Ostatniego czasu bardzo zaprzyjaźniłam się z tofu. Mogę go jeść w każdej postaci. Świetnie doprawione posmakuje nawet największym jego przeciwnikom. Z warzywami stanowi świetny duet! Składniki: 180g (1 kostka) tofu 1 czerwona papryka 50g ryżu brązowego (suchego) + 150 ml wody 1 łyżka oleju lnianego przyprawy: zioła sycylijskie, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz czarny, przyprawa kebab-gyros Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy ryż. Między czasie oczyszczamy, myjemy i kroimy papr... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...