chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam, że takie zestawienie komponuje się doskonale. Pamiętajcie, że do piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych możecie dobrać sobie ulubione dodatki, jak na przykład ryż, ziemniaki
Kuchnia BazyliiWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na duszoną kapustę do obiadu. Kapusta jest bardzo smaczna, lekko pikantna i idealnie pasuje do różnego rodzaju mięs pieczonych, smażonych lub
Uwaga Babcia GotujeNiebanalna, z wędzonym posmakiem oscypka i orzeźwiającym sosem na pewno przypadnie do gusty tym, którzy lubią niestandardowe smaki. Idealna na letnie kolacje, kiedy człowiek marzy o
ChilliJemymięsko tak długo,aż brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko się dopiecze. Karkówka najlepiej smakuje z sosem czosnkowym i sałatką z pomidorów. Przyprawa grill ognisty Galeo przypadła nam do gustu,gdyż jest bardzo wyrazista.Polecam Wam serdecznie
Niespełnione zdolności kulinarnePi ę knie si ę prezentuje, wy ś mienicie smakuje i nie wymaga du ż o pracy... sa ł atka idealna :) Dominuje smak selera i sosu
Pyry na Gazbułce tartej wymieszanej z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Takie mięso można podać z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , mozzarella , parmezan , szparagi
https:KKuchniaMniamJednak wtedy, to chyba nie było dziecka, które w taki sposób nie spędzałoby lata. Z tamtych wakacji, poza wielkimi walizkami, które od zawsze towarzyszą mi w podróżach, pamiętam sałatkę z pomidorów, którą mama robiła mi na podróż. To były właściwie pomidory w dużej ilości śmietany. Do dzisiaj pamiętam ten wspaniały smak, który kojarzy mi się własnie z wakacjami z dzieciństwa
Codzienna kuchnia niecodziennapieprzem a następnie mieszamy z pesto. Zostawiamy w szczelnie zamkniętym pudełku w lodówce na 24h. Przygotowujemy na rozgrzanym grillu do uzyskania złotego koloru. Serwujemy z podpieczoną bagietką i sałatką z pomidorów
Pyry na GazSKŁADNIKI 300 g komosy ryżowej 200 g czerwonej fasoli 100 g pomidork ó w 3 marchewki 1 awokado 1 cytryna 2 ząbki czosnku papryczka
La grande e la piccola cuocaCaprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCalzone czyli rodzaj pizzy, którą składa się na pół i nadzienie znajduje się w środku. Caprese czyli najpopularniejsza włoska sałatka z pomidorów i mozzarelli. Ja dzisiaj zainspirowałam się tymi dwoma daniami i zrobiłam po prostu kolejne drożdżowe pierożki z nadzieniem z pomidorów i mozzarelli, idealne aby zabrać ze sobą do pracy! Składniki 10 g drożdży 1 jajko 1/4 szklanki letniego
Delusional Trineprzesmażony por-doprawiony solą i pieprzem. Na to kładziemy zioła i kosteczki fety. Całość zawijamy w folię-zostawiając rybie nieco miejsca. Pieczemy 12 minut. Podajemy z kaparami lub pomidorami, lub sałatką
Kopystką po garachjednolitą masę. Na podpieczonym spodzie układamy brokuły i zalewamy masą serową. Posypujemy resztą żółtego sera startego na tarce. Pieczemy ok 20-25 min . Podajemy z pomidorem lub sałatką
Gotowanie jest łatwepiekarnika włączonego na opcji grill i piec, aż góra całkowicie się zetnie. Frittatę podawać pokrojoną na kawałki. Ja podaję do niej dodatkowo sos jogurtowo-czosnkowy i sałatkę z pomidorów, albo dobry domowy ketchup. Jest doskonała na śniadanie, lekki obiad czy kolację. Na drugi dzień (jak zostanie, co nie jest takie pewne) można ją zabrać do pracy i zimna smakuje
Moja Mama Gotujedodaj drugą łyżkę oliwy. Wymieszaj. Na maśle usmaż jajka sadzone. Nałożoną na talerz kaszę z jarmużem, posyp parmezanem a na górę połóż jajko sadzone. Do kaszy doskonale pasuje sałatka z pomidorów. Smacznego! Porcja dla 2 osób
Moja Mama Gotuje