rosół - 7627 przepisów (strona:58/509)

Zupa koperkowa z porem i młodymi ziemniakami 73

Dziś poniedziałek, więc na pewno część z Was ma w zanadrzu rosół. W sumie nie wnikam jaki, bo do dzisiejszej zupy będzie pasował każdy. Jeżeli więc macie ochotę na letnią zupę, mam dla Was prosty przepis na jedną z moich ulubionych zup. Dzisiejsza wersja jest na wypasie, bo została zrobiona na rosole drobiowym, który pyrkał sobie na gazie przez parę(...)młode ziemniaki, które również nadają tej zupie pożądany klimat. Zupa koperkowa z porem i młodymi ziemniakami to był tak naprawdę nieplanowany strzał w dziesiątkę. Znalazłam w zamrażalniku duży słoik rosołu, koperek jakoś sam wpadł mi do głowy. Połączyłam jedno z drugim, masło i śmietana, czary mary i wyszło coś naprawdę wybornego. Na jedną rzecz zwrócę Wam tylko uwagę. Jestem fanem

Kardamonovy
Pasztet z kaczki 43

Bardzo udany recykling mięsa z kaczki z rosołu. Powstał smaczny pasztet z kaczki, bez glutenu i bez jajek. Zamiast bułki dodałam gotowane ziemniaki, a zamiast jajek mielone siemię lniane. Oczywiście jeśli możecie wszystko jeść, to można dodać 1 bułkę namoczoną i zmieloną oraz 3 jajka. Pasztet najlepiej kroi się po całkowitym ostudzeniu. Składniki: ? 1 gotowana kaczka z rosołu ? warzywa(...)rosołu, u mnie bez marchewki, bo zjedliśmy ją z rosołem ? 3 ziemniaki ugotowane ? 1 szklanka śmietanki 30% ? 3 łyżki mielonego siemienia lnianego ? 1 szklanka śliwek suszonych ? sól, pieprz do smaku ? gałka muszkatołowa ? 2 łyżki natki pietruszki Wykonanie: ? W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, ziemniaki i warzywa z rosołu – pietruszka, seler, por, cebula. ? Dodać śmietanę, siemię

To co kocham
Pielmieni z mięsem 59

Myślę,że te małe ukraińskie pierożki z mięsem każdy pokocha! Mogą stanowić danie główne podane z masełkiem, czy skwarkami, ale są również świetnym dodatkiem do rosołu. Ja ostatnio podawałam je do rosołu. SKŁADNIKI: ciasto: 3 szklanki mąki(u mnie z młyna) 2 żółtka 3 łyżki oleju 1 szklanka gorącej wody szczypta soli farsz: 500g mielonej wieprzowiny(u mnie karkówka(...)średnia cebula 2 spore ząbki czosnku ok. 50ml. rosołu łyżka majeranku pęczek pietruszki lub kolendry(co kto woli) sól,pieprz do smaku WYKONANIE: Składniki ciasta: żółtka, olej, mąkę mieszamy, dolewając wolnym strumieniem wodę wyrabiamy ciasto, ciasto powinno być sprężyste i odchodzić od ręki, wyrobione ciasto przykrywamy ręczniczkiem i odstawiamy, Farsz: cebulę i czosnek kroimy drobno i szklimy na patelni, dodajemy

Kuchnia Beaty
Flaki 128

przyprawy Jak widzicie, tym razem pozwoliłem sobie, na oddzielnie podanie przypraw do flaków. Flaki właśnie charakteryzują się wyjątkowym smakiem, więc tych przypraw jest sporo. Flaki przepis Zaczynamy od przygotowania rosołu, czyli bazy do naszych flaków. Pomimo, że używam flaków wołowych, to mój rosół gotuję na mieszance mięsa drobiowego i wołowego. Rosół nie będzie wtedy tak tłusty, a będzie miał super(...)akceptowalny i czy są w miarę miękkie. Im więcej razy je obgotowujecie tym bardziej pozbywacie się tego charakterystycznego smaku i tym bardziej miękkie robią się flaki. Jak mięso w rosole jest miękkie to wyciągamy je łyżką cedzakową razem z warzywami. Dodajemy do rosołu flaki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy je jeszcze przez około 40 minut, do momentu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KAPUŚNIAK 63

Kapuśniak z kiszonej kapusty        Pyszny kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, suszonymi grzybami leśnymi i grochem. Kapuśniak gotowany na rosole i żeberkach wieprzowych to idealna zupa na jesienne i zimowe, chłodniejsze dni. Sycąca i aromatyczna zupa kapuśniak, która jest doskonałym pomysłem na pyszny obiad. Kapuśniak przygotowany z kiszonej kapusty, z dużą ilością warzyw i wkładką mięsną(...)drobniej posiekać. Jeśli jest bardzo kwaśna, można ją opłukać wodą. Następnie włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować bez przykrycia do miękkości. Krok 3.  Do przecedzonego rosołu dodać namoczony wcześniej i osączony z wody groch - gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować, aż będą miękkie. Włożyć ugotowaną kapustę, w razie konieczności dodać

