ryż smażony - 6533 przepisów (strona:204/436)

Gulasz pomidorowo-paprykowy z kurczaka 147

ostrej papryki 2 łyżki mąki 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18% olej do smażenia 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka mąki olej Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej wrzucić mięso i smażyć aż całkowicie się zetnie. Pod koniec smażenia posypać mięso przyprawą i smażyć jeszcze 2 minuty. Następnie wlać szklankę wrzątku. Pomidory posiekać i wrzucić do wywaru(...)razie potrzeby wlać wrzątek. Dodać wszystkie rodzaje papryk oraz mąkę i koncentrat. Chwilę smażyć, wlać nieco wody, rozpuszczając koncentrat i mąkę w wywarze. Na końcu zagęścić słodką śmietanką bezpośrednio do sosu. Dokładnie wymieszać, zagotować, dodać natkę i doprawić w razie potrzeby. Podawać z kluskami lub ryżem i dowolną surówką

Czerwień i błękit
Poniedziałek: Kurczak w winie Elisabeth Taylor 92

ząbki czosnku. Odwróć kurczaki na drugą i wsyp do rondla cebule i czosnek. Smaż kolejny 2-3 minuty. Krok 3 Dodaj liść laurowy i zalej całość winem, zmniejsz temperaturę, przykryj i duś na wolnym ogniu godzinę. Na koniec posól i popierz do smaku. Podawaj z ryżem i surówką. Artykuł Poniedziałek: Kurczak w winie Elisabeth Taylor pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pomysł na kalafiora 129

Danie lekkie a za razem sycące, doskonale współgrające smakiem z  ryżem z ziołami (przepis tutaj) . Polecam :) Składniki potrzebne do przygotowania kotletów z kalafiora: 1 kalafior, 1 mała cebula lub pół dużej, 1 jajko, bułka tarta, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, natka pietruszki lub koperek – opcjonalnie. Sposób przygotowania kotletów z kalafiora: Płuczę kalafiora

Gotuj Się Kto Może
Gołabki bez zawijania 130

ząbek czosnku. Gotować ok 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem i kapustą. Wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, doprawić solą i pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem oraz słodką i ostrą papryką. Z masy formować owalne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Oliwę rozgrzać i podsmażyć na niej posiekaną pozostałą cebulę i czosnek. Dodać liście

Zielona Kuchnia
Jedzonko do pracy #58 176

Szkocji. Śniadanie : Frittata ze szparagami i zielonym groszkiem Lunch : Potrawka z ciecierzycy z ryżem Jedzonko do pracy Przygotowanie potrawki z ciecierzycy: W rondelku  roztopić łyżkę masła z łyżką oliwy i przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę , czosnek wyciśnięty przez praskę i drobniutko pokrojoną papryczkę chilli . Smażyć przez kilka minut do czasu aż cebula zmięknie. Dodać przyprawy: 3 ziarna zielonego

Codzienne Gotowanie
Pomysł na… kurczaka z rabarbarem 120

rozgrzewamy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Podsmażamy krótko imbir, a następnie dodajemy mięso i smażymy na dużym ogniu. Gdy mięso się podsmaży zmniejszamy ogień i dodajemy rabarbar i seler. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy wedle uznania – ja podałam z brązowym ryżem i smakowało wyśmienicie. Smacznego

Kucharzyca
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 202

dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć jak w przepisie. Polecam z ryżem lub aksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe pojedyncze piersi kurczaka ¹⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki bułki tartej 2 łyżko tartego parmezanu / opcjonalnie 1 jajko / roztrzepane sól morska pieprz olej do smażenia FARSZ 150 g świeżego szpinaku lub mrożonego 1 ząbek czosnku starty na tarce sól

cool and minty
Pałki w koperkowym sosie 162

podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni

Pobite gary Barbary
Klopsiki w sosie koperkowym 180

jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami do smaku. Formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na świeżym tłuszczu z obu stron. Następnie wyjąć klopsiki, sos własny zaciągnąć mąką, w razie potrzeby doprawić, zagotować. Dodać posiekany koperek, śmietanę i zagotować. Włożyć klopsiki i możemy podawać z kaszą, ryżem i ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Ogłoszenie wyników pierwszego konkursu KW :) 148

