ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:247/442)

PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 225

podsmażyłam na oliwie.   Dodałam starte ząbki czosnku i pokrojone grzyby. Podsmażyłam, dodałam przyprawy i zioła.   Wymieszałam i przez około 2 minuty smażyłam.   Do miseczki wsypałam ugotowany ryż.   Dodałam zmielone mięso.   Następnie usmażone grzyby z cebulą i ziołami.   Wsypałam pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszałam. Na koniec wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem.  Farsz(...)też sos wymieszać z farszem. Posypałam  ziołami. Można jak ja dodać jeszcze pokrojone kawałki fety.  Przykryłam papryki odkrojonymi wcześniej kawałkami. Wstawiłam je do żaroodpornego naczynia. Posmarowałam wierzch warzywa oliwą. Podlałam papryki wodą.   Wstawiłam danie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam przez około 50  minut. 10 minut przed końcem pieczenia, wsypałam do środka papryk startą mozzarellę

potrawyregionalne
ZUPA POMIDOROWA DLA DIABETYKA 422

krem z pomidorów. Nie dodaję do niej klusek ani ryżu, wkład stanowi sam miąższ pomidorowy i podaję ją z odrobiną tartej mozarelli. Zupa z makaronem może zawierać sporo węglowodanów, dlatego celowo go nie dodaję, a zupę traktuję ją jako starter albo popołudniową lekką przekąskę. Moim zdaniem to doskonała forma spożywania warzyw Taką zupę uwielbiają moje dzieci, szczególnie Milena, która jako

Dietolog
Pulpety duszone w kapuście w sosie koperkowym 204

marchew obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach – warzywa dodać do usmażonego mięsa, wymieszać, podsmażyć 5 minut , następnie zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem dusic pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do dania, dodać posiekany koperek, wymieszać, gotowac jeszcze 5 minut. Danie podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem

Mój pomysł na
Jednogarnkowy kolorowy kurczak 155

oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki.  Warzywa dokładamy do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy na wolnym ogniu, aż wszystkie produkty będą miękkie. Na końcu mięso podlewamy wodą wymieszaną z jogurtem naturalnym i mąką ryżową. Doprawiamy ponownie do smaku. Posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy z ryżem lub kaszą

VioletoweKucharzenie
Pomidorówka 89

dziś pomidorówki! Zrobiłam szybką wersję na kostkach rosołowych z ryżem i grzankami, mniam;). Może nic nadzwyczajnego, ale to wielbiona przeze mnie pomidorówka! Składniki1 pietruszka3 marchewki1/2 pora2 kostki rosołowe1 słoiczek przecieru2 woreczki ryżu2 ząbki czosnkusól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Zagotować ok 1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe i pokrojone warzywa. […] Artykuł Pomidorówka pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Curry z dynią 188

Pieczone plastry dyni kroimy w grubą kostkę, dodajemy do warzyw. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 5 minut, żeby dynia się nie rozpadła. Jeśli Wasza dynia jest bardzo miękka, skracamy czas gotowania. Curry przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Podajemy posypane posiekana natką lub kolendra. Podajemy jako samodzielne danie lub z dodatkiem ryżu

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z roszponki, gruszek i pomarańczy 157

drodzy, żeby było jasne to surówki są z surowych warzyw i owoców, a sałatki z ugotowanych/upieczonych/podsmażonych składników- jasne? Ilość porcji podaję Wam orientacyjnie, bo ja sama taką michę zjadam jako posiłek, a jak coś zostanie, co się prawie nie zdarza do zabieram w pudełku do pracy z kupką ugotowaniego ryżu i mam idealne drugie śniadanie (słowo „lancz

greenscarf
Cottage pie – angielska wiejska zapiekanka 312

pomidory są tu zupełnie zbędne! Dodajemy do warzyw usmażone wcześniej mięso, wlewamy wołowy rosół, wsypujemy mrożony groszek. Całość mieszamy, doprowadzamy do zagotowania na małym ogniu i gotujemy razem 5-6 minut, bez przykrycia. Wsypujemy skrobię (w oryginale najczęściej używana jest skrobia kukurydziana) która całość zagęści i utrzyma w ryzach. Mieszamy i gotujemy wszystko razem jeszcze przez 2-3 minuty

Karo in the Kitchen
RYŻ Z WARZYWAMI 256

około 7 minut, co jakiś czas mieszam. Wsypuję ryż i przyprawy - suszoną natkę pietruszki, sól, curry i pieprz cayenne. Smażę 2 minuty. Następnie wrzucam groszek. Całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję 15 minut pod przykryciem (co jakiś czas przemieszać). Na koniec dodaję posiekany szczypiorek. W razie potrzeby doprawiam do smaku. "Warzywa Bonduelle są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona

JejKuchnia
Bazyliowe risotto z groszkiem, fasolką szparagową i cukinią 127

Przepyszne, delikatne i kremowe risotto z zielonymi warzywami. Z dużą ilością groszku, fasolki szparagowej i cukinii oraz posiekaną, świeżą bazylią tajską co sprawia, że danie staje się lekkie i orzeźwiające. Składniki (na 2 porcje): 200 gram cukinii 1/2 szklanki mrożonego groszku 1/2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej 1/2 szklanki ryżu Arborio 1 szalotka 1 ząbek czosnku garść posiekanej bazylii tajskiej(...)dodatkiem łyżki masła i smażę posiekaną szalotkę oraz czosnek. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach i wrzucam również na patelnię, całość smażę chwilę aż odparuje nadmiar płynu. Dodaję ryż i przez minutę całość duszę. Wlewam wino i redukuję ilość płynu o połowę. Stopniowo dodaję bulion, porcjami po pół szklanki i dolewam więcej w momencie, gdy ryż wchłonie

Mango Papaja
Pulpeciki drobiowe z cukinią i pomidorami 259

czosnkiem. Cukinię pokroić w paski przy pomocy obieraczki do warzyw, omijając gniazdo nasienne. Dodać do cebuli i smażyć, aż nieco zmięknie. Następnie dodać pokrojone pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni

https:KKuchniaMniam
Zupa pomidorowa z paluszkami grissini 148

paluszkami grissini, choć równie dobrze można ją podać z ryżem. Idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. 1 cebula 1 marchewka kawałek selera 2 ząbki czosnku 700ml przetartych pomidorów (można kupić gotowe lub zmiksować pomidory z puszki) pieprz, sól bazylia suszona bazylia świeża 3 łyżki oliwy z oliwek paluszki grissini Warzywa obrać. W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić na niej drobno

Smakołyki Asi
Sałatka z sosem tajskim 194

marynowane, a następnie krótko grillowane cieniutkie plasterki wołowiny) z ryżem (przepis już niedługo!). Z dodatkiem grzanki lub tosta może być też doskonałym samodzielnym daniem na lekki lunch lub kolację. Składniki: 2 małe sałaty rzymskie (ja wzięłam te wielkości cykorii) 1 marchewka 1 mała cukinia 1 łyżka oleju kukurydzianego (do podsmażenia warzyw) kilka zielonych cebulek  6-8 gałązek kolendry

Kuchnia Prezydentowej
Seler naciowy 171

wapń, potas, magnez, cynk i żelazo. 100g tego warzywa to tylko 32 kcal". Przepisy z selerem naciowym Lasagne z selerem naciowym Pomidorowy gulasz wieprzowy z selerem naciowym Mintaj pod pomidorowo-ziołową kołderką Grecka zupa fasolowa Pomidorowa "na rauszu" Koktajl ananasowy fit Zobacz także: Przepisy z kurkami Przepisy z ryżem Przepisy z poziomkami

Wiem co jem
USA part II 236

się znaleźć wafle ryżowe (i to z brązowego ryżu!) oraz moją ulubioną Wasę :) Takie codzienne produkty, które kupuję to serek wiejski, który jest tutaj bardzo smaczny, jogurt grecki, marchewki typu baby carrot (są tutaj bardzo tanie, nie to co nasze marwitki), owoce - głównie jabłka, borówki, jeżyny, truskawki, nektarynki i warzywa, których jest tu bardzo dużo. Ostatnio próbowałam batatów, na które

Zgrabne Gotowanie