Posolić i popieprzyć. Gotować do momentu aż ryż zmięknie - w razie potrzeby dolać więcej wody. Ryżu nie wysuszać, najlepiej gdy będzie lepki. Odstawić do ostudzenia. Paprykę i pomidory suszone pokroić w kostkę - dodać do ryżu. Pietruszkę posiekać i również dodać do ryżu. Na koniec dodać jeszcze starty ser żółty. Wszystko razem wymieszać. W razie potrzeby posolić jeszcze i popieprzyć(...)Formować kulki, które obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć do zarumienienia się - najlepiej gdy olej sięga do połowy kulek. Smacznego
W kuchni u Monikiwrzątku. Odcedzić. 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić, oskubać i pokroić w kosteczkę. Dodać do ryżu. Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyć na maśle, po czym dodać do ryżu wraz z posiekanym szczypiorkiem i dwoma surowymi jajkami. Dodać bułkę tartą i doprawić do smaku solą(...)pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formować w dłoniach małe kotleciki i delikatnie obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać np. z surówką lub mizerią z ogórka
Z miłości do słodkościszklimy pod koniec dajemy posiekany czosnek. Następnie wrzucamy mięso wraz z przyprawami i smażymy ok 5 minut. Do mięsa wrzucamy pokrojone ananasy z puszki wraz z syropem. Całość gotujemy 20 minut, następnie wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok 10 minut aż całość lekko zgęstnieje. Podawać z ryżem i dowolną zieleniną
Delicious Titbitsprzyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po łyżce ryżu, piórka cebuli i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami. Mięso obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy bulion. Przekładamy do niego podsmażone mięso. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażamy resztę cebulki. Dokładamy do mięsa, doprawiamy ostrą czerwona papryką. Dusimy
VioletoweKucharzenieodparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na każdy kotlet nakładamy pieczarki i cebulę, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie dodatkiem był ryż, ale do takiego kotleta będą też pasowały inne dodatki. Rozliczenie: pierś z kurczaka
Czerwona PorzeczkaDziś pomysł na pyszne pulpeciki w sosie koperkowym :). Polecam z brązowym ryżem - to smaczny i zdrowy obiad. Składniki: -500 g mięsa mielonego -pół szklanki kaszy kuskus -pół szklanki bułki tartej -1 jajko -1 szklanka wrzącej wody -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz -olej do smażenia, mleko Wykonanie: Bułkę tartą namaczamy w mleku. Kaszę kuskus zalewamy szklanką wrzącej wody i przykrywamy
KasiekGotujeprzekrojone na połówki) i sos chili oraz sok z cytryny Smażymy około 4 minut ciągle mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. mnie najbardziej krewetki smakują z chlebkiem ciabattą z sosem z octu balsamicznego :) Ale możemy je podać także ze zwykłymi tostami albo ryżem.krewetki z sosem chili i z pomidorkami
Bon Appetit Małgorzatyjajko, chilli cayenne, kucharka i zeszkloną na 1 łyżce pokrojoną cebulą dodać ryż ugotowany najlepiej dzień wcześniej, dodać bułki tartej tyle aby masa była zwarta /mi wyszło ok.1,5 szklanki/, wsypać koperek i wszystko dobrze wyrobić jak na mielone mięsne kotlety na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać na ręcznik papierowy są pyszne takie kotlety
