąć, a pod koniec ser powinien być zarumieniony.Tartę podałam z sałatką z pomidorów, oliwek, cebuli, oliwy, octu balsamicznego i bazylii
W kuchni wieczoremmnie te frytki są idealne - pyszne, mało pracochłonne i nie ociekają tłuszczem. Przepis znalazłam na Mirabelkowym blogu. Frytki podałam do pieczonego drobiu i sałatki z pomidorów.Składniki:6 średnich młodych ziemniaków2-3 łyżki olejusól, pieprzmielona słodka paprykaSposób przygotowania:1. Ziemniaki obrać lub wyszorować i pokroić na frytki.2. Do ziemniaków dodać olej, pieprz i słodką paprykę, dokładnie wymieszać.3. Frytki wyłożyć
Kuchnia domowa Anikoniec można rozerwać folię, by kurczak się lekko zarumienił.4. Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz sałatka z pomidorów.Smacznego!!!Źródło: Lepszy smak
Kuchnia domowa Anikilka klopsików i smażyć, aż będą rumiane. Wyjąć łyżką cedzakową i umieścić na papierze kuchennym. W ten sposób usmażyć wszystkie klopsiki.Podawać z białym ryżem i sałatką z pomidorów, lub jako przystawkę z np. sosem jogurtowym. Smacznego
Stare Garypesto i wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut, do czasu aż pesto zacznie się rumienić i być chrupiące. Podawać posypane pokruszoną fetą, lekko skropione oliwą, z sałatką z pomidorów. Smacznego
Stare Garyzolty,kaloryczny ser zastapila marchewka,a dodatek sporej ilosci zielonego oregano dodal im srodziemnomorskiego,wakacyjnego charakteru.Pyszne ,cieple prosto z patelni i jako mala przegryzka jedzone na zimno.Z salatka z pomidorow stanowia swietne letnie danie obiadowe.Idealnie smakuja z ketchupem lub sosem pomidorowym.Skladniki:1 duza lub 3 male cukinie2 jajka4 lyzki maki orkiszowej2 marchewki1 cebula1 lyzeczka proszku do pieczenia sol,pieprz5-6 galazek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odrobinę soli i pieprz. Wylać na farsz. Wierzch posypać drobno utartym serem.Zapiekać w 190 stopniach do zrumienienia się sera.Taka tarta dobrze smakuje z prostą sałatką z pomidora ze szczypiorkiem.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennamożna zastąpić starym, żółtym serem.Farsz można dodatkowo skropić sokiem z cytyny.Pierożki znakomicie nadają się jako przekąska na imprezie lub na ciepło jako obiad. U mnie podane z sałatką z pomidorów i serka wiejskiego.Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni Miejskasmaku niż te robione ze starych, a starte na oczkach po upieczeniu są chrupiące i nie nasączone olejem:)) Pokusiłam się podać je tym razem z prostą sałatką z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Podobną wypatrzyłam przy przepisie na placki u Margarytki, i pokusiłam się o spróbowanie tego zestawienia, bo przyznam, że dotąd placki jadałam bez dodatków albo tylko
Walijskie Pichcenieugotowaniu odkładamy do wystudzenia. Do miseczki dodajemy kaszę, puree, skrobię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Kotleciki podane z sałatką: 1 pomidor garść rukoli 2 plastry wędliny drobiowej 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Smacznego
Truskawkowa Fiestawłączonym termoobiegu przez 45 - 50 minut, aż do ścięcia się masy jajecznej. Po wyjęciu tarty z piekarnika udekorowałem ją zygzakiem z kremu balsamicznego. Danie doskonale komponuje się z sałatką z pomidorów
Wyprawy kulinarne