ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:238/442)

MAKARONOWE WSTĄŻKI Z SOSEM I KIEŁBASKAMI Z SZYNKI 195

Makaron w sosie pomidorowym to najprostsza klasyka jaka znam. Oczywiście jest wiele odmian tego pysznego dania :)  Można je wzbogacić o mielone mięso, warzywa, boczek, żółty

Walijskie Pichcenie
Sałatka ryżowa z surimi vol. 2 202

Poprzednią wersję (prawie identyczną) prezentowałam jakiś czas temu TU . Ale zamieniłam składniki i dodaje jeszcze raz. Jedna z moich ulubionych :) Składniki: 2 woreczki ryżu puszka kukurydzy

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalafiorem 195

chili w plasterki i dodać je do podsmażanego kurczaka z warzywami.  Następnie składniki zalać mleczkiem kokosowym, dodać imbir, pastę curry i doprawić do smaku curry, pieprzem i solą. Przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez jakiś czas.  Udekorować kolendrą lub pietruszką i pokrojonymi papryczkami chili. Podawać z ryżem. insertCookd("6ca8cb30b0cade5bc473050c972a46aa

Pasja Smaku
Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut 110

sodu), maltodekstryna, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, lubczyk, papryka), aby na pewno chcemy to spożywać bo szkoda nam 20 minut na domowe przyrządzenie?  Ja zrobiłam wersję bez dodatku ryżu, bo wolałam wykorzystać węglowodany na pieczywko do tej pasty. :) Tak to już jest, gdy człowiek cały czas formę buduję i musi liczyć się z ilością węglowodanów. 😏 Wartość odżywcza: 290 kcal(...)wiórki marchew. Podlewamy wodą i dusimy ok 10 min.  2. Koncentrat łączymy z przyprawami i dolewamy wody, mieszamy do połączenia składników.  3. Dodajemy tuńczyka do podduszonych warzyw i koncentrat z przyprawami. Zostawiamy pod przykryciem na 10 min co jakiś czas mieszając. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Risotto z kurkami i morelami z czarnym ryżem 123

Kocham kurki. W sezonie jem je bardzo czesto i niestraszne mi ich oczyszczanie! Doskonale łączą się z tymiankiem, rozmarynek czy pomidorami, ale nie tylko! Sa też

Flymetothespoon
Wołowina Michoacan 141

przesądzony. Potem już było tylko ciekawiej. Danie jednogarnkowe, w zasadzie gulasz wołowy. Można go przyrządzić z fasolką szparagową, ale w Meksyku to jadalne kaktusy, tzw. nopales, są najpopularniejszymi warzywami i to one powinny wystąpić w tym daniu. Sceptycznie podchodziłam do możliwości dostania ich w sklepie, ale w końcu mieszkam w stolicy, więc sprawa nie była beznadziejna. Moja euforia(...)zobaczyłam je na półce była tym większa, że obok nich stały chipotles, czyli wędzone czerwone papryczki, co pozwoliło mi przygotować tytułowe danie w duchu prawdziwie meksykańskim. Jako dodatek występuje ryż z czerwoną fasolą. Całość wyżywi 4-6 osób.Składniki:gulasz1kg pokrojonej wołowiny gulaszowej2 średnie cebule pokrojone w kostkę5 posiekanych ząbków czosnku400g pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być z puszki

W kuchni wieczorem
Kaczka w miodowej glazurze 163

brytfanny można dodać jakieś warzywa lub owoce i wspaniały obiad gotowy. Naprawdę bardzo gorąco polecam Wam kaczkę! Składniki 4 kacze piersi marynata 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu ryżowego 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1/2 gwiazdki anyżu rozdrobniona w moździerzu 2 łyżeczki wody 2 łyżeczki mąki kukurydzianej do podania ugotowany ryż Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty

W kuchni wieczorem
Marynowana wołowina z warzywami 232

Dzisiaj serwujemy marynowaną wołowinę z warzywami- pyszne azjatyckie danie- dokładnie pochodzące z kuchni chińskiej. Krótka obróbka mięsa I warzyw- dodaje tej potrawie niesamowity smak. Także dzisiaj- zdrowo I dietetycznie- polecam Zaczynamy Składniki na marinate do wołowiny: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki cukru 4 ząbki czosnku 2 łyzki oleju sezamowego Wykonanie: Wyciskamy czosnek przez praskę(...)Składniki: 500 gr wołowiny 3 łyżki oleju sezamowego 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego brokuły 3 marchewki ok 150 gr fasolki szparagowej 150 ml bulionu wołowego ryż lub makaron chinski- noodle Wykonanie: Kroimy wołowinę na cienkie paseczki. Dodajemy marynatę . Dokładnie mieszamy, przykrywamy folia, odstawiamy na 30 min. Po tym czasie dajemy na woka 1 łyżkę

