Taki deser zdecydowanie jest w stanie poprawić nastrój nawet w najbardziej deszczowe popołudnie. Jeszcze ciepła aromatyczna tarta ze śliwkami na kruchym spodzie z delikatną bezą :) Tak
CiastkozercyJuż dawno tak przyjemnie nie robiło mi sie zdjęć jak do tego wpisu. Powody są dwa: super tort, który chciałam zrobić od dłuższego czasu i przepiękne
CiastkozercyJeśli choć raz w życiu zrobicie czekoladowe drożdżowe zaręczam Wam, że będziecie do niego wracać :) Na stronie takie przepisy można znaleźć np. tu lub tu . Dziś
CiastkozercyDziś mam dla Was pyszną weekendową propozycję: delikatne mini ptysie, nadziewane bitą śmietaną w pysznej polewie z Nutelli! Ja jestem ich absolutną fanką :) Z podanych składników
CiastkozercyKażde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem
CiastkozercyKto z Was ma urodziny w sierpniu? U mnie ten miesiąc to prawdziwe zatrzęsienie urodzinowe ;) Moja propozycja to proste babeczki z jagodami, z delikatnym kremem budyniowym
CiastkozercyRóż na talerzu! Można by pomyśleć, że to jakieś sztuczne barwienie, a to tylko burak :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaksiążka, która od przeszło roku czekała na półce na czytanie, ale zawsze jakaś inna książka kusiła bardziej. Zalążek historii tytułowej Amelii poznałam rok temu podczas lektury " Kawiarenki pod Różą ". Wtedy bardziej skupiłam się na zamieszczonych tam przepisach niż na samej fabule. Ponad dwudziestoletnia Amelia z kwotą 10 tys. złotych i listem od tajemniczego T. trafia do Zabajki niedaleko Tucholi(...)Tosi, kobieta odnawia wnętrze kamienicy i toczy zakłada ogród w miejscu chaszczy. Szybko odkrywa, że zna się na przygotowywaniu różnych słodkości i na parterze kamienicy postanawia otworzyć Kawiarenkę pod Różą. Cieszy się ona sporą klientelą, dopóki Amelia promuje kawiarenkę darmowymi poczęstunkami. Z czasem odwiedziny zanikają. Liczyć może jedynie na Magdę, Ksenią i Tosię. A pieniędzy w zastraszającym tempie ubywa... Poza
Weekendy w domu i ogrodzieIdealna do weekendowej kawy – tarta z wiśniami na kruchym kakaowym spodzie pod lekką pierzynką z bitej śmietany i mascarpone. Uwielbiam! Ponieważ moja foremka zaginęła w
Ciastkozercywyboru - może być ona: - standardowa z papieru fotograficznego matowa lub błyszcząca - z eko skóry o różnych kolorach: biała, krem, koniak, tytan, czarny szafir - z płótna o kolorach: ecru, jasny róż, jasny niebieski, biała - metaliczna złota lub srebrna - imitująca drewno o kolorze łupkowym lub krecim Oprócz tego możemy wybrać czy okładka ma być watowana czy nie ( oprawa wypełniona
Kuchnia MagdaLenyUwielbiam przepisy takie jak ten, bo są super proste, łatwo można je modyfikować dodając ulubione składniki i do tego są taaaakie pyszne :) Nie będę Was czarować
CiastkozercyNigdy nie kryłam się z moją miłością do jagód, jeśli do tego dołoży się jeszcze sernik i mocno czekoladowe brownie – to dla mnie ciasto absolutnie
Ciastkozercyzdrowy , smaczny deser fit. 5 dag.ugotowanego ryżu jaśminowego 1 kubek jogurtu naturalnego 1.5 łyżki płatków migdałowych sok z limonki dla smaku 1 łyżka miodu 1 łyżka syropu z róży - nie musowo kakao mi migdały do dekoracji 100 ml.mleka bezlaktozowego lub innego ************************************************* 1 łyżkę migdałów zmiksować z ugotowanym ryżem , jogurtem , miodem , syropem z róży sokiem z limonki i mlekiem.Przela
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwarzyw ostatecznie powinny dać sygnał, że są to batony nieco innego rodzaju. Trzeba przyznać, że kolory tych batonów prezentują się intrygująco (szczególnie na zdjęciu z przekroju). Szpinakowa zieleń, buraczany róż i ciemna, pomidorowa czerwień a to wszystko wraz z dużą ilością nasion, orzechów i pestek. Nic tylko próbować! Smak: Szpinak z cytryną poszedł na pierwszy ogień. Zapachem przypominał
Candy PandasPachnący, pyszny, z chrupiącą skórką i mięciutkim sprężystym miękiszem chleb dziś przedstawię. Kwiatów bzu czarnego już pewnie nie znajdziecie ale za to płatki róż znajdziecie przez całe lato. Zabawa w wypiekanie chleba z dzikich drożdży wciągnęła mnie bardzo i eksperymentuje by potem zajadać przepyszne pieczywo. Nie przypuszczałam nigdy że dzikie drożdże można praktycznie wyhodować ze wszystkiego, magia. Zapraszam
Moje Małe Czarowanie