W Mojej Kuchni Lubięryżu robi się reszta. Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie około pół kg kalafiora podzielonego na małe różyczki 1 duża cebula pęczek natki pietruszki puszka 400 ml mleka kokosowego łyżeczka zielonej pasty curry płaska łyżeczka kuminu 2 ząbki czosnku łyżeczka soli Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i zeszklij drobno posiekaną cebulę (2-3 minuty smażenia(...)powinny być wystarczająco miękkie. Dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dopraw solą i doprowadź do zagotowania. Na samym końcu dodaj posiekaną pietruszkę. To wszystko. Najlepiej smakuje podane z ryżem. Artykuł Kalafiorowe curry z cukinią pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbędzie pojawiało się na blogu. Dieta pęcherzykowa, czyli taka po usunięciu woreczka żółciowego jest właściwie taka sama jak dieta wątrobowa - polega przede wszystkim na unikaniu produktów tłustych, smażonych i ciężkostrawnych. Jej głównym założeniem jest wyeliminowanie tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, a zastąpieniu ich tłuszczami roślinnymi, z menu należy także pozbyć się produktów ciężkostrawnych, wzdymających, długo zalegających w żołądku(...)gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania smażone (w tym w szczególności smażone na głębokim tłuszczu
Codzienne Gotowaniedań. Proponujemy Wam dzisiaj przepis na pieczoną cieciorkę ze smażoną wołowiną, wymyślony przez naszego ulubionego Marka Bittmana, autora kulinarnych książek z USA. Nieco podkręciliśmy przepis dodając więcej korzennych przypraw orientalnych, dzięki czemu danie jest niezwykle aromatyczne. Tak przygotowaną cieciorkę z wołowiną możecie podać z kaszą jaglaną, jak my, albo z ryżem, kuskusem lub zawiniętą w tortille. W każdym zestawie będzie(...)wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. W połowie pieczenia wymieszaj cieciorkę. Krok 2 W międzyczasie przepłucz kaszę pod zimną wodą, rozgrzej łyżkę oleju na patelni, wsyp posiekaną dymkę i smaż około 3 minut. Dodaj kaszę i smaż mieszając przez minutę. Zalej dwiema szklankami wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Na koniec rozdrobnij widelcem. Krok
Niedzielny kucharzczerwoną paprykę, dopraw solą, pieprzem i smaż do momentu, aż papryka zmięknie. Następnie wrzuć wszystko do garnka, w którym gotujesz zupę. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pierś z kurczak, usmaż, dodaj do garnka z zupą i gotuj na małym ogniu. Szczypiorek posiekaj i dodaj do zupy pod koniec gotowania. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu i podawaj z gotową zupą
ale Pysznieproste danie, Delikatnie wysmażona polędwica z indyka która jest dobrym źródłem białka w marynacie z sosu sojowego i teryiaki oraz sambal oelek to gwóźdź programu :). Polecam podać z prozdrowotnym ryżem dzikim lub czerwonym! Zapraszam! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100g polędwicy z indyka lub kurczaka marynata: sos sojowy 10ml + teryiaki 5ml + sambal oelek(...)oliwek 1 ser typu camembert połowa papryczki szczpiczastej pokrojona w talarki sól, pieprz Przygotowanie: 1// Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, nagrzewamy patelnie z oliwą i zamarynowaną wcześniej polędwicę smażymy krótko z obu stron na małym ogniu. 2/ Skropione oliwą i doprawione talarki papryki wkładamy do piekarnika aż się zarumienią. Rozcinamy camembert na pół i wkładamy w niego kawałki polędwicy
Kuchnia PROzdrowotnaDzisiaj zapraszam na aromatycznego kurczaka z winogronami, duszonego w białym winie Celebro France www.facebook.com/KlubCelebro , które idealnie komponuje się z kurczakiem. Świetnie smakuje z dodatkiem ryżu, jest doskonałą propozycją na wykwintny obiad. składniki na 4 porcje 8 pałek z kurczaka ( dramstików ) 1 cebula 1 jabłko 1 por 15 dag winogron 1/4 litra białego francuskiego wina Celebro(...)trakcie smażenia kurczaka podlewamy białym winem Celebro i wszystko dusimy klika minut pod przykryciem. Pod koniec dodajemy połówki winogron i pora, wszystko dusimy jeszcze około 5 minut. Na wysmarowaną tłuszczem żaroodporną formę przekładamy porcje kurczaka oraz całą zawartość patelni i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30 minut. Danie podajemy z ryżem i sałatką warzywną
Smakowite Dania