Drożdżowe racuchy z jabłkami, ricottą i skórką cytrynową

Drożdżowe racuchy z jabłkami, ricottą i skórką cytrynową

Drożdżowe racuchy z jabłkami, ricottą i skórką cytrynową

Przepis na : obiad

Gdzie jest nasz czas? Kołowrotek – dom,praca dom. Ten życiowy rytuał wyznacza nam porządek każdego dnia. W przededniu wiosny jesteśmy zmęczeni, przemęczeni, zmordowani zimowym czasem bez słońca. I wciąż jest coś do zrobienia, coś do załatwienia. Coś zapisane na kartce wyrwanej z notesu, coś, co jest pilne, ważne, na już, na wczoraj. Ciągły pęd. Zauważyłam, że im więcej rzeczy muszę załatwić, tym lepiej się organizuję. Ameryki tym stwierdzeniem nie odkrywam, choć to tak naprawdę „moja Ameryka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, racuchy, drożdżowe, tarta, ciasto, cytryna, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, placuszki, tarta z jabłkami, obiad, ciasta z jabłkami, ciasto cytrynowe, tarta na słodko

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.