ryż smażony - 6533 przepisów (strona:195/436)

Risotto ze szparagami i kurczakiem 169

kostkę. Szparagi kroimy w ok. 5cm kawałki. Pozostawiamy kilka do dekoracji. Pod koniec gotowania ryżu dodajemy mięso z kurczaka, szparagi oraz posiekaną szałwię. Pomidora i czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i układamy warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy z obu stron. Pomidory i czosnek układamy na risotto. Pozostałe szparagi przesmażamy chwileczkę na tłuszczu

Pyry na Gaz
Shawarma 167

przełożyć na patelnię i podsmażyć przez około 10-15 minut lub dłużej (do miękkości). Czas smażenia zależy od tego, na jak duże kawałki zostało pokrojone mięso. Shawarma zwykle jest podawana z sałatką w chlebku pita. Pomimo tego u mnie było jak u Atinki: z ryżem po arabsku i z sałatką

In my kitchen
Kurczak -Murgh ka salan 223

czosnkiem i smażyć około 1 minuty cały czas mieszając, a następnie dołożyć pokrojonego kurczaka i smażyć ze wszystkich stron. Mieszać często. Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem

O kuchni z uczuciem
Kotleciki ryżowo-jajeczne 669

cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na małe kawałeczki. Wszystkie składniki  (ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą. Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Warzywny misz masz z czerwoną pastą curry 141

rozgrzać olej. Smażyć cebulę 4 minuty aż zmięknie. Dodać ziemniaki, brokuły i pastę curry. Smażyć 2 minuty. Dodać pomidory, wodę i cieciorkę gotować kolejne 5 minut.  Jeśli ziemniaki się rozpadają to nawet dobrze, bo zagęszczą sos. Można specjalnie część rozgnieść widelcem. Podawać z ryżem i kleksem śmietany

W kuchni wieczorem
Pizza z kalafiora 244

chwilę podsmażyć i dodać całą puszkę pomidorów.    Doprawić i wymieszać całość ,smażyć bez przykrycia, co jakiś czas mieszając, aż do wyparowania wody - sos ma być bardzo gęsty.      Ciasto Kalafior  porcjami rozdrabniać w malakserze powstanie coś na kształt drobnego, sypkiego, ziarnistego ryżu.      W garnku zagotować wodę

Cukier&Puder
Filet z pieczarkami i śmietaną 227

pieczarki w paski, natkę posiekać. Do lekko przesmażonych kawałków fileta wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć 4 minuty. Wszystko oprószyć przyprawami, dodać posiekaną natkę a potem wlać śmietankę i zagotować. Śmietanka po chwili zgęstnieje i danie będzie gotowe do podania. Filet dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami i surówką

Ewa w kuchni
GULASZ DROBIOWO-GRZYBOWY 178

kostkę mięso i smażymy kilka minut do lekkiego zrumienienia. Doprawiamy mielonym czosnkiem. Pod koniec smażenia dodajemy obgotowane grzyby, słodką śmietankę, masło i doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i mieszamy.  Można dolać trochę wody.Podajemy z kaszą: jaglaną, gryczaną, jęczmienną, ryżem lub makaronem.Na telerzu można posypać szczypiorkiem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście 205

patyczki do szaszłyków. Krewetki i kalmary wrzucamy do tempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron. 3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać z ryżem jako danie główne.  źródło ,, Kuchnia Azjatycka

Apetyczna babeczka
Kurczak po seczuańsku 246

cukru i po dokładnym wymieszaniu dodać do mięsa i grzybów z cebulą - przykryć i smażyć często mieszając do miękkości (około 10 min) Na koniec posypać mięso pieprzem, gotować pod przykryciem jeszcze około 5 min.( jeśli trzeba podlać odrobiną wody). Kurczaka podałam z ryz-na-sypko z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ogóreczkami "krokodylkami "Ogóreczków na zdjęciu mało

Proste Potrawy
Pomarańczowy kurczak stir fry 366

woku lub nieprzywierającej dużej patelni na 2-3 łyżkach bardzo gorącego oleju. Wlewamy połowę sosu. Smażymy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy paprykę. Po minucie dorzucamy fasolkę i brokuły. Dolewamy resztę sosu. Mieszamy, aby wszystkie warzywa dokładnie wchłonęły sos. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. Danie posypujemy skórką startą z pomarańczy. Post Pomarańczowy kurczak stir fry pochodzi

Poezja smaku
Gulasz wołowy z papryką z wolnowaru 212

wołowinę ze wszystkich stron, aby się ładnie zrumieniła. Można mięso przed smażeniem obsypać czosnkiem.  Wołowinę wyjąć, a na patelnię wlać bulion i zeskrobać smaki ze smażenia mięsa. Bulion wymieszać z sosem sojowymDo misy wolnowaru przełożyć wołowinę wraz z sokami które puściła, posypać cebulą, imbirem i czosnkiem, polać bulionem, przykryć.Ustawić na program low i gotować(...)minut lub do czasu lekko aż sos lekko zgęstnieje. Wymieszać z pomidorami. Gotować około 3 minut dłużej lub po prostu, aż pomidory dokładnie się podgrzeją. Podawać z  ryżem lub makaronem. Smacznego!Uwagi: Jeżeli nie podajemy mięsa od razu, możemy sos zagęścić już na patelni, podgrzewając danie. Wtedy też na patelnię dodajmy pomidory

Stare Gary
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 116

lekko kwaśny jest bardzo dobry, sto razy lepszy od tych ze sklepowych słoiczków, a także o wiele zdrowszy, gdyż nie zawiera żadnych chemicznych dodatków. Do tego dania najlepiej pasuje ryż ugotowany na sypko. [embed]https://youtu.be/4sQMWJoomww[/embed] Składniki na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym: pierś z kurczaka (około 300 g, ale może być więcej) papryka czerwona 5-6 plastrów(...)Następnie dodajemy pora i marchew. Po kilku minutach dodajemy paprykę. Całość smażymy jeszcze kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy kawałki ananasa i wcześniej przygotowany sos. Potrawę gotujemy przez około 4-5 minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło z ryżem. [caption id="attachment_7999" align="aligncenter" width="685"] Kurczak w sosie słodko

e-PrzepisyKulinarne
Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo-śmietankowym 197

lekko chrupiący, przysmażony koper włoski (fenkuł) i sos na bazie soku z pomarańczy i kremówki. Smaczny, niebanalny pomysł na obiad, który nie wymaga zbyt wiele pracy. Danie podawać z ryżem, który idealnie tu pasuje. Gwarantuję, że efekt końcowy mile Was zaskoczy Składniki (na 2 porcje): 2 filety z łososia ze skórą (każdy po około 170-200 g) 1 bulwa kopru(...)plastry. Doprawić solą i ułożyć na patelni po łososiu. Smażyć na średnim ogniu przez kilka minut z dwóch stron, aż lekko się zrumieni. Następnie wlać odłożony sok z pomarańczy. Gdy sok odparuje można wyjąć z patelni. Na talerzach położyć plastry kopru włoskiego, obok łososia. Całość polać przygotowanym sosem. Podawać z ryżem. Smacznego

Oryginalny smak