żaroodpornego. Zmniejszyć ogień i na tę samą patelnię wrzucić cebulę, czosnek i papryki. Smażyć, aż cebula się zeszkli. Wlać mleko kokosowe, doprawić płatkami chili i odrobiną soli. Gotować 5 minut. Powstałym sosem polać kurczaka. Naczynie włożyć do piekarnika i piec przez 15 minut. Podawać z ryżem. Ja dodatkowo udekorowałam potrawę nitkami chili

Kuchenne Wariacje
Klopsy w sosie pieczarkowym 157

dzisiejszy obiad polecam klopsy w sosie pieczarkowym. Można je podawać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg łopatki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, 5 łyżek śmietany 30%, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mięso razem cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krewetki po białowiesku 128

poniewiera mnie jakieś choróbsko. KREWETKI PO BIAŁOWIESKU ok.4 łyżki oliwy do smażenia 1 średniej wielkości cebula  1/2kg mrożonych krewetek koktajlowych (20% wody) kilka listków żubrówki 1 ząbek czosnku 1/2 puszki kukurydzy  sól i pieprz do smaku pęczek pietruszki do dekoracji 200g (dwa woreczki) ryżu parboiled Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na gorącym tłuszczu. Krewetki wrzucamy na patelnię(...)ostre listki i zbyt duże kawałki będą wyczuwalne w potrawie. Listki dorzucamy do krewetek i cebuli i mieszając podsmażamy do momentu, aż sos się zredukuje. W międzyczasie gotujemy ryż. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy na patelnię razem z kukurydzą i ryżem- chwilę podsmażamy. Solimy i pieprzymy wedle uznania. Tuż przed podaniem posypujemy potrawę posiekaną natką pietruszki. *edit: Nasza

les mirabelles
Ziemniaki ze Szpinakiem zapiekane w Cieście + łosoś czyli spóźnione Środowe Rybki odc.28 151

Lubicie ziemniaki??? przyznam, że ja bardzo. Owszem mam fazy na ryż czy kasze, lubię też makarony ale ziemniaki mogę jeść ze wszystkim i zawsze czego przykładem będzie przepis poniżej. Uwielbiam kluski z dodatkiem ziemniaków, ziemniaki są też składnikiem niektórych moich wypieków. Gotowanie, smażone, frytki czy pieczone. Lubimy je całą rodziną. Najchętniej w całości ale i w postaci puree

Dzieje kuchennej Wiewióry
Piersi w sosie curry 189

Co tu pisać, piersi kurczaka w sosie curry ...nic dodać nic ująć.Połączenie tych dwóch składników jest po prostu idealne.Do zrobienia sosu szykujemy:- 20 g przyprawy

Pasje Jolki
Curry z kurczakiem, cukinią i bakłażanem 316

patelni rozgrzewamy jeszcze odrobinę oliwy i dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Podsmażone warzywa i kurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy cukinię, bakłażana, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 15 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy do warzyw z mięsem mleko kokosowe

Mania Gotowania
Japońskie kule na patykach. 415

odległości 2cm od siebie. Smażyć we frytkownicy lub innym naczyniu do głębokiego smażenia na złoty kolor,około11min. Wyjąć ,osuszyć i przekroić na pół tak, aby w każdej połówce został patyczek. Podawać z sosem sojowym, worcester lub musztardą jako gorącą przystawkę ,lub danie główne do ryżu. Japończycy nadziewają kule rozmaitymi warzywami. Może to być jeden składnik, albo kilka różnych

Kulinarny karnet Christophera
Smażone zielone pomidory z ziarnami. 150

następnie w roztrzepanym jajku i otoczyć w mieszance z płatków owsianych z ziarenkami. Smażyć na oliwie po 2-3 minuty z każdej strony. Podać z plastrami wiejskiej szynki wędzonej. Ja potraktowałem pomidorki jako przystawkę, ale bardzo dobrze komponują się jako dodatek obiadowy do mięsa czy ryżu

