ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:250/442)

Kurczak z makaronem w sosie serowo-porowym 175

Kurczak z makaronem w sosie serowo-porowym Szybki, prosty i pyszny obiad! Filet z kurczaka z makaronem i warzywami zanurzone w delikatnym, kremowym sosie to danie

Blog z Apetytem
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu i kurczakiem 1074

łyżeczka ketchupu, sól, pieprz (do smaku). Makaron w kształcie ryżu jest bardzo ciekawym dodatkiem do sałatek. Oprócz delikatnego smaku, ma dodatkową zaletę błyskawicznego przygotowania - wystarczy zalać go wrzątkiem w garnku, przykryć przykrywką, odstawić na 3-4 minuty i już jest gotowy. Dzisiaj zaproponuję sałatkę z dodatkiem kurczaka i warzyw. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros i zalać olejem

Świat Domowej Kuchni
POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 150

trochę Was przekonałam do spożywania większej ilości tych warzyw A pomidorowa ze świeżych pomidorów to super szybki i prosty sposób na ich wykorzystanie. POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW: 2kg pomidorów (ja użyłam pomidorów malinowych) wywar warzywny lub mięsny (można użyć rosołu z dnia wcześniejszego) sól, pieprz makaron lub ryż Pomidory obieramy ze skórki. Aby skórka dobrze schodziła z pomidorów, należy

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pieczone zielone szparagi ze stekami z tuńczyka. Obiad w 20 minut! 118

blaszkę po upływie 5 -10 minutach pieczenia warzyw. Jak widzisz na zdjęciu szparagi nadal zachowały swój piękny zielony kolor, nie są spalone ani przesuszone. Tak powinny właśnie wyglądać po upieczeniu ;-) Pieczone szparagi z tuńczykiem i pomidorkami możesz zjeść jako danie, lub podać np. z kaszą czy ryżem. Ja wybrałam dziki ryż, który idealnie skomponował się z daniem. Do ryby

SMYKWKUCHNI
Pieczone gołąbki z młodej kapusty 195

blogu. Z racji, że pojawia się coraz więcej świeżych warzyw i owoców wykorzystaliśmy do naszych gołąbków młodą kapustę. Gołąbki były pieczone pod przykryciem  w piekarniku, dzięki temu uzyskały wyrazisty smak. Aromatyczny pomidorowo - ziołowy sos był idealnym dodatkiem do tego dania. Składniki: - 1 kg mięsa wołowo - wieprzowego. - 1 woreczek ryżu parboiled - średniej wielkości 1 młoda kapusta - 3 cebule - przecier pomidorowy(...)odwracamy na kolejne pół minuty tak aby każda część kapusty była sparzona.  Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle na złoty kolor. Doprawiamy sola i pieprzem. Ryż gotujemy przez około 8 minut.  W misce bardzo dokładnie mieszamy: mięso, cebulę,  podgotowany ryż i dodajemy odrobinę ciepłej wody. Bardzo dokładnie doprawiamy solą i pieprzem

Pan i Pani Smith w kuchni
Kurczak po wietnamsku 169

minut. Teraz dodajemy mięso i obtaczamy w karmelu i warzywach. Dodajemy łyżkę sosu sojowego, łyżkę sosu rybnego. Smażymy kolejne kilka minut. Krok 4 Teraz dodajemy mleko kokosowe, mieszamy, mocno podkręcamy ogień pod patelnią i smażymy, aż płyn niemal zupełnie odparuje. Tak przygotowanego kurczaka podajemy z makaronem chińskim lub ryżem. Smacznego! Artykuł Kurczak po wietnamsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Roladki ziemniaczane ze szpinakiem 134

