ryż smażony - 6533 przepisów (strona:204/436)

KOTLETY Z KASZY, BATATÓW i BURACZKÓW 187

Pyszne, pełne smaku i witamin, kotleciki z ugotowanej kaszy, batatów i buraka. Doprawione kurkumą, czosnkiem i chili. Krótko smażone na odrobinie oleju. W ich składzie nie

cool and minty
Zupa gołąbkowa z młodej kapusty z pulpecikami 137

ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki (210g) 1 marchewka korzeń pietruszki kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżeczka cukru sól, świeżo zmielony pieprz pęczek koperku 100 g ryżu Pulpeciki: Do miski przełożyć mięso, dodać jajko, drobno posiekany czosnek i cebulkę. Całość

Smakołyki Asi
Kotlety mielone z fetą 190

były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1/2 łyżeczki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Cebulę, czosnek pokroić w kostkę, zeszklić

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie kurkowo-szpinakowym 129

podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy zarumieni się z obu stron dodajemy kurki i smażymy krótko. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak się rozmrozi, mieszamy dokładnie potrawę, dodajemy przyprawy i odparowujemy. Zdejmujemy naczynie z ognia i dodajemy mascarpone i jogurt. Mieszamy dokładnie. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem… lub zjadamy z przyjemnością, bez dodatków ;) Smacznego

Kucharzyca
Koreańskie naleśniki 194

olej, tak aby pokrył dno i łyżką nakładamy ciasto formując niewielkie okrągłe placuszki. Smażymy je do zarumienienia z obu stron. Układamy je na papierowym ręczniku, żeby usunąć nadmiar oleju. W tym czasie mieszamy wszystkie składniki sosu. Podajemy naleśniki maczane w sosie z ogórkami po koreańsku i ryżem. Do popicia dużo wody Smacznego! * Przepis znalazłam tutaj . Artykuł Koreańskie naleśniki pochodzi

Lamarida.pl
Łosoś teriyaki z pak choi 138

wierzchnich liści przekroić na pół, lub poobłamywać liście, wrzucić na patelnie na której smażył się łosoś i szybko je zblanszować. Można podlać pozostałą częścią marynaty teriyaki. Pak choi ułożyć na talerzu, na nim położyć łososia i natychmiast podawać oprószone ziarnami uprażonego sezamu. Łososia można podać z ryżem lub noodlami. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Curry z batatów i kalafiora z kulkami wołowymi 178

batata, czosnek, anyż i imbir, smaż 5 minut.  Dodaj kalafior i przyprawy, smaż dalej 5 minut. Dodaj mleko kokosowe i pomidory, doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut, dopraw do smaku. Do curry przełóż kulki wołowe, gotuj 2 minuty. Przed podaniem przybież listkami bazylii, podaj z ryżem lub dowolnym pieczywem

SzczyptaSmaQ
Bakłażany i cukinia w sosie pomidorowym 142

garnku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać koncentrat pomidorowy i mieszając, smażyć przez minutę. Potem dodać bulion i upieczony czosnek. Do sosu dodać warzywa i przyprawy. Wymieszać, gotować około 10 minut, aż smaki się połączą. Danie jest gotowe, gdy warzywa będą miękkie. Podawać z ryżem

Ewusiowe Smaki
Kurczak z papryką 574

Szybkie, łatwe danie lekko pikantne, które idealnie sprawdzi się jako obiad w towarzystwie ryżu lub z świeżutkim pieczywem. Polecam Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia suszona bazylia, oregano słodka mielona papryka carry, chili sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć

magiczna kuchnia Kasi
Pulpeciki drobiowe z cukinią i pomidorami 236

paski przy pomocy obieraczki do warzyw, omijając gniazdo nasienne. Dodać do cebuli i smażyć, aż nieco zmięknie. Następnie dodać pokrojone pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: cukinia

https:KKuchniaMniam
Risotto z pieczarkami i suszonymi pomidorami 170

siekamy pieczarki i podsmażamy na pozostałym maśle. Pięć minut przed końcem gotowania (ryż gotuje się około 15 minut) dorzucamy pieczarki i pokrojone suszone pomidory. Mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 2 minuty. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Risotto podajemy posypane startym parmezanem. Do smażenia zamiast masła możemy również użyć oleju z suszonych pomidorów ;-) Risotto z pieczarkami

peggiwkuchni
Kulki ryżowe 179

Posolić i popieprzyć. Gotować do momentu aż ryż zmięknie - w razie potrzeby dolać więcej wody. Ryżu nie wysuszać, najlepiej gdy będzie lepki. Odstawić do ostudzenia. Paprykę i pomidory suszone pokroić w kostkę - dodać do ryżu. Pietruszkę posiekać i również dodać do ryżu. Na koniec dodać jeszcze starty ser żółty. Wszystko razem wymieszać. W razie potrzeby posolić jeszcze i popieprzyć(...)Formować kulki, które obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć do zarumienienia się - najlepiej gdy olej sięga do połowy kulek. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kotleciki ryżowo - marchewkowe 272

wrzątku. Odcedzić.  2 jajka ugotować na twardo, ostudzić, oskubać i pokroić w kosteczkę. Dodać do ryżu.  Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę.  Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyć na maśle, po czym dodać do ryżu wraz z posiekanym szczypiorkiem i dwoma surowymi jajkami. Dodać bułkę tartą i doprawić do smaku solą(...)pieprzem. Dokładnie wymieszać.  Formować w dłoniach małe kotleciki i delikatnie obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.  Podawać np. z surówką lub mizerią z ogórka

Z miłości do słodkości
Indyk w egzotycznym sosie 149

szklimy pod koniec dajemy posiekany czosnek. Następnie wrzucamy mięso wraz z przyprawami i smażymy ok 5 minut. Do mięsa wrzucamy pokrojone ananasy z puszki wraz z syropem. Całość gotujemy 20 minut, następnie wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok 10 minut aż całość lekko zgęstnieje. Podawać z ryżem i dowolną zieleniną

Delicious Titbits
Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie 217

przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po łyżce ryżu, piórka cebuli i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami. Mięso obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy bulion. Przekładamy do niego podsmażone mięso. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażamy resztę cebulki. Dokładamy do mięsa, doprawiamy ostrą czerwona papryką. Dusimy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania