SZPARAGI!!! Wreszcie się doczekałam, już są przepyszne i świeżutkie szparagi! Można je już dostać na ryneczkach jak i wielu sklepach. Warzywo to jest jednym z moich
SMYKWKUCHNIPaella czyt. paeja to danie kuchni hiszpańskiej z ryżu i dodatków. Ja przygotowałam paellę z makaronu wygladem przypominającego ryż. W rezultacie takiej podmiany wyszło danie
Moje Małe CzarowanieDoskonałe danie, w sam raz na lato, kiedy papryczki są najsmaczniejsze i w dobrej, przystępnej cenie. Papryczki wypełnione farszem z mięsa mielonego i ryżu przygotowuje się
Kuchnia z widokiem na ogród- Wartości Odżywcze dotyczą 1/3 porcji całego dania - - Witajcie - Bardzo mnie cieszy fakt, że podobają się Wam moje przepisy. Przedstawiam Wam kolejny nowy przepis tym razem "
Sylwetka Od KuchniJak to się mówi potrzeba matka wynalazków.. a ja potrzebowałam czegoś prostego, pysznego, szybkiego na obiad jako dodatek do kaczki po pekińsku . I nie mógł
Bernika - moj kulinarny pamietnikMąkę z płaskurki można zastąpić zwykłą mąką pszenną lub krupczatką, bez zmiany ilości pozostałych składników. 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu (jak najbardziej można dodać inne rosołowe warzywa, ja dość się ograniczyłam, aby dodać jeszcze inne, lubiane przez moje dzieci) mięso z rosołu 5 różyczek brokuła 6 pieczarek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 g serka(...)Wykonanie: Ciasto przygotować wg przepisu. Rozwałkować, wyłożyć nim foremki. Każdą foremkę nakłuć widelcem, przykryć folią aluminiową i obciążyć np. ryżem. Wstawić do nagrzanego na 190 stopni C (grzanie góra/dół) i zapiekać ok. 15 minut. Usunąć ryż wraz z folią i ostudzić. W głębszej patelni rozgrzać olej. Szalotkę i czosnek drobno posiekać, wrzucić na patelnię i zeszklić
gutfutRisotto z pieczonymi buraczkami to kolejna pozycja z książki “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Prawidłowe przygotowanie risotto wcale nie jest trudne. Należy tylko cały czas
Moja Delicjachwilę podgotowujemy ze śmietanką i warzywami. Dzięki temu sos wychodzi bardzo esencjonalny, a kurczak nie rozpada się i pozostaje w kawałkach. Gęstość sosu możemy z łatwością dostosować do swoich upodobań, rozrzedzając go bulionem lub zagęszczając mąką. Pamiętajmy jednak, że sos w miarę stygnięcia będzie gęstniał. Podajemy klasycznie - z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI 80 g (1/2 szklanki) mrożonego
cool and mintymożna w nim łatwo przemycić sporą ilość warzyw. Spróbujcie koniecznie! Składniki (3-4 porcje) - 200 ml mleczka kokosowego - 150 ml wody - 2 łyżki pasty curry - 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny w paskach - pół czerwonej papryki - pół piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - 2 łyżeczki przyprawy curry - sól, pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo - ryż - ilość wedle uznania Wykonanie Cebulkę siekamy
Health-Fit-Lifemożna w nim łatwo przemycić sporą ilość warzyw. Spróbujcie koniecznie! Składniki (3-4 porcje) - 200 ml mleczka kokosowego - 150 ml wody - 2 łyżki pasty curry - 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny w paskach - pół czerwonej papryki - pół piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - 2 łyżeczki przyprawy curry - sól, pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo - ryż - ilość wedle uznania Wykonanie Cebulkę siekamy
Health-Fit-Lifepuree ziemniaczanym lub tłuczonymi ziemniakami i zielonymi warzywami (np. fasolką szparagową, brokułami czy zielonym groszkiem). Zobacz także: Pasta z wędzonym łososiem i orzechami Z kawałka wędzonego łososia można przyrządzić pyszne rzeczy.... Pulpeciki w sosie koperkowym Pulpeciki w sosie koperkowym (klopsiki) to chyba jedna z pot... Sałatka z kurczaka, cukinii i czerwonego ryżu Sałatka z kurczaka, cukinii i czerwonego ryżu najlepiej
Poezja smakujest doskonałym dodatkiem do kanapek, makaronu czy ryżu. Smakuje znakomicie zarówno na zimno jak i na ciepło! Potrzebne będą: - 1 bakłażan; - 1 czerwona papryka; - 1 cebula; - 4 duże pomidory; - 4 ząbki czosnku; - 1 łyżka oleju kokosowego; - sól morska, oregano, pieprz ziołowy, bazylia do smaku; - 250ml oliwy z oliwek do zalania zmiksowanych warzyw po przygotowaniu. Przygotowanie: Warzywa myjemy, kroimy na drobną
MintTastebardzo twardych składników – lodu, orzechów, twardych warzyw i owoców. Bez problemu możemy przygotować z nim kostki lodu do drinka, masło orzechowe, wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, kremy, masła, mleka , drinki i inne napoje. System obiegu chłodzenia zabezpiecza Blender wysokoobrotowy Happycall przeciwko przegrzaniu się silnika podczas pracy urządzenia na maksymalnych parametrach. Z ryżu robi mąkę: Groch mieli na pył: Z owoców
Ostra na Słodkokosteczkę, a cukinię w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do podsmażonej pasty i całość przesmażamy przez ok. 5 minut. Dodajemy bulion i mleczko kokosowe. Całość dusimy przez ok. 20 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy razem jeszcze przez ok. 10 minut. Dyniowe leczo możemy podać ze świeżym pieczywem, albo ryżem. Smacznego! Post Dyniowe leczo pojawił się poraz pierwszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warzywnego ( klik ) 65 g sera żółtego, startego Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym
Moja Galeria Smaku