ryż smażony - 6533 przepisów (strona:182/436)

Eintopf z cukinią 188

Eintopf czyli danie jednogarnkowe z przepyszną cukinią w roli głównej. Lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Doskonałe z ryżem lub kaszą. Składniki: 2 cebule 2-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 3 średnie marchewki 500g mięsa mielonego 1 ugotowana kolba kukurydzy lub ½ puszki 2 duże cukinie Duża czerwona papryka 300g zielonej fasolki puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, ostra papryka(...)białka. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę i kontynuujemy smażenie przez 3-5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, szklankę wody, kukurydzę, fasolkę i pokrojone w kostkę cukinię. Dusimy przez około 10 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i lubczykiem. Serwujemy z ryżem lub kaszą

Pyry na Gaz
Gołąbki bez zawijania 67

końcu iść na łatwiznę i zrobić to tak jak trzeba. Jest mielona łopatka, biała kapusta i inne cebule. Z sosem też poszło szybko. Na początku chciałam się bawić w smażenie cebuli, ale ostatecznie z tego zrezygnowałam. Wymieszałam passatę z wodą, doprawiłam i już. I tak, wiem, gołąbkami nie można nazwać tej potrawy, ale nazwa jest na tyle sympatyczna i kojarząca(...)laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta cukru sól pieprz (przepis na około 8 dużych gołąbków) Ryż gotujemy al dente, studzimy. W międzyczasie kapustę ścieramy na tarce na największych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek rozdrabniamy, wrzucamy do miski. Wrzucamy do tego mięso, ryż, jajka i majeranek. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i odstawiamy

Kardamonovy
kurczak yakitori 217

cztery, pięć kawałków mięsa na jeden patyk, zaczynając i kończąc mięsem. Skórę nadziać bez przekładania dymką. Szaszłyki smażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut z każdej strony. Idealnie byłoby wszystko upiec na grilu, jeśli akurat jest możliwość. Posypać czarnym sezamem. Podawać z ryżem

stajnia gołębie od kuchni
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 102

bardzo długo, aż w końcu musiałam go zrobić.  Pulpeciki są bardzo dobre, odmiana dla tradycyjnych smażonych klopsów mielonych. Jest to dobry pomysł na szybki obiad. Jak dla mnie najlepsze z ziemniakami, jednak znam osoby, które podają do takiego sosu także ryż czy kasze.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 czerstwa bułka * sól, pieprz

Zrób to smacznie
Kurczak Cacciatore 448

czyli kurczak duszony na patelni, zatopiony w sosie pomidorowym, z pieczarkami i oliwkami. Podajemy go z makaronem, ryżem lub bagietką. Danie aromatyczne, pyszne i bardzo proste do zrobienia. Składniki: 6 udek z kurczaka (około 700 g) sól pieprz oliwa z oliwek, do smażenia- kilka łyżek 2 cebule 250 g małych pieczarek 4 ząbki czosnku 400 g pomidorów 1 czubata łyżeczka

Smak mojego domu
Rozgrzewajace Chilli con Carne 149

zredukować całość. Mieszamy od czasu do czasu. Po 15 minutach możemy zmniejszyć płomień i jeśli zajdzie potrzeba smażyć jeszcze przez kilka minut. Przekładamy na talerz i posypujemy świeżą natką. Najlepiej smakuje w towarzystwie tortilli lub zwykłej pszennej bagietki. Możemy również podawać z ryżem.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym 181

można zrobić w 30 minut. Idealnie pasuje zarówno do kaszy gryczanej, jak i różnego rodzaju makaronów oraz ryżu. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietany 30% Natka pietruszki (pęczek) Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka czyścimy z błonek, dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę lub paski, przyprawiamy

Programista w kuchni
Fasolka szparagowa po chińsku 187

około minutę. Wsypujemy ugotowaną na parze fasolkę, polewamy sosem tamari lub sojowym, mieszamy i doprawiamy do smaku. Smażymy przez 2-3 minuty. Na końcu posypujemy sezamem uprażonym przez kilka minut na suchej patelni. Dla dorosłych opcjonalnie można użyć płatków chilli. Podajemy z ryżem albo z makaronem ryżowym lub kukurydzianym. Smacznego! Artykuł Fasolka szparagowa po chińsku pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kotlety z indyka z papryką 179

masłem, przyprawami i świeżą papryką. Idealne na mięsny obiad z dodatkiem ziemniaków, klusek śląskich, kopytek czy ryżu w towarzystwie surówek, marchewki, buraczków lub sosu grzybowego. Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 3 mniejsze cebulki 1 czerwona papryka masło klarowane do smażenia olej 2 jajka 0,5 szklanki gazowanej wody do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, pół łyżeczki papryczki

Zasmakuj Kuchni
Fasola z papryką 131

niej gniazda nasienne i pokroić również w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i przyprawy i smażyć przez ok. 10 minut. Warzywa przełożyć do fasoli, dodać pomidory a następnie gotować do momentu aż papryka będzie miękka. Fasolę można podawać z chlebem, ryżem lub samą

Mama Gotuje
KOTLETY Z JAJEK I KASZY JAGLANEJ (WEGETARIAŃSKIE) 151

Wymieszaj dokładnie. Z masy formuj kotlety (możesz dłonie zwilżyć w wodzie), panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor po 2-3 minuty . Kotlety możesz podać np. z puree ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi lub ryżem, ziemniakami i ulubionymi surówkami. Kotlety smakują równie dobrze na zimno. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Fasola szparagowa po chińsku 206

miałam dałam ząbek czosnku * 1 łyżka wódki * 1 łyżeczka cukru * sól i pieprz Jako dodatek ryż lub kasza kus kus Do dzieła!!! Fasolkę oczyścić z ogonków, opłukać i osączyć. Na dużej patelni mocno rozgrzać olej i wrzucić fasolkę. Stale mieszając smażyć ok 2 minut. Wlać bulion, smażyć ok 1 minuty następnie dusić ok 4 minut. Łyżką durszlakową wyjąć fasolkę

sierotka maRysia w kuchni
FALAFEL KULECZKI Z CIECIERZYCY 148

obtoczyłam je w ziarnach sezamu. Można też w kaszy kukurydzianej lub ewentualnie w bułce tartej. Smażyłam na  głębokim oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru.   Przekładałam kuleczki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Falafel podawać można z ryżem, kaszą w picie z warzywami albo sosami np.czosnkowym. Smacznego

potrawyregionalne
Kotlety ryżowe z serem 153

bułka tarta do panierowania Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z  jajkami ,startym serem żółtym.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie