spokojnie dodać. Taki kurczak idealnie pasuje do kaszy kusu-kus lub ryżu. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg pałek z kurczaka, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki ( ilość wedle uznania), świeża bazylia (ilość wedle uznania), 1 puszka pokrojonych pomidorów, 2 cukinie, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia Wykonanie: Kurczaka myjemy, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Obsmażamy kurczaka
Passion of Cookingzawartości tłuszczu, soli i cukru. Szczególnie fast-foodów i produktów smażonych. Są bezwartościowe, wywołują utratę apetytu. Dodatkowo mogą długo zalegać w żołądku i powodować uczucie pełności. 8. Ograniczaj potrawy wysokobłonnikowe. Powodują uczucie sytości na długo. Unikaj grubych kasz, ciemnych makaronów, ciemnego pieczywa, płatków owsianych, otrębów czy brązowego ryżu. Owoce i warzywa najlepiej spożywaj po obróbce termicznej - pieczone, duszone, gotowane
Powiedz dietom niecebulę kroimy w półplasterki - podsmażamy na oleju z pestek winogron. Ryż, pieczarki, cebulę, jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy :) Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać
Lawendowe Niebołyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz, sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka. Można go usmażyć normalnie na oleju lub w "papirusie"- bez tłuszczu. Ja wybrałam opcję "w papirusie" :) Kurczak w papirusie: Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki arkusz aby po złożeniu
Czerwona Porzeczkaoprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą. Wkładamy jeszcze do piekarnika, razem z pomidorkami koktajlowymi, na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści i podrumieni. Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet nie potrzeba zachęcać. Stanowią syty
mojewypiekiinietylkoMarchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3. Ryż, kaszę, soczewicę i marchewki zalewamy wrzątkiem i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie zostawiamy na kolejne 20 minut w wodzie i dopiero odcedzamy oraz studzimy. 4. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Przekładamy do wcześniej powstałej masy. 5. Dodajemy jajka i bułkę
Pasja Smakucebulę i paprykę w paski, a marchewkę w plasterki. Wszystko razem smażyć na patelni przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do podsmażonych składników.3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. Na koniec dodać orzeszki i wymieszać.4. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.PS. Spodziewajcie się niedługo także drugiego nowego fixa, którego
Pasja SmakuPierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem
Monia miesza i gotujeśmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz, oliwa DO PODANIA: podsmażane ziemniaczk i lub ryż , sałata z sosem winegret WYKONANIE MARYNATA: W miseczce rozcieramy miód z musztardą i szczyptą soli i pieprzu. Dodajemy sok z cytryny i starty na tarce czosnek. Dolewamy(...)smażymy na średnim ogniu, po około 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetów). Dodajemy pozostałą marynatę i stopniowo dolewamy śmietankę. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień do małego i gotujemy pod przykryciem przez około 7 minut. Gdyby sos był zbyt rzadki, można pogotować chwilę bez przykrycia. Przed podaniem posypujemy podsmażonym boczkiem i natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem
cool and mintyokoło 4 min. Dodajemy paprykę- smażymy około 3 min. Po tym czasie wyciągamy wszystko na talerz. Do tego samego garnka dodajemy olej sezamowy, wrzycamy kurczaka pokrojonego w kostkiI smażymy 5 min, dodajemy pieczarki-pozostawiamy około 2 min. W tym czasie z przypraw robimy paste. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy teraz cebulę z paprika, bullion kurczakowy I paste,mieszamy(...)pozostawiamy na gazie około 2 -3min. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w 100 ml wody dodajemy do naszego kurczaka- pozostawiamy do zagotowania. Gotowe :) Prawda , że było łatwo? :) Podajemy z ryżem . Smacznego
Smaki Edytymasę. Dodać mąkę, jajko, cynamon i proszek. Całość ponownie zmiksować. Jabłko zetrzeć na tarce i połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Za pomocą łyżki formować niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron przez 3-4 minuty obu stron. Dzień 3. Musli bananowe z jogurtem i owocami Czas wykonania: 5 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 2 łyżki crunchy(...)porcja Składniki: 3 łyżki ugotowanego makaronu (w kształcie ryżu) 1 jajko 3 łyżki mleka kawałek papryki (różne kolory) 3 plastry salami 3 plastry sera Przygotowanie: Jajko roztrzepać w mleku, dodać ugotowany makaron (można ugotować dzień wcześniej), pokrojoną w kostkę paprykę, salami i ser. Wszystko wymieszać. Przelać całość na patelni i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem po 5 – 7 minut
KuchniaWeDwoje.plnowotwory oraz inne choroby cywilizacyjne, niż mieszkańcy większości wysoko rozwiniętych krajów. Skąd się to bierze? Kuchnia indyjska to jedna z najzdrowszych kuchni świata! Dieta ta, oparta jest na warzywach, ryżu i wielu drogocennych przyprawach. Nie wszystkie przygotowywane dania są lekkostrawne, na północy kraju, gdzie panuje chłodniejszy klimat, królują ciężkostrawne gęste sosy i bardziej mięsne potrawy. Na szczęście, bogactwo kolorowych przypraw(...)chilli bez pestek (płatki chilli dodajemy pod koniec duszenia) . Smażymy na małym ogniu około 2 minuty. Dodajemy marchewkę, kalafior i soczewicę, wszystko dokładnie mieszając. Wlewamy bulion, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut od chwili zagotowania. Jogurt mieszamy z mąką, wlewamy do potrawy i delikatnie mieszając zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypane pietruszką. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujecebulka straci kolor surowizny dodać pieczarki i smażyć chwilkę. Dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny wtedy dodać posiekaną kapustę i suszone grzybki. Smażyć tak długo, aż kapusta zmięknie. Nie spieszyć się Jak będzie przesmażone to uzyskacie lepszy smak sosu. Wlać sos Passata, dodać listki laurowe, ostrą paprykę, świeże oregano porwane w małe kawałeczki(...)gotować około 30 minut. Wlać trochę śmietany, wymieszać. Śmietanę można pominąć, ale tak mnie nauczyła mama, że sos do gołąbków musi zawierać trochę śmietany. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńbardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek. Smażyć chwilkę, następnie dodać szpinak. Smażyć tak długo aż szpinak zmięknie i powstanie papka. Dodać serek, podgrzewać mieszając aż się roztopi. Dodać paprykę słodką i ostrą. Dokładnie wymieszać. Na każdym płacie mięsa rozłożyć farsz i złożyć(...)Obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Sosem zalać mięso. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami
Kuchnia Pokoleńsmaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska ,łyżka mielonej papryki , ostrej lub słodkiej , to już zależy od upodobań ( osobiście ,używam ostrej ) 1 łyżka oliwy z oliwek pozostałe : niepełna szklanka ryżu arborio ( lub inny o okrągłych ziarnach jak do risotto , czy sushi ) 1 szklanka mrożonego , zielonego groszku 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej 1 czerwona , papryka szpiczasta np Ramiro(...)półsłodkiego szczypta szafranu 1 płaska łyżeczka kurkumy 2 duże ząbki czosnku , wyciśnięte praską 1 płaska łyżka wędzonej , słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku oliwa z oliwek do smażenia Pałki z kurczaka , myjemy , oczyszczamy , suszymy, ręcznikiem papierowym , nacieramy oliwą i pozostałymi przyprawami , wkładamy do nagrzanego piekarnika .Pieczemy około 20 – 25 minut w temperaturze 180 C .Na dużej patelni
Ogrodnik w podróży