zawiera ono rybę wędzoną. A one są zbyt obciążające dla niedojrzałego układu pokarmowego malucha i zawierają za dużo soli. Taki obiadek to idealne rozwiązanie dla zabieganych rodziców! Makaron z łososiem w kremowym sosie – składniki (2 porcje): łosoś wędzony na zimno, 100g, szklanka makaronu razowego świderki, ząbek czosnku, 1 średnia marchewka, pół pora, około 4 łyżki jogurtu greckiego, 1/3 szklanki
Natka PietruszkiCoraz częściej tęsknimy za prostymi smakami, zwłaszcza kiedy mamy do dyspozycji naprawdę dobrej jakości produkty! Świeże sezonowe warzywa, aż proszą się o dodatek świeżych ziół. A
Plate of JoyGRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA
SMYKWKUCHNImięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej piersi kurczaka ½ melona żółtego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka ziaren słonecznika Sos 1 mały jogurt grecki 1 szalotka
My Chcemy Jeśćbiałej ryby (waga po odmrożeniu, razem z lodem to jakieś 500-550g) 2 płaskie łyżeczki przyprawy tex-mex, np. do fajita ½ dużej czerstwej bułki zmielone w malakserze 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko S olej do smażenia, np. ryżowy SOS MAJONEZOWO-PAPRYKOWO-LIMONKOWY 2 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki śmietany 18% lub jogurtu greckiego 3 łyżki soku
Karo in the Kitchenbogactwa ryb jaki tam znajdę. A póki co, zapraszam na smaczną sałatkę z tuńczykiem. SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lollo bianco (lub innej "twardej" sałaty) 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty 2 jajka ugotowane na twardo kilka zielonych oliwek kapary w zalewie piórka czerwonej cebuli 5-6 filecików anchois 1 puszka tuńczyka w oleju świeża bazylia ( u mnie grecka
Kuchnia w opałachbiały 80 g masła zimnego 2 łyżki zimnej wody Farsz: sól, pieprz czarny i czerwony 2 białka 2 jajka 120 g serka czosnkowego śmietankowego 300 ml jogurtu greckiego 250 g bobu 20 kulek ziemniaczanych mrożonych koperek,natka pietruszki 20 dkg filetu z łososia papryczka chili Ciasto: Migdały rozdrabniam na mąkę za pomocą kielicha blendującego. Do miski(...)zrywając papier,formuję boki wysokie z ciasta. Spód ciasta nakłuwam widelcem. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół i piekę 20 minut aż się zrumieni. Nadzienie: Rybę kroję na kawałki, posypuję solą, pieprzem. Bób wrzucam do gotującej osolonej wody i gotuję trzy minuty. Odcedzam, przelewam zimną wodą i obieram. Do miski wbijam jajka, dodaję białko,ser czosnkowy
wesoła kuchniaLato ma to do siebie, że nie chce się stać przy garach ani jeść. Ciężkie dania zostawiamy i delektujemy się lekkimi posiłkami. Taki jest i ten
Kuchnia w oparachpełna ryby i chrupiących dodatków. Uwielbiam nałożyć sobie kopiasty talerzyk, do tego kromka chleba i kolacja z głowy. Polecam i Wam. Co nam trzeba? Puszka tuńczyka w sosie własnym/ w oleju, dowolnie 100g świeżego łososia 150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego
Latosiowydomrybą (zamiast orzechów można spokojnie dorzucić tuńczyka z puszki lub łososia) czy kukurydzą. Z uwagi na dodatek kaszy sałatką można się najeść i stanowi w sumie pełne danie objadowe. Składniki: pół paczki jarmużu puszka kukurydzy 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebulka pół szklanki kaszy jaglanej pół szklanki orzechów włoskich dwa pomidory Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego
Lubczyk i WaniliaFilet rybny smażony i podany w bułce z dodatkiem sosu z kaparów, sałaty, pietruszki i korniszonów. BURGER RYBNY SKŁADNIKI trzy filety rybne (dorsz, sola, miruna); 3
Kuchnia TomkaJeśli odpowiada Wam smak chrzanu, to warto połączyć go ze śledziem. Ostrość chrzanu jest nieco zredukowana dodanym jabłkiem. 6 małosolnych płatów śledziowych 1 łyżka chrzanu 1
Kuchcik gotujelatin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 7 jajek 200 g wędzonych szprotek 3 łyżeczki jogurtu greckiego 3 łyżeczki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Schłodzić w zimnej wodzie. Zimne obrać i przekroić na pół, ułożyć(...)jajek żółtkami do góry. Jedno jajko zetrzeć na tartce na małych oczkach. Szprotki obrać ze skóry, usunąć wnętrzności, głowę oraz ogon (kilka rybek zostawić do dekoracji). Mięso z ryb przełożyć do miski, dodać starte jajko, majonez, jogurt i musztardę, rozetrzeć widelcem na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nałożyć na jajka, udekorować rybką i posypać posiekanym szczypiorkiem
kulinarnyswiatdomi