wołowina jest już usmażona wrzucamy do niej warzywa i podlewamy 1/3 sosu, mieszamy. Gdy sos nieco zgęstnieje dolewamy kolejną 1/3 sosu, i znów czekamy aż zgęstnieje. No i jak można się domyślić – dolewamy resztkę sosu i czekamy aż wszystko zgęstnieje ;) TADAAAM! Gotowe do podania ;) Można podawać z ryżem, makaronem sojowym bądź z czym chcecie, ja wolę
Jak gotować i nie zwariowaćbardzo dobre rozwiązanie, jeśli zależy nam na przygotowaniu warzyw w zdrowy sposób. Dziś przedstawiam ciekawą propozycję na kolację lub obiad. Danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Farsz można przygotować dzień wcześniej i zapiec dopiero przed podaniem. Najlepsze na ciepło :) Składniki: 6 papryk 100-200g ugotowanego ryżu 350 g filetu z indyka 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka(...)zeszklić cebulę i czosnek, dodać odsączoną kukurydzę,fasolę bez zalewy i pomidory. Gotując na średnim ogniu, mieszać do zagotowania, zmniejszyć ogień i dusić ok 20 minut. Dodać mięso i ryż. Wymieszać. Jeśli sos będzie za rzadki można go odparować lub dodać więcej ryżu. Paprykę umyć i osuszyć. Odkroić wierzch i nadziać sosem. Posypać serem i przykryć. Piec
Chocolate Muffin Blogkolejne 2-3 minuty. Dodaję koncentrat pomidorowy i gotuję warzywa jeszcze 8-10 minut. Po tym czasie doprawiam cukrem, szczyptą soli oraz pieprzu, gałką muszkatołową oraz sokiem z cytryny i papryką. Sos powinien mieć delikatnyt, słodko- kwaśny smak. Ciepłą rybę podajemy z porcją sosu z dodatkiem chleba/ ziemniaków lub ryżu. Drugą opcją jest podanie ryby na zimno. W tym celu
Mango Papajaprzewracając podudzia kurczaka, aby równomiernie się opiekł. Podczas pieczenia warzywa, puszczą soki a cały aromat przejdzie do kurczaka. Tak pieczony drób będzie bardziej dietetyczny. Coraz rzadziej można spotkać kury hodowane w gospodarstwach domowych, więc warto kupować ekologicznego kurczaka bez antybiotyków i innych dziwnych cudów. Tak przygotowanego kurczaka, podajemy z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub kromką chrupiącego chleba. Smacznego
Basia w kuchnizieleninę. Po kolejnych 40 minutach wyciągamy z zupy warzywa, zieleninę i mięso. Dolewamy przetarte pomidory, całość zagotowujemy. Mięso oddzielamy od kości, i wrzucamy ponownie do zupy. Marchewkę kroimy na krążki i ponownie wrzucamy do zupy. Ponieważ ja lubię zupy bez śmietany, pomidorowej nie zabielam. Zupę podajemy z makaronem, ryżem lub lanymi kluskami. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji kulinarnej
Smak mojego domuQuinoa - superfood - w roli głównej. Z dodatkiem sezonowych warzyw przygotujesz z jej udziałem lekki, pożywny posiłek, obfitujący w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały. Ta zdrowa i smaczna kasza jest bardzo uniwersalna. Świetna na śniadanie, a jako składnik sałatek idealna na danie obiadowe lub kolacyjne. To dobry zamiennik ryżu w potrawach. U mnie sałatka jest daniem z recyklingu. Na śniadanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!posypania Warzywa umyć, marchew i selera obrać ze skóry. Warzywa pokroić w słupki, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, keczupem, octem balsamicznym i sosem sojowym, doprawić pieprzem i w razie potrzeby posolić. ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 30 minut w 200 o C. Podawać z ugotowanym ryżem i posypane natką pietruszki oraz sezamem
Czerwień i błękitprzykład sos rybny z Phu Quoc (Wietnam) czy ryż jaśminowy z Tajlandii. Najwięcej certyfikowanej tymi oznaczeniami żywności pochodzi jednak z Włoch (268), Francji (219), Hiszpanii (180), Portugalii (125) i Grecji (101). Polska plasuje się na 8 miejscu z 36 produktami. Włochy to przede wszystkim oliwy, sery, owoce i warzywa. Francja to sery i mięsa. Po owocach, warzywach i zbożach
W kuchni wieczoremPodsmażone warzywa ostudzić. Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami. Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła. Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami
Kuchnia Danusidanie główne polędwiczką wieprzową w cieście francuskim, z warzywami, bekonem i bardzo delikatnym puree ziemniaczanym. Jeżeli przystawka była świetna, to danie główne wprost rozpływało się w ustach. Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę zwłaszcza na to, że dania podawane były bez popularnych w naszej kuchni ziemniaków (w tradycyjnej postaci), ryżu czy makaronu, a doskonale zaspokajały apetyt. Jednocześnie były lekkie
Pasja Smakugodzinę, a po tym czasie dodajemy starte na tarce warzywa i gotujemy kolejne 20 minut. Następnie wlewamy pomidory i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, ziele, licie laurowe i miksujemy zupę, po czym ponownie odstawiamy na palnik. Przyprawiamy curry, pieprzem oraz bazylią. Ja podają z makaronem lub ryżem. Zupa nie przypomina zupy krem, ale jest dość gęsta. Mięso
Delicious Titbitssamodzielna przekąska lub dodatek do obiadu. Sałatka warzywna gości na moim stole zazwyczaj przy większych uroczystościach. Osobiście bardzo ją lubię jako dodatek do kotletów z indyka zamiast ziemniaków lub ryżu. Sałatka jest bardzo zdrowa pod warunkiem, że nie przesadzimy z ilością majonezu. Sałatka będzie mniej kaloryczna, jeśli część majonezu zastąpimy naturalnym jogurtem greckim. Sałatkę można również rozbudować, dodając do niej(...)ogórki kiszone 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 pęczak szczypiorku 2 - 3 łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Jak przygotować sałatkę warzywną ze szczypiorkiem? Warzywa bez obierania gotować w lekko osolonej wodzie około 20 minut, po czym wyjąć z wody i wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Jajka włożyć do zimnej wody i od momentu zagotowania
Gotuj w domuResztę warzyw odrzucić. Wlać kwas z ogórków. Mąkę rozprowadzić mlekiem, tak aby nie było grudek. Wlać do zupy, zagotować. Zdjąć garnek z ognia i dodać zahartowany zupą jogurt lub śmietanę oraz posiekany koperek. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanym jajkiem i ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami. Jeżeli nie chcemy zagęszczać zupy mąką, wystarczy ugotować w zupie ryż
Kulinarne przemyslenia