Kulinarny karnet Christophera
Pierś z kurczaka z sosem porowo-śmietanowym 119

złotobrązowy. Mięso wyjąć wraz z porami i trzymać w cieple. Pozostały sos ze smażenia rozprowadzić z białym winem lub bulionem,dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji. Dodać pory i kilka minut podgotować razem. Na końcu duszenia dodać szczypiorek. Uwagi:   Polecam podawać filety te z ryżem i warzywami

Gorący kąsek
Leczo z kiełbaską 142

wiejskiej) pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną na półplastry cebulę. Smażyć aż cebula zmięknie a potem dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Zawartość patelni wrzucić do miękkiej już cukinii. Wymieszać, doprawić do smaku jeśli trzeba i jeszcze chwilę dusić. Podawać samo lub z ryżem

Monia miesza i gotuje
Shoarma 293

inny rodzaj mięsa to czas smażenia się wydłuża. Możecie również dowolnie je zarumienić lub wzbogacić o szereg dodatków, np. ser. Wystarczy go jedynie zetrzeć i posypać mięso pod koniec smażenia, a ładnie się rozpuści. To danie, polega tak naprawdę na dobrym przyprawieniu. Możecie użyć gotowej mieszanki, jaką oferuje Kamis (ja wybrałam tę opcję) lub przygotować własną. Na opakowaniu również jest(...)ryżem ugotowanym z dodatkiem curry lub kurkumy. Składniki na 3 porcje: ok. 70 dag piersi z kurczaka olej – 2-3 łyżki przyprawa kuchni arabskiej Kebab/Shoarma (Kamis) – ok. 1,5-2 łyżki Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Dodać olej i przyprawę. Zamarynować od 20 minut do kilku godzin, w zależności od tego jak aromatyczne ma być danie. Następnie smażyć

Fabryka pomysłów
Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 167

minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Do zeszklonej cebuli dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i mieszając chwilę smażymy razem, do momentu aż czosnek straci ostry, surowy zapach. Wsypujemy pokrojoną paprykę, całość dokładnie mieszamy i na małym ogniu smażymy paprykę z dodatkami przez 8-10 minut, aż zagrzeje się i zmieni kolor.   Wlewamy gorący rosół, wsypujemy sproszkowaną paprykę(...)smażymy klopsiki przez 3-4 minuty na stronę, do zamknięcia mięsa. Wlewamy do podsmażonych klopsów rosół, patelnię przykrywamy nie do końca szczelnie pokrywką i dusimy klopsiki na małym ogniu przez 10-12 minut.   Gotowe klopsy przekładamy do sosu i podajemy – nam smakowały z ugotowaną na sypko białą kaszą gryczaną, ale możecie zjeść je też z ryżem albo tłuczonymi ziemniakami

Karo in the Kitchen
Curry z kurczakiem i krewetkami 140

imbir, pastę curry, czerwone pesto, kurkumę, paprykę w słodką i wędzoną, Posiekany drobno czosnek. Chwilkę wszystko smażyć, musicie poczuć zapach przypraw. Pałki kurze przekroić wzdłuż i wyciąć kość. Pokroić na średniej wielkości kawałki. Doprawić solą. Wrzucić mięso z kurczaka na patelnię i smażyć aż straci kolor surowizny. Wtedy podlać wodą i gotować około 10 minut. Następnie wlać mleczko kokosowe(...)minut. Wrzucić fasolkę i krewetki, wymieszać. Gotować tak długo aż krewetki zrobią się różowe. Na koniec wrzucić kiełki, w razie potrzeby doprawić do smaku i gotowe. Podawać z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Danie pycha, polecam