Moja Książka Kucharska
Zupa ogórkowa z makaronem 67

ryżem. Stary przepis Babci na zupę ogórkową był zawsze oparty na ogórkach kiszonych ze słoika, ale możesz też zrobić zupę ogórkową z przecieru, jeżeli takowy posiadasz. Masz rosół, warzywa i mięso z rosołu i zastanawiasz się co zrobić na obiad? Ogórkowa z makaronem to idealna zupa na rosole, możesz do niej wykorzystać warzywa jak i gotowane mięso. Ogórkową z makaronem(...)swoich zwolenników i przeciwników. Stopień trudności w gotowaniu jest niewielki, a smak i przyjemność z jedzenia ogromna. Jak poprawić smak zupy ogórkowej? Jak zrobić zupę ogórkową z makaronem na rosole Zupa ogórkowa z makaronem jest dużo delikatniejsza niż zupa z ziemniakami. Moja propozycja to zupa na rosole, ale możesz ją również przygotować na wieprzowinie, indyku czy innym mięsie. Równie dobrze

Dieta moja pasja
Krokiety z mięsem. 74

Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje,  a mamy kolejne pyszne danie. Czasami dodaję do takich krokietów pieczarki,  lub ugotowaną  kapustę kiszoną. Tym razem bez dodatków.  Z podanych składników zrobiłam 12 krokietów. Składniki: Naleśniki: 2 jajka szczypta soli szczypta cukru  1 szklanka mleka 1 i 3/4 szklanki wody gazowanej(...)szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju  Farsz: 1 kg ugotowanego mięsa drobiowego najlepiej z rosołu  1 ugotowana marchewka  1 ugotowana pietruszka ugotowany mały kawałek selera 2 cebule 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 1/2 łyżeczki papryki ostrej  trochę rosołu, gdyby farsz był za suchy  Panierka: 3 jajka mąka bułka tarta  Dodatkowo: olej do smażenia

Agusiowe smakołyki
Rosół – domowy przepis 45

Rosół – znany i wielbiony chyba w każdym polskim domu. Król niedzielnych obiadów bez którego ciężko je sobie wyobrazić. Poznajcie mój sprawdzony przepis na pyszny, prosty, klasyczny rosół, który każdemu się uda i każdemu zasmakuje! Może ciężko będzie Wam w to uwierzyć, ale jako dziecko nienawidziłem rosołu. W zasadzie nie wiem czemu, ale naprawdę budził ... The post Rosół – domowy przepis(...)first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Rosół – domowy przepis pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Zupa z botwiny z ziemniakami osobno 106

osobno. Botwinka z dodatkiem posiekanego koperku, natki pietruszki i śmietanki 30% jest niesamowicie prosta w przygotowaniu. Przepis na nią warto mieć pod ręką! Moja ulubiona zupa z botwinki na rosole, podawana z ziemniakami ugotowanymi osobno zawsze poprawia mi nastrój. To bardzo prosta i smaczna zupa, którą przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka. Przepis na zupę z botwiny - najlepszy! botwina gotowana(...)rosole super prosta i smaczna botwinka to gwarancja udanego obiadu Botwinka jak ugotować       Ugotowanie botwinki jest bardzo łatwe i zajmuje niewiele czasu. Oto składniki i przyprawy potrzebne do ugotowania zupy: 2 duże pęczki botwiny z buraczkami ok. 1,5litra rosołu z mięsa (może być także wywar jarzynowy) 1 mały pęczek koperku 1 mały pęczek natki pietruszki 200ml

Moja Książka Kucharska
Zupa Miso 73

Zupa Miso… jak w poniedziałek, zawsze jest pomidorowa z niedzielnego rosołu 😉 Dziś u mnie ciut inaczej, jednakże przepysznie, czyli Japonia w mojej kuchni, Zupa Miso z Udon zamiast pomidorowej. Napisałem Japonia, chociaż sama zupa Miso pochodzi z Chin a do Japonii trafiła jakieś 1300 lat temu, dzięki buddyjskim kapłanom. Przechowywanie żywności w sfermentowanych mieszankach soli, zbóż, soi, było kluczowym(...)siebie, ze względu na region, z którego pochodzą. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z moją pomidorówką…wróć, zupą miso z niedzielnego rosołu. Składniki Niedzielny rósł, bo masz mój drogi czytelniku, na pewno rosół w niedzielę 😉 Pasta Miso Dashi 3-5 łyżek Marchewka 1-2 sztuki Sos sojowy do smaku Olej chili

RafalCook
Zupa potrawkowa 97

Zupa potrawkowa to świetna alternatywa do klasycznej potrawki. Świetny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa na przykład z rosołu. Przepyszne i sycące  danie jednogarnkowe które u nas cieszy się dużym powodzeniem. Najczęściej jest gotowana z tak zwanego rosołu z wczoraj :) 4 porcje około 300 -400 gramów gotowanego mięsa np. z rosołu u mnie drobiowe 2 średniej wielkości marchewki 1 szklanka(...)zielonego groszku użyłam mrożonego ale może być z puszki około 1,5 litra rosołu 50 gramów ryżu sól pieprz sok z połowy dużej cytryny 5 łyżek słodkiej śmietanki Pokrojoną w kostkę marchewkę wrzucamy wraz z ryżem i groszkiem do rosołu. Całość  doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mieszamy co jakiś czas

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania