będzie zupa kokosowa z warzywami i tofu. Kremowa, aksamitna, wyrazista. Zupa przygotowana jest na bazie żółtej pasty curry, co poza przyjemnym lekko pikantnym smakiem, nadaje jej także uroczego koloru :) Zupa jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Jest to propozycja doskonała na zimową porę, ponieważ cudownie rozgrzewa od wewnątrz. Można ją podać z ryżem, jednak dla mnie zestaw tofu
HealthyCreationsravioli oraz ugotowaliśmy ryż jako dodatek do dwóch dań. Pewnie zauważyliście, że ostatnio coraz częściej gotujemy w słoikach! Tak, pokochaliśmy tę metodę pieczenia. W tym tygodniu przetestowaliśmy jak w słoiku robi się nasza ulubiona sheperd’s pie (w wersji wegetariańskiej z boczniakami zamiast mięsa – mega!). Był to świetny sposób na wykorzystanie warzyw, które zostały nam z bulionu
Niedzielny kucharzwielkości warzywa można połączyć połówki lub zawijać każdą oddzielnie. Układam owinięte cykorie w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym zalewam sosem i posypuję wierzch startym na tarce o grubych oczkach serem. Zapiekam w rozgrzanym do 180 o C piekarniku przez około 20 minut. Cykoria zapiekana w szynce doskonale smakuje podana z ryżem z ziołami . SMACZNEGO
Gotuj Się Kto MożeGotowe danie możemy podać z ryżem czy ziemniakami. Ja osobiście lubię serwować je z tartym żółtym serem, keksem śmietany i nachosami. Spróbujcie Chilli con carne O czym warto pamiętać przygotowując con carne. W sezonie zimowym zostają nam tylko pomidory z puszki. Jeśli będziecie to danie robić w sezonie letnim koniecznie sięgnijcie po świeże warzywa. Nie dodałam do tego dania dużo
mecooksCebulę również drobno posiekaj. Pokrojone warzywa oraz fasolkę dodaj do mięsa i smaż przez kilka minut. Dodaj 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, szczyptę kminku, sól oraz pieprz. Wszystko wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20-25 minut. W międzyczasie ugotuj kaszę. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Ryż z łososiem i brokułami gotowany
Fit&Fast KitchenKolejna pyszna odżywcza zupka,którą można jeść np.na śniadanie.Na przepis trafiłam na blogu pana Marka Zaremby zwolennika jaglanego detoksu.Jest naprawdę przepyszna,można ją serwować z
Mała w garnku mieszaNadziewana papryka to idealna propozycja na lekki bardzo sycący obiad. Przygotowanie tego dania jest bardzo szybkie i z całą pewnością każdemu z Was będzie smakowało. Nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapewne wielu z Was zabiera ze soba do pracy małe pojemniczki z lunchem, ale na litośc boską ile można jeść kurczaka z ryżem? Dlatego też chciałam
Malinowo w kuchnimarchewki, paprykę, cebulę i inne warzywa z jedzenia. W tym wydaniu nie są one tak bardzo wyczuwalne, dlatego nawet nie zauważycie kiedy wszystko zjecie (wiem to bo przetestowałam na moim młodszym bracie, który potrafi wyłowić z zupy czy z sałatki każdy kawałeczek cebuli czy szczypiorku, to danie zjadł całe co do ostatniego ziarnka ryżu ;) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaDodajemy tylko swoje ulubione mięso, warzywa, przyprawy i obiad gotowy! 1 podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 520 g sosu słodko-kwaśnego JAMAR 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku Sól Pieprz 150 g ryżu Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna
VioletoweKucharzeniezrumień odfiletowane udka. Dodaj do warzyw. Podsmaż grzyby na rozgrzanej patelni. Grzyby powinny się smażyć, nie dusić! Dodaj grzyby do garnka, pomidory z puszki, rozmaryn, laurowe liście, wino i dopraw cacciatore solą i pieprzem, zagotuj. Przykryj garnek pokrywką i wstaw do nagrzanego na 150ºC piekarnika na 30 minut. Podaj cacciatore z chlebem lub ryżem
codojedzeniaokoło godziny. Gdy mięso i warzywa są już miękkie, w kubeczku mieszamy mąkę z zimną wodą tak, żeby nie było grudek. Solimy, pieprzymy, wlewamy mąkę do gulaszu żeby zagęścić sos. Dokładnie mieszamy całość, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy, do widocznego zgęstnienia sosu, mieszając. My zjedliśmy gulasz z jaśminowym ryżem. Równie smaczny będzie z ziemniakami, kaszą
Karo in the KitchenJest to gulasz na indyjską nutę mojego autorstwa i muszę się przyznać że wyszedł pyszny. Podany z kaszą czy ryżem będzie znakomity. Lubicie takie dania? czy
Moje Małe Czarowaniemożna zjeść następnego dnia z ryżem lub kaszą. Składniki: 2-3 garści zielonej fasolki, drobno pokrojonej olej 1-2 cebule 7-8 pieczarek, drobno pokrojonych 1 cukinia, pokrojona w cienkie plastry wędzona papryka: ostra i słodka sól 4 tortille Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie. Rozgrzej olej, podsmaż oddzielnie: pieczarki, cukinię, cebulę. Wrzuć do warzyw fasolkę, dopraw wędzoną papryką (dużo
Qlinarnie i Qlinarniewoda zawrze dodać pokrojone warzywa (bez cebuli), gotować na małym ogniu. W tym czasie opalić cebulę na gazie i dodać do zupy. Dodać magie w liściach oraz przyprawy. Po około godzinie dodać koncentrat i chwilę pogotować. Następnie dodać śmietanę i zagotować. My jemy z makaronem, ale jest smaczna również z zacierką lub ryżem. Smacznego Jest pyszna !! function load(url, callback
dom-agi.pl