ryż smażony - 6533 przepisów (strona:191/436)

Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 159

zielonych szparagów łyżeczka oliwy sól i pieprz do smaku 120 g wędzonej makreli Ryż wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości około 12 minut. W tym czasie umyte szparagi nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem i na patelni grillowej smażymy do miękkości (około 8 minut). W rondelku rozgrzewamy oliwę, czerwoną cebulę i paprykę drobno siekamy i podsmażamy

Mienta blog
Niedziela w kuchni 158

łyżka oleju kokosowego Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko warzywa. Zmniejszamy ogień i dusimy dodając sałatę. Mieszamy często, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa, na kolację, do ryżu lub kaszy. Dobrze smakuje też posypana słonecznikiem i kawałkami sera feta

Kucharzyca
Kurczak mole 146

patelni rozgrzałem oliwę. Podsmażyłem posiekaną dymkę i czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszałem, chwilę smażyłem. Dodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos. Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką

R'n'G Kitchen
PLACUSZKI DROBIOWE 510

powinien mieć na imię kocham majonez. Placuszki, można zajadać w kanapce z ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao  podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia

pieprzny smaczek
Tajskie kulki z sosem orzechowym 165

uformowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. W rondlu rozgrzałam 200-250 ml oleju rzepakowego, wrzucałam kulki, smażyłam 5-6 minut na wystarczająco dużym ogniu, żeby olej cały czas wyraźnie wrzał. Wyjęłam na papierowy ręcznik, wbiłam w każdą kulkę wykałaczkę, podałam z sosem orzechowym i ryżem jaśminowym

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak w sosie z zielonego groszku i porzeczki 163

imbirem, wlać przyprawę do zup maggi, dodać dżem z czarnej porzeczki , posolić do smaku i smażyć około 10 minut na wolnym ogniu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do mięsa dodać marchewkę z groszkiem i mieszając dusić do zgęstnienia. Podawać z ryżem lub makaronem

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak w sosie karmelowym 204

składniki się połączą. Nie próbować, bo to gorący karmel! Do sosu wrzucić kurczaka, smażyć kilka minut. Na koniec dodać płaską łyżeczkę granulowanego czosnku i orzechy nerkowca. Wyłączyć gaz i zaczekać kilka minut. Spróbować sos – jeśli to konieczne dodać sól. Podawać z ryżem – najlepiej basmati

Kulinarne Inspiracje
Flądra w sezamie 142

sezam (oba rodzaje). Rybę obtoczyć w mące, a następnie w jajku i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju aż nabierze złoto-brązowego koloru. Można również posmarować olejem i zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 ° C Podawać z brązowym ryżem i gotowanymi warzywami. Smacznego

Pełny talerz
Pikantne Chili z mięsnymi kuleczkami 158

rano przed imprezą, a potem tylko podgrzać i podać z pieczywem. Z makaronem, czy ryżem również smakuje wybornie : ) Pikantne Chili najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek

Smakowy Raj
Kotlety mięsno -ryżowe 234

dodatkiem ryżu..70 dkg mielonego mięsa1 cebulabułka tarta2 jaja1 saszetka ryżu Piątnica sól,pieprz, wegetaolejRyż gotować[ ja "gotowałam "w cudzie kuchennym], dodać do mięsa mielonego.Dodać jajka, pokrojoną cebule i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę.Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Pieczony łosoś w musztardzie ze szpinakiem 198

powstrzymałam się od 'niezdrowego połączenia' :)Wam, oczywiście, w talerze zaglądać nie będę więc śmiało podajcie ryż, bo tutaj wspaniale pasuje wizualnie :)Polecam!* łosoś- 300 g* szpinak- (u mnie mrożony)** cebula- 1 szt.* czosnek- 4 ząbki* sok z cytryny- 1 łyżka* masło klarowane- do smażenia (lub oliwa + 2 łyżki masła)* musztarda- 2 czubate łyżki (u mnie miodowa)* przyprawy: sól, pieprz

Kraina Miodem Płynąca
gołąbki w sosie ze świeżych pomidorów... 202

Składniki: kapusta biała 1 duża, Farsz: - w opisie, cebula 1 sztuka, masło do smażenia 8 łyżek, pomidory 1 kg, cukier 1 łyżkę, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku FARSZ: 3/4 kg mielone z drobiu, jajka 2 sztuki, ryż 3 torebki ugotowane, cebula 1 sztuka, papryczka z chilli 1 sztuka, koperek 1 pęczek, kucharek do smaku

W Mojej Kuchni Lubię
17.Jak rybka w wodzie - czyli łosoś z pomarańczowym risotto! 175

drugą porcję wywaru dodajemy natkę z sokiem i skórką z pomarańczy, dokładnie mieszamy. Finalnie, gdy ryż pochłonie sok do risotto dodajemy łyżkę masła i mieszamy do połączenia. Doprawiamy wedle uznania lub według przepisu. Schłodzonego łososia, umieszamy na rozgrzanej patelni z niewielką warstwą oliwy. Smażymy z dwóch stron około 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu (czas zależy

Symfonia Smaków
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. 194

wody, aby rozrzedzić sos.   Następnie wlewam go na patelnie, na której smażą się roladki, mieszam  delikatnie z bulionem mięsnym (by dokładnie połączyć ze sobą) i ponownie  duszę pod przykryciem, około 2-3 minuty.  Świetnie pasują ziemniaki z wody lub ryż, a do tego jakaś smaczna  warzywna sałatka / surówka.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Udka z sojowej marynaty 94

udka są mięciutkie i aromatyczne. Mają ciekawy smak. Będą idealne z ryżem lub makaronem i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 duże udka z kurczaka 2 cebule 4 łyżki sosu sojowego przyprawa do kurczaka pieprz do smaku 1 ząbek czosnku ok. 1/4szkl. wody olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Udka z kurczaka umyłam i osuszyłam. Następnie(...)szklanki wody i dusiłam udka razem z cebulą pod przykryciem do miękkości. Co jakiś czas mieszałam cebulę i przewracałam udka na drugą stronę. Udka najlepiej podawać z ryżem lub chińskim makaronem i surówką z kiełków lub kapusty pekińskiej. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje