wymieszać. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Cukinię umyć, przekroić na pół. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć nasionka. Teraz to już tylko pociąć na cienkie pół plasterki. Wlać tyle wody żeby mięso było prawie przykryte. Zagotować, w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Gotować około 15 minut. Dodać śmietanę, natkę pietruszki, wymieszać. Najlepiej podawać z ryżem. Smacznego
Kuchnia PokoleńMąż zajada z ryżem, a ja już bez dodatków. Potrawa jest bardzo aromatyczna od ilości warzyw, dlatego gorąco polecam ten szybki i zdrowy obiadek 👌 Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka różyczek brokuła 1 cukinia 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz ostra papryka natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Pierś(...)jeśli mamy). Dusimy pod przykryciem 15 minut, po czym dodajemy różyczki brokuła i dusimy całość do miękkości mięsa i warzyw. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub zjadamy z chlebem
Walijskie PichcenieKuchnia japońska wielu z nas najbardziej kojarzy się chyba z ryżem i sushi. Nie można jednak zapominać, że Japonia to także bogactwo dań z azjatyckimi makaronami. Dzisiaj zapraszam Was na danie inspirowane kuchnią japońską, właśnie z jednym z japońskich makaronów. Pamiętajcie, że według japońskiej etykiety, makarony również jada się pałeczkami. Łyżki używamy do zjedzenia zupy. Jedzenie pałeczkami nie jest, wbrew(...)charakteru. Jako składniki zup dodaje się: krewetki, rozdrobnioną tempurę ( kakiage ), smażone z cukrem tofu ( abura age ), pokrojoną drobno szalotkę, sos sojowy, ryby w cieście bardzo cienko skrojone ( kamaboko ), a także mirin. (Mirin to słodka przyprawa w płynie o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego przy pomocy pleśni ryżowej z wódką ryżową. Dodatek mirinu do rybnych
Codzienna kuchnia niecodziennakumin i gałkę muszkatołową i stale mieszając smażyć jeszcze około minuty . Przełożyć podsmażoną cebulę i seler do dużego garnka, dodać podsmażone mięso, pomidory , bulion i ciecierzycę i doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć ogień , przykryć i gotować na wolnym ogniu delikatnie przez 1 godzinę . Dodać soczewicę i gotować kolejne 15 minut Dodać ryż i gotować pod przykryciem przez 30 minut
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakiełbasą, wyśmienicie smakuje z gotowanym na sypko ryżem lub kaszą, potrawą ze względu na dostępność składników można delektować się cały rok. Polecam! Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 30 dag kiełbasy ze wsi Buczkowice Hańderek 1 marchewka 1 pietruszka ½ papryki 1 duża cebula 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki ramy do smażenia lub olej 2 ziela angielskie Jarzynka(...)kiełbasę i musztardę, doprawiam białym pieprzem do smaku, z mąki i małej ilości wody robię zawiesinę, zagęszczam sos, chwilę gotując. Zestawiam z ognia. Podaję z ugotowanym na sypko ryżem lub kaszą. http://handerek.com.pl/ Smacznego
Wanilia i KardamonBardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty, kapusty pekińskiej . Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Składniki 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych 2 kromki białego chleba namoczonego siekana zielona pietruszka, łyżka cebula dymka ze szczypiorkiem siekana jajko sól,pieprz olej do smażenia Filety … Czytaj dalej Kotleciki z dorsza
gotuj ze mnąostrej papryki 2 łyżki mąki 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18% olej do smażenia 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka mąki olej Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej wrzucić mięso i smażyć aż całkowicie się zetnie. Pod koniec smażenia posypać mięso przyprawą i smażyć jeszcze 2 minuty. Następnie wlać szklankę wrzątku. Pomidory posiekać i wrzucić do wywaru(...)razie potrzeby wlać wrzątek. Dodać wszystkie rodzaje papryk oraz mąkę i koncentrat. Chwilę smażyć, wlać nieco wody, rozpuszczając koncentrat i mąkę w wywarze. Na końcu zagęścić słodką śmietanką bezpośrednio do sosu. Dokładnie wymieszać, zagotować, dodać natkę i doprawić w razie potrzeby. Podawać z kluskami lub ryżem i dowolną surówką
Czerwień i błękitząbki czosnku. Odwróć kurczaki na drugą i wsyp do rondla cebule i czosnek. Smaż kolejny 2-3 minuty. Krok 3 Dodaj liść laurowy i zalej całość winem, zmniejsz temperaturę, przykryj i duś na wolnym ogniu godzinę. Na koniec posól i popierz do smaku. Podawaj z ryżem i surówką. Artykuł Poniedziałek: Kurczak w winie Elisabeth Taylor pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzDanie lekkie a za razem sycące, doskonale współgrające smakiem z ryżem z ziołami (przepis tutaj) . Polecam :) Składniki potrzebne do przygotowania kotletów z kalafiora: 1 kalafior, 1 mała cebula lub pół dużej, 1 jajko, bułka tarta, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, natka pietruszki lub koperek – opcjonalnie. Sposób przygotowania kotletów z kalafiora: Płuczę kalafiora
Gotuj Się Kto Możeząbek czosnku. Gotować ok 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem i kapustą. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Z masy formować owalne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Oliwę rozgrzać i podsmażyć na niej posiekaną pozostałą cebulę i czosnek. Dodać liście
Zielona KuchniaSzkocji. Śniadanie : Frittata ze szparagami i zielonym groszkiem Lunch : Potrawka z ciecierzycy z ryżem Jedzonko do pracy Przygotowanie potrawki z ciecierzycy: W rondelku roztopić łyżkę masła z łyżką oliwy i przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę , czosnek wyciśnięty przez praskę i drobniutko pokrojoną papryczkę chilli . Smażyć przez kilka minut do czasu aż cebula zmięknie. Dodać przyprawy: 3 ziarna zielonego
Codzienne Gotowanierozgrzewamy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Podsmażamy krótko imbir, a następnie dodajemy mięso i smażymy na dużym ogniu. Gdy mięso się podsmaży zmniejszamy ogień i dodajemy rabarbar i seler. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy wedle uznania – ja podałam z brązowym ryżem i smakowało wyśmienicie. Smacznego
Kucharzycadnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć jak w przepisie. Polecam z ryżem lub aksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe pojedyncze piersi kurczaka ¹⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki bułki tartej 2 łyżko tartego parmezanu / opcjonalnie 1 jajko / roztrzepane sól morska pieprz olej do smażenia FARSZ 150 g świeżego szpinaku lub mrożonego 1 ząbek czosnku starty na tarce sól
cool and mintypodczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni
Pobite gary Barbaryjajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku. Formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na świeżym tłuszczu z obu stron. Następnie wyjąć klopsiki, sos własny zaciągnąć mąką, w razie potrzeby doprawić, zagotować. Dodać posiekany koperek, śmietanę i zagotować. Włożyć klopsiki i możemy podawać z kaszą, ryżem i ziemniakami
Tradycyjna Kuchnia