Smaki Edyty
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 134

Całość tworzy niecodzienną, wspaniałą kompozycję smakową. Pulpety można zjeść z makaronem, ryżem lub dobrym pieczywem Czwartek: Włoska zupa weselna Włosi, podobnie jak my Polacy, na weselu lubą zjeść miskę rosołu. Różnica polega na tym, że u nas zjada się go tylko z makaronem, a Włosi dodają do rosołu warzywa, szpinak, a przede wszytkim pyszne pulpeciki zagniecione z parmezanem. Pycha. Piątek

Niedzielny kucharz
„Country chicken” udka duszone w sosie paprykowym 143

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyjmujemy mięso z sosu . Sos przelewamy przez sitko . Warzywa przecieramy na sicie i dodajemy z powrotem do brytfanki , oczywiście mięso także ponownie wkładamy do sosu . Doprowadzamy do wrzenia , dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą do lubianej konsystencji . Gotowe Serwujemy na gorąco z makaronem , ryżem lub kluskami czy kopytkami Smacznego ! Artykuł „Country chicken” udka

Ogrodnik w podróży
Marynowana wołowina 165

mięso, nie używając tłuszczu. Smażymy około 4-5 minut. Podajemy z ryżem, ziarnami sezamu i kolendrą (kolendrę można pominąć, jak ktoś nienawidzi). Prawda, że proste? Taką marynatę możecie wykorzystać również do kurczaka lub krewetek. Fajnie sprawdzi się również makaron ryżowy lub sojowy jako dodatek. Możecie dodać również dowolne warzywa pokrojone w cieniutkie paseczki.   Post Marynowana wołowina pojawił się poraz

ladykitchen
Gołąbki w liściach buraka naciowego w sosie pomidorowym z czosnkiem 184

warzywo. Można liście traktować jak szpinak, można ugotować zupę i jak widać można je wykorzystać do zrobienia nietypowych gołąbków. Dla mnie bomba. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka Garść suszonych grzybów 1 jajko 50 g brązowego ryżu Sól Pieprz 3-4 pomidory 3 ząbki czosnku Liście buraka naciowego Wykonanie: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby zmiękły. Ryż

Smaki Ewy
Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką 149

cukinia w sosie maślanym z pietruszką Cukinia to wielce uniwersalne warzywo , można z niego zrobić prawie wszystko. Dżem , pastę,pasztet,zapiec, nadziewać,smażyć , panierować i gotować… Nieskończona ilość kombinacji . Ten przepis jest prościutki i szybki do wykonania . Doskonale nada się na danie obiadowe , jeśli dorzucicie grzanki lub ryż . Może stanowić , także pyszną kolację , to już zależy

Ogrodnik w podróży
Curry warzywne. 152

gotowy. Robiąc wegetariańskie curry szukam nowych połączeń smakowych i zmieniam warzywa w kolejnych wersjach tej potrawy. Jednak niezmiennie używam jako bazy smakowej: kurkumy, świeżego imbiru, czosnku i chilli.  I oczywiście nie wyobrażam sobie curry bez natki kolendry, która bardzo podkręca smak potrawy. Curry najczęściej podaje się z ryżem, ale równie dobrze smakuje jako samodzielna potrawa. Składniki: 1/2 małego kalafiora

Codziennik Kuchenny
Kremowa zupa z selera naciowego 161

wrzucamy ziemniaki i selera, zalewamy bulionem (lub wodą) i gotujemy aż warzywa zmiękną. Następnie, zalewamy mleczkiem kokosowym i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Ugotowaną zupę przelewamy do blendera (albo używamy ręcznego miksera) i miksujemy na krem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zupę selerową można podawać solo albo z ryżem, makaronem lub z pieczywem. Dzieciom podaję najczęściej z ryżem. Dla dorosłych

Lamarida.pl