Kuchnia Pokoleń
Potrawka z drobiowych serc 171

ryż, pieczywo lub ziemniaki CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z serduszek odcinamy żyłki i nadmiar tłuszczu. Bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na bok na durszlaku, aby wyschły. 2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i podsmażamy na średnim ogniu przez około 10 minut, aż zmięknie. Dodajemy czosnek i serduszka, smażymy(...)gotujemy 15 minut, aż sos zgęstnieje. 3. Danie zdejmujemy z ognia, dodajemy papryczkę chilli i Philadelphię i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, pieczywem lub puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art
Szybki obiad: Strogonow prawie jak z przepisu Jamiego Olivera 189

dodajemy 1/4 łyżeczkę soli oraz zmiażdżone 2 ząbki czosnku. Suszone grzyby kroimy na kawałki. Smażymy 3-4 minuty i dodajemy 3/4 odciśniętych z zalewy ogórków z cebulą (reszta będzie później wykorzystana do ozdoby) oraz 4 łyżki wody po moczonych suszonych grzybach. Mieszamy i jeszcze smażymy 3 minuty. Schab kroimy na wąskie około 0,5cm paski, doprawiamy solą, pieprzem i słodką(...)samą patelnie wrzucamy mięso. Smażymy. Dodajemy 3 łyżki brandy i podpalamy lub czekamy aż alkohol wyparuje. Dodajemy z miski odłożoną mieszankę z grzybów i ogórków. Mieszamy. Dodajemy 4 łyżki jogurtu naturalnego i około 50ml mleka. Mieszamy i czekamy aż się zagotuje. Gotowe. Mieszankę mięsną wykładamy na kaszę lub ryż. Całość posypujemy pozostawioną mieszanką ogórków i cebuli. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Łopatka w ciemnym sosie. Obiad dla całej rodziny. 192

mięsa przygotowywane w sosie własnym, bądź z dodatkiem aromatycznych przypraw. Unikam ciężkich i gęstych od mąki sosów. Dzisiaj polecam Wam przepyszną łopatkę w ciemnym sosie. SKŁADNIKI: - 4 porcje ugotowanego ryżu jaśminowego - 700g do 1 kg łopatki wieprzowej - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4-6 ząbków czosnku - 1 gwiazdka anyżu - 4-5 łyżek sosu sojowego ciemnego - 2-4 ziarenka pieprzu czarnego(...)ziela angielskiego - 200-300 ml wody - sól - 1/2 łyżeczki melasy z granata - 1 posiekana szalotka Mięso kroimy w grubą kostkę, rozgrzewamy woka z oliwą, dodajemy szalotkę, czosnek i przyprawy, smażymy przez 4-6 minut. Dodajemy mięso i obsmażamy przez 10-15 minut. Zalewamy sosem sojowym i melasą, dodajemy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy w woku do miękkości. Około 40 minut

SMYKWKUCHNI
Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym 265

ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniaczkami.   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 jajko 1 czerwona papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 niewielkiego pora 3/4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka passaty pomidorowej 1-2 łyżki słodkiej śmietanki 18% przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia(...)dokładnie razem mieszamy *** *** Ręce delikatnie smarujemy olejem i formujemy z masy mięsnej zgrabne kuleczki *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i przesmażamy mięsne kuleczki, z każdej strony na rumiano. Smażymy raczej krótko ale na dość wysokim ogniu *** *** Następnie mięso zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut na małym ogniu *** *** Po tym czasie na patelnie dolewamy przecier pomidorowy

Blog z Apetytem
Strogonow z wieprzowiny 137

danie do zrobienia na pyszny obiad w tygodniu po powrocie z pracy. Najlepszego strogonowa przygotowuje moja mama i najlepiej komponuje się on z kluseczkami, ja jednak podałam go z ryżem i również smakował wyśmienicie. Polecam!  Składniki :  500g wieprzowiny (u mnie schab) 500g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 150ml śmietany 150ml jogurtu greckiego 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)plastry pieczarki. Smażyć przez kilkanaście minut aż mięso będzie usmażone a pieczarki puszczą wodę. Dodać śmietanę i jogurt oraz koncentrat pomidorowy, a także przyprawy paprykę, płatki chili (lub ostrą paprykę/pieprz kajeński) do smaku oraz sól i pieprz (dużo). Wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut aż mięso i pieczarki będą miękkie. Podawać z ryżem (najlepiej brązowym

