ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:253/442)

Kotleciki wegetariańskie, ryżowo – cukiniowe 66

Czas czytania: < 1 min Przygotowanie kotlecików jest łatwe, szybkie jest to świetna alternatywa dla kotletów mięsnych. Bardzo zdrowe, bo mają w sobie warzywa i ryż

SprawdzonaKuchnia.pl
GOŁĄBKI WE WŁOSKIEJ KAPUŚCIE 114

GOŁĄBKI WE WŁOSKIEJ KAPUŚCIE Jak przygotować przepyszne gołąbki we włoskiej kapuście - sprawdzony przepis krok po kroku. Gołąbki z mięsem, ryżem oraz kaszą, zapiekane w sosie pomidorowym

Moja Książka Kucharska
Placki z ryżu i awokado 99

Coś z niczego czyli co zrobić jak nie ma nic w lodówce a tylko jakieś pojedyncze awokado się plącze i resztka ugotowanego ryżu w garnku. Połączyłam

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki z piekarnika 165

Gdy nie mamy ogródka lub jest brzydka pogoda a mamy ochotę na obiad z grillowanym mięsem, polecam domowe szaszłyki z piekarnika. Podałam je z ryżem (z

Ana Mari's world
Miała być zupa warzywna a wyszło jak zwykle :) 119

Poważnie. Miałam ugotować zupę, ale moje niedopatrzenie i niedopilnowanie spowodowało, że makaron wchłonął cały dostępny płyn. Nie muszę wspominać, że ugotowany na bulionie makaron, kasza czy

Mango Papaja
Botwinka marmurkowa 144

W ubiegłym tygodniu gotowałam dwa razy botwinkę. Jedna była lekka, na przystawke przed drugim daniem. Druga  stanowiła kompletny obiad, bo było w niej mięso i

Gotuj Sam!
Egipskie kushari 152

Kushari czyt. kuszari jest potrawą rodem z Egiptu, pierwszy raz wykonaną w połowie XIX w. Wykonana jest z ryżu, makaronu, soczewicy, polane sosem pomidorowym z cebulą

Moje Małe Czarowanie
Cukinia faszerowana a'la sushi 141

Cukinia faszerowana a'la sushi jest idealnym daniem na przyjęcia.  Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie włożenia we właściwej chwili na pół godziny do piekarnika. Podana z

Smak mojego domu
Pomidorowe risotto z cukinią 163

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wspaniałe, pełne smaku risotto. Wpadłam na ten pomysł z nadmiaru działkowych warzyw – pomidorów i cukinii. Najczęściej robię makarony po … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Zupa curry z kurczakiem 191

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Szybka do zrobienia zupa - sycąca i aromatyczna. W sam raz na chłodne dni.  Składniki: pierś z kurczaka 1 szklanka

Pasja Smaku
Piątek: Risotto z bobem i krewetkami 105

dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha(...)prostu nie ten smak, nie ten aromat i nie ta konsystencja. Jeśli uda Wam się kupić tylko gotowane krewetki to przed dodaniem do ryżu przesmażcie je wcześniej na maśle z czosnkiem. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu, najlepiej arborio 0,5 kg bobu 400 g krewetek, najlepiej surowych w pancerzykach 1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli lub pora 2 duże bardzo

Niedzielny kucharz
Risotto z bobem i krewetkami 156

dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti, w sałatkach i zupach. W risotto raczej nie. Risotto, jak już pisaliśmy kocha(...)prostu nie ten smak, nie ten aromat i nie ta konsystencja. Jeśli uda Wam się kupić tylko gotowane krewetki to przed dodaniem do ryżu przesmażcie je wcześniej na maśle z czosnkiem. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu, najlepiej arborio 0,5 kg bobu 400 g krewetek, najlepiej surowych w pancerzykach 1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli lub pora 2 duże bardzo

Niedzielny kucharz
Wieprzowina Duszona w Jarzynach 199

Witam serdecznie Propozycja na pyszną wieprzowinę duszoną w jarzynach . Idealnie nadaje się na obiad podana z ryżem lub ziemniakami . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego (łopatki lub szynki bez kości) 450 g fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej 3 łodygi selera naciowego (200 g) 1 por (150 g) 400 g marchwi 2 strąki papryki czerwonej 2 cebule (150 g) 4 łyżki(...)minutach : Do wieprzowiny dodaję wszystkie warzywa , doprawiam przyprawami , dodaję sos sojowy , mieszam i całość duszę jeszcze pod przykryciem około 20 minut . ( pieprz 1 duża szczypta , pieprz cayenne 1 duża szczypta , sól do smaku ) Pod koniec duszenia sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – wieprzowina duszona z jarzynami jest gotowa . Tak przygotowaną wieprzowinę podaję z ryżem lub ziemniakami można również podać

Uwaga Babcia Gotuje
Gulasz z indyka z pieczarkami 195

wrzenia. Przykryć garnek pokrywką i dusić danie przez ok. 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy oraz ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Gotować do czasu, aż mięso i warzywa będą miękkie (gotowałam jeszcze przez 10 minut, czyli łącznie cały gulasz gotował się ok. 30 minut). Na koniec zabielić gulasz śmietaną. W tym celu odlać chochlę sosu do miseczki, dodać(...)gulaszem i wymieszać. Tuż przed podaniem oprószyć danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z indyka – z czym podawać? Gulasz z indyka podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Osobom na diecie cukrzycowej polecam podawać danie z kaszą gruboziarnista, np. pęczakiem lub gryczaną – w ilości takiej, by dopasować liczbę wymienników węglowodanowych, jaką macie spożyć na obiad

Kulinarne Przeboje
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 192

podsmażyłam na oliwie.   Dodałam starte ząbki czosnku i pokrojone grzyby. Podsmażyłam, dodałam przyprawy i zioła.   Wymieszałam i przez około 2 minuty smażyłam.   Do miseczki wsypałam ugotowany ryż.   Dodałam zmielone mięso.   Następnie usmażone grzyby z cebulą i ziołami.   Wsypałam pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszałam. Na koniec wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem.  Farsz(...)też sos wymieszać z farszem. Posypałam  ziołami. Można jak ja dodać jeszcze pokrojone kawałki fety.  Przykryłam papryki odkrojonymi wcześniej kawałkami. Wstawiłam je do żaroodpornego naczynia. Posmarowałam wierzch warzywa oliwą. Podlałam papryki wodą.   Wstawiłam danie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam przez około 50  minut. 10 minut przed końcem pieczenia, wsypałam do środka papryk startą mozzarellę

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania