makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej. Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych posiłków są jogurt naturalny, miód, owoce, bakalie
upichconamięso w połączeniu z ogórkami konserwowymi. Podczas pieczenia tworzy się fajny sos, który pasuje zarówno do ryżu jak i ziemniaków. Polecam. Składniki: 1 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule ok. 5 ogórków konserwowych 6 łyżek ketchupu sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Cebulę i ogórki kroimy
Pobite gary Barbaryzielonego koperku olej rzepakowy WYKONANIE: 2 jajka gotujemy na twardo kroimy w drobną kostkę,dodajemy ryż, ser, szynkę, dodajemy surowe jajko, mieszamy dokładnie, jeśli ciasto będzie mało spójne dodajemy trochę bułki tartej i ponownie wyrabiamy, następnie formujemy kotleciki, maczamy w bułce tartej, smażymy na bardzo rozgrzanym , dość głębokim tłuszczu (w przeciwnym razie mogą się rozpadać, a ser wypływać
Kuchnia Beatyoleju obsmażyć każdy kawałek mięsa. Na koniec dodać grubo pokrojonego pora i przyprawę z pomidorów, chwilę smażyć. Podlać ok 1/2l gorącej wody i dusić pod przykryciem do czasu aż sos się zredukuje mniej więcej o połowę a mięso będzie miękkie. Można podawać z ryżem lub kaszą i ulubioną surówką
Smakołyki Asikokosowych. Najlepiej smakują z lekkim sosem np. jogurtowo- koperkowym a do obiadu np. z ryżem. Polecam. Składniki na ok. 12 paluszków rybnych: 30dkg fileta rybnego (ja użyłam z pangi) 10dkg płatków migdałowych 1 jajko sól 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Na sos jogurtowo-koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% łyżka posiekanego koperku
Maślane ciasteczkowierzycie? Sami spróbujcie przewracać rybę mając nos w kodeksie i operując drugą patelnią na której smażycie obiad na dzień następny na Uni! Smacznego! I nie zapomnijcie jeszcze przed zabraniem się za rybę ugotować/podsmażyć warzyw czy makaronu! Dla lubiących może być ryż. Pechowcy którzy zapomnieli muszą zjeść z pieczywem! I przydałby się jakiś słoik z suróweczką z domu
Fiolka w kuchnizwykle używamy goudy) biały pieprz, curry, słodka i ostra papryka, chili, garam masala olej do smażenia Startą marchew, selera i pietruszkę podsmażyć na rozgrzanym oleju, po zdjęciu z patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę oraz pora, a następnie pokrojone pieczarki. Następnie podsmażyć ryż z curry i szczyptą pieprzu, podlewać co jakiś czas 0,5 szklanki bulionu, aż ryż
Przepysznik - BLW i nie tylkoosolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle. Do miski wrzucić ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulką, posiekany koperek i natkę pietruszki, sól i pieprz oraz wbić jajka. Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju
The Sweet Damselpanierki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, ryż na kleisto. Pieczarki ścieramy na grubej tarce do ugotowanego ryżu, dodajemy starte na grubej tarce ziemniaki, roztarty ser, jajo i przyprawy. Mieszamy wszystko na gładką masę. Formujemy płaskie kotlety, panierujemy w mące wymieszanej z otrębami i smażymy na oleju. Proste i szybkie prawda ? Teraz jeszcze tylko sos i danie gotowe :) Składniki
vegetaniestopni. Tartę nakłuwamy widelcem, kładziemy na nią kawałek papieru do pieczenia i obciążamy np. ryżem albo grochem (żeby ciasto nie urosło). Pieczemy 15 minut. 2. W między czasie przygotowujemy nadzienie. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia. Dodajemy mięso, przyprawiamy bazylią, oregano, słodką papryką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Smażymy, aż mięso będzie
My Culinary Artostatecznie w panierce nadając skrzydełkom owalny ścisły kształt. Rozgrzać olej i na gorącym smażyć skrzydełka z obu stron. * Ponieważ był jeszcze przedtem rosół zdecydowałam , że podam usmażone kawałki kurczaka tylko z mocno schłodzonym arbuzem i garstką sałaty bez dodatków typu ryż czy ziemniaki. I muszę stwierdzić , że było to dobry pomysł. Polecam jako gorącą przekąskę
Buniabaje w kuchniwoka pozostałą łyżkę oleju- wrzucamy szparagi ( szaragi płuczemy , odcinamy końcówki, kroimy na trzy części ) Szaragi smażymy około 2 min. Dodajemy pokrojoną paprykę I bullion z mąka. Mieszamy I pozostawiamy około 1 min. Dodajemy indyka. Pozostawiamy na gazie jeszcze 1 min. Gotowe :) Gotujemy ryż. Smacznego
Smaki Edytykostkę pora, cebulę i dalej smażymy. Następnie pokrojonego w kostkę kurczaka, wszystko solimy i dalej smażymy. Zalewamy mleczkiem kokosowym, przyprawiamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok.15 minut. Na koniec dodajmy gorgonzolę i mieszamy. aż się rozpuści. Ostatnio podałam z z ryżem
Delicious Titbitssmaku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich dodatkowo: ugotowany ryż, soczewica lub makaron do podania wraz z zupą gęsta śmietana PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę, posypujemy brązowym cukrem, chwilę zasmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy rozgniecione płaską stroną noża ząbki czosnku, imbir, paprykę w proszku, mieszamy i smażymy, aż przyprawy oddadzą swój aromat - około 30s. Krok(...)blenderem , dolewamy pozostały, gorący bulion i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy i gotowe. Aby zupa była naprawdę aksamitna i delikatna, należy ją przecedzić przez perlonowe sito. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem, na wierzchu polewamy śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Polecam :) Sprawdź pozostałe przepisy na udane zupy każdego dnia
Moja Książka Kucharskajaśminowy) Wykonanie: Ryż płuczę, zalewam wodą w proporcji 1:2, lekko solę i gotuję przez około 20 minut od momentu zagotowania. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, wsypuję curry i kolendrę, podgrzewam 30 sekund na mały ogniu. Dodaję pokrojoną papryczkę chili (bez pestek) i imbir a po 1 minucie różyczki kalafiora. Co chwilę mieszając smażę przez 4 minuty
Moja Mama Gotuje