Często robiąc mięso na obiad zastanawiam się z czym najlepiej mogłabym je podać. Oczywiście ziemniaki, ryż, kasze czy makaron kiedyś się przejadają. Roladki ziemniaczane ze

mecooks
Risotto ze skorzonerą 119

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Risotto ze skorzonerą to wyjątkowe danie, bo skorzonera to wyjątkowe warzywo. Skorzonera ma wiele imion – wężymord, czarny korzeń, zimowy … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Sos beszamelowy 123

przeznaczony jest głównie do zapiekania potraw z mięsa, ryb, jaj, warzyw itp. dlatego musi być bardzo gęsty, aby nie spływał z potrawy. Może być również podany w sosjerce jak inne sosy. Można dodać również do smaku utartego żółtego sera. Rozprowadza się go wtedy mlekiem lub śmietaną. Ja podałam do ryżu na sypko, dlatego mógłby być ciut rzadszy... Dodałam do niego

Proste Potrawy
Chłodząca zupa z łososiem wędzonym na zimno 185

kostkę, liście i łodyżki pokrój na kawałki, dodaj ryż, 600 ml bulionu, ugotuj do miękkości, wystudź. Dodaj obrane i pokrojone jabłka i ogórki, sok z limonki, chili, koperek, zblenduj na gładką masę, dopraw do smaku solą, pieprzem i octem jabłkowym.  Łososia pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z warzywami, zimną śmietaną i bulionem (do uzyskania oczekiwanej konsystencji). Zupę podawaj

SzczyptaSmaQ
Udka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami 276

czas temu pokazałam Wam przepis na udka faszerowane pieczarkami , różnymi warzywami jak i samym szpinakiem . Mięso przygotowane w ten sposób jest soczyste i bardzo smaczne. Ponadto roladki nie trzeba podsmażać. Wystarczy udka złożyć za pomocą wykałaczek i ciasno ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pycha! Udka świetnie smakują podane z ugotowanym ryżem jak i ziemniakami.  Składniki: 1 kg udek z kurczaka

Ugotować
Zapiekanka z gyrosem 8667

podać ciepły posiłek. Preferuje zapiekanki z dużą ilością warzywa aby było zdrowo i tym razem z drobiowym gyrosem aby było do syta.  A wy już taką jedliście czy dopiero zamierzacie ? :) Spisujcie przepis i do dzieła. Karnawałowa Zapiekanka z Gyrosem 1 podwójna pierś kurczaka Przyprawa gyros 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 4 średnie ogórki konserwowe 200g(...)najlepiej cała noc) aby mięso się zamarynowało.  Smażymy na suchej patelni parę minut aż mięso się zetnie ale nadal będzie  miękkie, ok. 3 min.  Ryż gotujemy do miękkości  doprawiamy jarzynką , łączymy z 1/3 startego sera, połową kurczaka  i wykładamy na dnie naczynia do zapiekania.  Robimy sos z majonezu śmietany i keczupu , smarujemy

W kuchennej krainie
Pałki kurczaka z pieczarkami, groszkiem i marchewką 97

obgotować w osolonej wodzie marchew i groszek – nie za długo, warzywa mają się tylko podgotować. Odcedzić. Po 45 minutach zdjąć pokrywę z żaroodpornego naczynia i dodać marchew z groszkiem, przemieszać – całość piec bez przykrycia jeszcze około 15 minut (do czasu zrumienienia się skórki na pałkach). Podawać z ziemniakami lub ryżem.   Powstały sos (pieczarki puszczają sporo soku) można zaprawić słodką

Nie tylko w kuchni
Zielone curry z krewetkami 165

Dodać imbir, trawę cytrynową i liście kaffir oraz warzywa, smażyć 2-3 minuty. Dodać sos rybny i sojowy, cukier i pieprz. Wlać mleko kokosowe, dokładnie wymieszać i gotować 3 minuty. Dodać krewetki, gotować kolejne 2 minuty. 4.  Zdjąć z ognia, dodać bazylię, wymieszać, natychmiast podawać z jaśminowym ryżem, posypane zieloną cebulką

Kuchnia Prezydentowej