Pielmieni z mięsem

Pielmieni z mięsem

Pielmieni z mięsem

Przepis na : obiad

 Myślę,że te małe ukraińskie pierożki z mięsem każdy pokocha! Mogą stanowić danie główne podane z masełkiem, czy skwarkami, ale są również świetnym dodatkiem do rosołu. Ja ostatnio podawałam je do rosołu. SKŁADNIKI: ciasto: 3 szklanki mąki(u mnie z młyna) 2 żółtka 3 łyżki oleju 1 szklanka gorącej wody szczypta soli farsz: 500g mielonej wieprzowiny(u mnie karkówka) 1 średnia cebula 2 spore ząbki czosnku ok. 50ml. rosołu łyżka majeranku pęczek pietruszki lub kolendry(co kto woli) sól,pieprz do smaku WYKON... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.