Codzienne Gotowanie
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 126

dekoracji :) Wstawić wodę na ryż i ugotować go w osolonej wodzie Mięso umyć, oczyścić, pokroić w kostkę Paprykę oczyścić, umyć i równiez pokroić w kostkę Cebulkę - obrać i pokroic w kostkę Rozgrzać olej na patelni, wrzucić najpierw mięso, i gdy będzie już ze wszystkich stron podsmażone - dorzucić paprykę i cebulę. Doprawić solą i pieprzem Smażyć dosłownie chwilę, po czym(...)mąką, po czym dolewamy gorący wywar spod gulaszu i ponownie dokładnie mieszamy (ja używam sprężynki). Przelewamy sos na patelnię i mieszając doprowadzamy danie do zagotowania - wyłączamy Nakładamy porcję ryżu na talerz i na nią przekładamy gulasz z papryką Smacznego! :) Przepis bierze udział w mojej akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Curry z kurczaka ze szpinakiem 123

curry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła klarowanego pieprz do smaku (opcjonalnie) Dodatkowo: ugotowany ryż do podania Jak przygotować curry ze szpinakiem? Kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać ze wszystkimi przyprawami oprócz soli. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i lekko podsmażyć(...)małe słupki. Z papryczki usunąć pestki i bardzo drobno posiekać. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i delikatnie podsmażyć w nim cebulę i czosnek, następnie dodać kurczaka i smażyć pod przykryciem około 7 minut. Do kurczaka dodać warzywa i dusić pod przykryciem około 10 minut, po czym połączyć z rozmrożonym szpinakiem i mleczkiem kokosowym.  Dodać pieczarki i dusić

Kuchcik gotuje
Potrawka z Piersi Kurczaka z Pieczarkami do Ryżu , Makaronu lub Ziemniaków 182

obiad z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Będziemy potrzebować: około 700 g piersi kurczaka 400 g pieczarek 1 kubek 400 g śmietany (12% lub 18%) 50 g sera żółtego 1 cebula (około 100 g) 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka usiekanego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu(...)całość smażę około 10 minut. Teraz do piersi z cebulą dodaję pieczarki i całość smażę (duszę) jeszcze około 10 – 15 minut tak aby mięso stało się miękkie . Gdy smażę składniki przygotuję śmietanę: W około 5 łyżkach zimnej wody rozprowadzam mąkę tak aby nie było grudek i dodaję śmietanę , całość dokładnie mieszam – śmietanę mam przygotowaną:). Gdy pierś z kurczaka jest miękka

Uwaga Babcia Gotuje
Tikka Masala z jagnięciną / Lamb Tikka Masala 228

pieprz i smaż bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, przez około 6 do 7 minut. Dodaj papryczki jalapeno, czosnek i imbir i smaż przez minutę, cały czas mieszając. Następnie dodaj liść laurowy, 2 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala, kolendrę, kmin, płatki chilli, cynamon, kardamon, goździki i gałkę muszkatołową i smaż cały czas mieszając, aż poczujesz(...)minut. Zdejmij patelnię z ognia i wmieszaj pozostałe 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala, śmietankę i natkę pietruszki lub kolendry. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Podawaj danie z ryżem, posypane natką pietruszki lub świeżymi listkami kolendry. Smacznego! English version Lamb Tikka Masala (6 servings) Ingredients for lamb marinade: 680 g lamb, trimmed of fat and cut into 2 cm cubes

karmelowy
Kurczak sezamowo-cytrusowy 263

cytryną. Baza dania jest praktycznie identyczna jak w klasycznych daniach chińskich z tym, że tutaj jest mocno wzbogacana o smak soku i skórki cytrusowej. Idealne danie do serwowania z ryżem. Mięso pokroić w paseczki. Przyprawić sosem sojowym i dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie odsączyć nadmiar płynu. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomarańczę i cytrynę(...)czosnek, skórkę i łyżeczkę imbiru.  Chwilkę podsmażyć. Dodać połowę mięsa. Podsmażyć. Kiedy mięso stanie się rumiane przesunąć je na boki patelni, a na środek włożyć resztę mięsa i smażyć je tak samo. Przygotować sos. W dużym kubku wymieszać dokładnie wszystkie składniki sosu, zalać warzywa i mieszać aż sos zgęstnieje. Na suchą patelnię wsypać ziarna sezamu i podsmażyć

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania